Ne yapsam acaba ?

sempatiksayilir

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2014
418
73
38
Kaşe kabanı ilk kez yıkayacağım, bir bir buçuk aydır giyiyorum ama yıkama ihtiyacı hissettim,
tanıdıklarım kışın giyip kuru temizlemeye verip kaldırıyorlarmış..ama ben giyemem sanırım kış sonuna kadar.
Elde yıkasam nasıl olur, hiç elde yıkayanınız var m ? Ya da makineye atanınız ? Tüylenme oldu mu ? Kumaşı bozuldu mu ?
Kuru temizlemeye vermeyi düşündüm ama vazgeçtim. Alternatif arıyorum ?

Az miktarda leke çıkarıcıya bandırılmış nemli bir bezle silerdim ben olsam, diğer hiçbir şeyi yapmayacaksam. Bir tur da durulama için silerdim.
Ama kuru temizlemeye ver, makinaya atmaktansa. Neden vermiyon ki?

bu biraz kabanının kalitesine göre değişir canım. kuru temizleme benim içime sinmiyor nedense.
ben düşük ısıda hassas yıkamaya atıyorum. hiç bir tüylenme , kırışma vs. olmadı.
sende bu şekilde yapabilirsin. elde de yıkayabilirsin ama iyi sıkamadığın için kuruması uzun sürecektir. birde makineye atacaksan düğmeleri ilikli iken ters çevirirsen tüylenme olasılığı azalır.

Az miktarda leke çıkarıcıya bandırılmış nemli bir bezle silerdim ben olsam, diğer hiçbir şeyi yapmayacaksam. Bir tur da durulama için silerdim.
Ama kuru temizlemeye ver, makinaya atmaktansa. Neden vermiyon ki?
Leke çıkarıcıdan kasıt nedir, mesela deterjanı sulandırsam o şekilde mi ? Kuru temizlemede iyi temizlenmeyeceğini düşündüm ve verilen para da çok geldi. Daha önce kuru temizlemeye vermemiştim hiçbir giysimi

Kalitesi konusunda aldığım bayan tüylenmeyeceğini söylemişti (kuru temizlemeye verirsin demişti) ama tabi çoğu demez malım kötü diye.. Ben de öyle düşünüyorum aklımda şu an o var makineye atıp sıktırmadan almak inşallah tüylenmez bozulmaz

2-3 kez yıkadım ben sıkıntı yaşamadım. fakat yanlışta yönlendirmek istemiyorum. istersen birkaç arkadaştan daha öneri al canım ona göre bir yol izlersin.

Ben makineye atip yikiyorum sapasaglam.cikiyo kirisiklik bile yok iki hafta arayla iki kez yikadim masallah bisey olmadi bi de 35 liraya almistim

Ooo bir kis giyecem kuru temizleme yapip kaldiracam. Kafayi yerim ben oyle. Kase kabanlarimi cok rahat atoyorum ki makinaya ben. Disari giydim koku sindigini dusundum gelir atarim hemen makinaya. Kirlenmesini bile beklemem. 30 ddrecede yikarim. He su var ilk basina ne gelecegini kestiremiyorsam hassas yikamaya atarim sıkmayı da iptal ederim. O u asarak kuriturum. Baktim bisey olmuyor sonrasinda hep normal atarim. Bazi kaselerim utu bile istemez. Cok sasirdim bir kis boyunca insanlarin yikamadan giymesine

ve bunu tek kişiden duymadım. satan kadın da dahil öyle söyledi.. çok şaşırdım bende mi sorun var diye düşünüyordum ki aynı fıkırde olduğumuza sevindim kaban kokar ben kokarım ya kokmam diyenin de aklına şaşarım hem koku da siniyor kiri pisi ooo

Bende makinaya atıyorum 30 derecede narin sıkma yaptırıyorum mis gibi çıkıyor. Benim montum kaşe değil ama kızımın ki kaşe okula gidiyor ve biraz dağınık bazen montu yerlerde geziyor :) O yüzden sık yıkıyorum ama herhangi bir şey olmadı şimdiye kadar monta. Hala sapasağlam duruyor.

açıkçası süre olarak kısıtlamadım. ne zaman koktuğunu hissedersem o zaman yıkarım. ama sanırım maksimum 3 hafta..
ben de makineye atmaya karar verdim.. kuru temizleme temiz olmaz diye düşünüyorum ve para da vermek istemiyorum açıkçası

ben de makineye atmaya karar verdim inşallah bır sey olmaz

ben de makineye atmaya karar verdim.. kuru temizleme temiz olmaz diye düşünüyorum ve para da vermek istemiyorum açıkçası

Ben pike verdim kuru temizlemeye gayet güzel geldi. ama pardesümü verdim eteğindeki çamurla geri geldi. o yüzden mecbur kalmadıkça kuru temizlemeyi tercih etmiyorum. evde yıkamak gibisi yok :)

Kuru temizlemeye ver.Değmez uğraşmaya.Hem de formunu bozarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…