• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

NE YAPSAM?

SACRIFICECML

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2015
21
17
3
Ankarada bir hastanede çalışıyorum.Usulsuzlukler gırla olduğu,mobbingin sonunun gelmediği,verimlilikten hastalardan sağlıktan ziyade paranın düşünüldüğü bir yer burası.Yolsuzluğa varana kadar birçok şeyden muzdarip oldum.Amirler tarafıdan baskıya maruz kaldım.Hukuk bilgimin olması mücadeleci kişiliğim ve usulüne uygun adım atmam sebebiyle bana resmi olarak birşey yapamamaktalar.Fakat psikolojik baskı günbegün artmakta,yıpratılmaktayım.Son olarak bana yapılan haksızlığı mudurluge ıleterek hem sorumlumu şikayet ettim hem de hakkımın tazminini talep ettim.
sonuç mu?
yerim ve çalışma saatlerim değiştirildi.(berbat koşullarda çalışmaya başlıyorum tatil sonrası)
Ben yine hukuksal savaşımı verecem fakat benim vicdanımı rahatsız eden ise bu süre zarfında orda çalışmaya devam ediyor olmam.Çünkü beni verdikleri yer ile ilgili bilgim yok.Bilmediğim işi yaparak hastalara ciddi olmasa da zarar vermiş olacam.Vicdanen huzursuzum.Çalışmam diyemiyorum çünkü görev yerine riayetsizlik,amire itaatsizlik oluyor.Amirlerin amirleri de durumdan haberdar olmalarına rağmen bişey yapmıyorlar.
kısacası İT İTİ ISIRMIYOR bu memlekette.
peki nasıl vicdanımı bastıracağım?

Sen dogru bildiğini yapmaya devam et haksızlıklara boyun eğme malesef özel hastanelerin önceliği hasta sağlığı degil para.

Durust olmak,ezilmek demek bu ulkede:KK12:ne kadar ACI !siz davanizdan vazgecmeyin arkadasim arayin hakkinizi sonuna kadar!ama gorev yerinizi degistirmeleride sizi yildirmasin,gercekten cok uzuldum durumunuza peki yeni goreviniz hakkinda bi bilginiz varmi?yeri sartlari hakkinda?

Durust olmak,ezilmek demek bu ulkede:KK12:ne kadar ACI !siz davanizdan vazgecmeyin arkadasim arayin hakkinizi sonuna kadar!ama gorev yerinizi degistirmeleride sizi yildirmasin,gercekten cok uzuldum durumunuza peki yeni goreviniz hakkinda bi bilginiz varmi?yeri sartlari hakkinda?
aksam 17:30 gece 1 arası hergün.zaten sürgün yeri benim için evimle uzaklığı 2 sa.hem de ben bir yandan da üniye gidiyorum gün boyu ordayım.defalarca belirttim ama kasıtlı yapılıyor.

aksam 17:30 gece 1 arası hergün.zaten sürgün yeri benim için evimle uzaklığı 2 sa.hem de ben bir yandan da üniye gidiyorum gün boyu ordayım.defalarca belirttim ama kasıtlı yapılıyor.
Ahh canim ya seni yildirmaya calisiyolar iste,sozde bizimle ugrasmak neymis?gor istiyolar orumcek beyinliler!:KK12:hayy ben boyle sistemin icinee ........emii:KK34:peki ne yapmayi dusunuyorsun canim?

Hiç şaşırmadım.

Annem de hemşire devlet hastanesinde. Her şey taşeron firmaların elinde diyor. Sekreterler firma sahibinin yengesi, akrabası, bu işi yapamayacak nitelikte insanlar , hastalara kötü davranıyorlar , diyor.

Mahkemeye verseniz bile sonuç almanız zor bence bunları tutan koruyan biri mutlaka çıkar. Bildiğiniz yolsuzlukları bir tv programına söylemelisiniz belki de.

Burda hastane Adı veriliyor mu bilmiyorum veriliyorsa merak ettim açıkçası özelde de atabilirsiniz

Savaşınızı vermeye devam edin yılmayın devlet kurumu ise yetkili yerlere gerekli şikayetler yapılabilir

Walla is ortami herseydir eger is yerinde huzurluysan butun hayatuna yansir cunku evinden cok zamanin gunun orda geciyor eger ozel sektorse is degisme sansin varsa ben olsam birakirdim elinden bisey gelmiyosa orda yiprandiginla kalirsin yillarin hep bi savaslami gececek duzen malesef degismiyo psikolojoler bozuluyo insan degisiyo bu kadar stres sagliga zarar

bir üst kuruma tekrar gidecem anlatcam.daha önce de yaptım ama sonuç değişiyor.Baş ne ki kıç ne olsun.Başka hastaneye gönderin diyorum tayin talebimi red ediyorlar.Bu aralar da adımı sorunlu elemana çıkarmaya çalışıyorlar.Öfke kontrolü yapıyorum ama ben de insanım ya

Hiç şaşırmadım.

