Ne yapsam karar veremedim lütfen yardımcı olun bana :(

lunabrava

L'amour c'est comme un jour
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
885
515
133
Öncelikle herkese selamlar..
Ben bu yıl ygs ve lys'ye hazırlanıyorum.Bölümüm ingilizce.
Ben bir program hazırladım ve onu uyguluyorum 1 Kasım'da tüm ygs ve lys konuları bitmiş olacak.Sonra zaten okul sınavlarım başlayacak.Konular bitince fazlasıyla rahatlamış olacağım.Tabi her ay aldığım notları tekrar edeceğim şubat tatilinde baştan sona ayrıntılı şekilde tekrar çalışacağım ama sözelden girsem mi girmesem mi karar veremiyorum.Herkes gir bir şansını onda da dene diyorlar.Ama sözel bölümü derslerine de aynı ingilizceye gösterdiğim gibi özveriyi göstersem mi bilmiyorum.İngilizcede çalışmam gerekenler kelime+dil bilgisi. Dil bilgisi bitti sayılır ama 15 hazirana kadar kelime ezberlemeye devam edeceğim.
Ancak sözelde edebiyat,tarih,coğrafya,felsefe grubu var ve çok ayrıntılı soruluyor sorular.Dil bölümündeyim ancak okulda sözele gösterdikleri gibi ayrıntıyla gösteriyorlar bize bu dersleri.Kısacası;
'Sözel derslerine ingilizceye çalıştığım kadar çalışayım mı?'
Asıl istediğim bölümler dil bölümünde ancak sözelde en fazla bana göre 1-2 bölüm vardır.Çok kararsızım... Önerilerinizi yazarsanız çok mutlu olurum... :) :)

bu konulardan pek anlamam ama bence de sözelden de dene her ikisinde de yoğun bi şekilde çalış senin açından çok daha iyi olur pişman olmazsın bide ingilizce bölümü okumuş olsan senin için büyük avantaj olur öğretmenlik yapabilirsin yabancılara tur rehberliği yapabilirsin çevirmenlik yapabilirsin ama buna sözelde girerse çok fazla yerde iş imkanın olur artık çok fazla yerde ingilizce bilen ve 4 yıllık mezun arıyolar ayrıca dediğim gibi ingilizce bildikten sonra çevirmenlik ve rehberlik her zaman yapabilirsin

Eğer sözelden de tercih yaparsam radyo ve televizyon ya da tarih bölümünü düşünüyorum.İngilizce bilmem özellikle radyo ve televizyonda çok işe yarar.
Turist rehberliği öğrenciyken de yapılabiliyormuş günlük olarak...Çevirmenlik de yapılabilir ancak dil edebiyat ya da mütercim tercümanlık bölümlerinde çeviri üzerine dersler olur bu bölümlerden mezun olanlar çeviri konusunda benden daha avantajlı olurlar...
Ama tabii okula da bağlı olarak dil bölümü okuyup çift anadal ile de radyo ve televizyon da okuyabilirim.. :)
Yorumunuzu dikkate alacağım ve sözel derslerine de çalışmaya başlayacağım. :) :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…