- Konu Sahibi cherryblossom
-
Arkadaşlar çok büyük bir ikilemdeyim.
Erkek arkadaşımla birlikteliğimizin ilk dönemlerinden itibaren yurt dışında öğrenim görmek istiyorsan baştan söyle ona göre yolun başından döneyim derdi.
kendisi daha önce bunu birçok kez tecrübe etmiş ve beklemeye karar vermiş ama sonra yıpranan o olmuş. hep bitmiş ilişkileri ve adeta bir sendrom oluşmuş onda haliyle.
ben de o zamanlar belki gitmeme gerek kalmadan biter, ya da hemen bir iş bulurum yüksek lisans yapmam, ya da türkiye'de yaparım diye düşünüp geleceği nereden bilebilirim ki düşüncesiyle üstüne gitmedim konunun.
ama düşündüklerim olmadı (sonuncusu hariç), iş bulamadım mesela.
şu anda çok çok güzel bir ilişkimiz var, ileriye yönelik planlar dahi yapıyoruz.
ama ben yurt dışında yüksek lisans için başvuruda bulundum ve şehir dışına mülakata çağırıldım.
şimdi büyük bir stres yaşıyorum.
1. ona belli etmeden oraya nasıl gideceğim??
2. kabul edilirsem (düşük bir ihtimal bence) ne olacak??
oraya gitmem gerek. bu bursa ihtiyacım var, ailem de bu yönde teşvik ediyor beni.
ama ona yalan söylemem gerekecek.
çünkü dediğim anda biter... belki kabul de edilmem iyice kötü bir durum olur yani..
yalan söylesem ne yalanı söyleyeceğim??
bilemiyorum
bilemiyorum..
kendimi çok kötü hissediyorum...
ona sevgiden çok saygı duyuyorum ama bu durum ailem-o ve geleceğim arasında büyük çıkmazlara sokuyor beni..
tavsiyeniz var mı bana?
o zaman mülakata gideceğinizi ama kabul edilip edilmeyeceğinizin belli olmadığını anlatın.
eğer de yurt dışına gitme işiniz kesinleşirse oturup geleceğinizi gözden geçirmeyi teklif edin bence..
bu bence onu ne kadar sevdiğiniz ve ona ne kadar değer verdiğin ile ilgili..
yani bunu enine boyuna düşünüp öyle kakar vermelisin ...
1) yalan söylersen ( ki mutlaka ortaya çıkacak) bunu sevgilin kaldırabilir mi
2) doğruyu söyleyip yurtdışına gitmenin senin ve ailen için çok önemli olduğunu söylersen nasıl bir tepki verecek
3) en önemlisi eğer yukarıdaki her iki şık da olumsuz sonuçlanacaksa seçim yapman gerekecek :
a) sevgilinle ilşkine burada kalarak devam etmek
b) sevgilinden ayrılma pahasına yurtdışına gitmek
Bu senin durumunun özeti ..
Eğer yurtdışına gitmeyi gerçekten çok istiyorsan bence onun da oraya gidebilmesi için gerekli olan koşulları araştırıp ona sunman doğru olur diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?