Annem de hemşire devlet hastanesinde. Her şey taşeron firmaların elinde diyor. Sekreterler firma sahibinin yengesi, akrabası, bu işi yapamayacak nitelikte insanlar , hastalara kötü davranıyorlar , diyor.

Mahkemeye verseniz bile sonuç almanız zor bence bunları tutan koruyan biri mutlaka çıkar. Bildiğiniz yolsuzlukları bir tv programına söylemelisiniz belki de.
Haklisin cok guzel soyluyorsunda arkadasim,bu olayi tv programina kadar tasirsa konu sahibi,daha kotu seyler olabilir allah korusun ne yazikki insan hayatinin bi degeri yok bu memlekette:110:yine bi sekilde susturmaya,yildirmaya calisacaklar malesef hukuken herturlu hakkini arasin,orada da bi sonuca varacagi muamma ya gerci:110:

Ankarada bir hastanede çalışıyorum.Usulsuzlukler gırla olduğu,mobbingin sonunun gelmediği,verimlilikten hastalardan sağlıktan ziyade paranın düşünüldüğü bir yer burası.Yolsuzluğa varana kadar birçok şeyden muzdarip oldum.Amirler tarafıdan baskıya maruz kaldım.Hukuk bilgimin olması mücadeleci kişiliğim ve usulüne uygun adım atmam sebebiyle bana resmi olarak birşey yapamamaktalar.Fakat psikolojik baskı günbegün artmakta,yıpratılmaktayım.Son olarak bana yapılan haksızlığı mudurluge ıleterek hem sorumlumu şikayet ettim hem de hakkımın tazminini talep ettim.
sonuç mu?
yerim ve çalışma saatlerim değiştirildi.(berbat koşullarda çalışmaya başlıyorum tatil sonrası)
Ben yine hukuksal savaşımı verecem fakat benim vicdanımı rahatsız eden ise bu süre zarfında orda çalışmaya devam ediyor olmam.Çünkü beni verdikleri yer ile ilgili bilgim yok.Bilmediğim işi yaparak hastalara ciddi olmasa da zarar vermiş olacam.Vicdanen huzursuzum.Çalışmam diyemiyorum çünkü görev yerine riayetsizlik,amire itaatsizlik oluyor.Amirlerin amirleri de durumdan haberdar olmalarına rağmen bişey yapmıyorlar.
kısacası İT İTİ ISIRMIYOR bu memlekette.
peki nasıl vicdanımı bastıracağım?

Sizin basiniza gelenin benzerinide esim yasadi ve yasiyor, oda devlette mimar olarak calisiyor, ve basladigindan beri surekli usulsuz islerin icine cekilmek istendi. Bazilarinin maddi menfaatleri oldugundan dolayi birtakim insanlara kanun disi usulsuz muamele yapilmasi istendi kabul etmedigi icin ve bu defalarca tekrarladigi icin surekli goze batti dusman kazandi ve sonuc olarak cok yiprandik ikimizde, is hayati cehenneme dondu. Ayni il icinde 3 farkli yer degistirdi ve en son gorev verildigi yer ise kendi alaniyla pek alakali degil. Kendisi zaten 1 yildir farkli bir kariyer yonelimi icin calisiyor o yuzden de kendisine en az zarar gelecek sekilde calismaya devam edecek ordan kurtulana dek. Sizde madem paralel olarak okul okuyorsunuz okulunuz bitene ve kendinizi ordan kurtarana dek idare edin. Bu ulkede malesef durust caliskan isini duzgun yapan kanuna yonetmelige uyan insanlar zorluk cekiyor ve cektiriyorlar cunku illaki birilerinin isine gelmiyor o durum.

malesef hiç bir şekilde ifşa edemem orayı.Ztn ankara olanlar oranın ne olduğunu iyi biliyor.Benim zaten amacım karalama değil.o işi kendi kendilerine yapıyorlar :).Benim sıkıntım işin vicdani kısmı.Ben gittiğimde yapabildiğimi alacam yapamadıklarımı ipta edecem hastaların.Siz hasta olsaydınız ne yapardınız?

yahu milletin vebaline sokuyorlar :(. işi bırakamam hem geçimimi sağlamam lazım.özelde piyasa çok kötü hem de kpss de 93 le girdim buraya.o kadar emek zaman harcadım memur olmak için.Meslek değiştirmek için uğraşıyorum ama çalışmaktan okula gidemiyorum ki. depresyondayım galiba bugün evdeyim ama henüz güne başlamadım ölece pc de takılıyorum :((

Back