Ne yapmam lazım?

Çok güzel bir hedef koymuşsun :KK51:
Aslında yapmaya başlayınca gerisi geliyor ama başlayamıyorum bir türlü acaba depresyona mı girdim diye düşünüyorum:KK43:
Arkadaş çevrem de yok evlendikten sonra başka ortama yerleştik. Liseyi burada okudum ama lise arkadaşlarımın hiçbiri burada değil :KK61:

canım kendine sana "neşe" veren birşey bul
bak seni oyalayacak demiyorum
"neşe" verecek
"neşe" insanın hayattaki her şeye bakışını değiştiriyor
neşen yoksa "ya bu niye böyle" dediğin şeylere neşeliyken "amaaaan olsun" diyebiliyorsun

depresyon değil bence seninki ama dikkat etmezsen, çabalamazsan depresyona doğru ilerleyebilir
insan sadece evliliği, işi, sorunları için çabalamamalı
kendisini mutlu ve neşeli hissettirecek şeyler için de çabalamalı

arkadaş edinebileceğin bir ortam yaratman da şart

hedef olarak da filmler seçebilirsin mesela:KK39:

canım kendine sana "neşe" veren birşey bul
bak seni oyalayacak demiyorum
"neşe" verecek
"neşe" insanın hayattaki her şeye bakışını değiştiriyor
neşen yoksa "ya bu niye böyle" dediğin şeylere neşeliyken "amaaaan olsun" diyebiliyorsun

depresyon değil bence seninki ama dikkat etmezsen, çabalamazsan depresyona doğru ilerleyebilir
insan sadece evliliği, işi, sorunları için çabalamamalı
kendisini mutlu ve neşeli hissettirecek şeyler için de çabalamalı

arkadaş edinebileceğin bir ortam yaratman da şart

hedef olarak da filmler seçebilirsin mesela:KK39:

Teşekkür ederim yorumunuz için.
Eşimin ailesi de burada ve bazen sürekli onlarla olmaya katlanamıyorum. Herkese her şeye bir şey bulmaya başladım.
Ama gerçekten neşelenmem gerek. Asosyal oldum kendimi açmam lazım..

3.5 yıldır evliyim aynı zamanda iş hayatı derken kalan zamanımın tümü ev işleriyle geçiyor. İnanın iş yerînde bu kadar çok yorulmuyorum. Baktım ben gerçekten bu işleri yapmakdan çok mutsuzum hem kendimi üzüyor hemde eşimi sıkmaya başlamıştım. Onu yerine koy şunu şöyle yap bunu böle vb sonra bi kadın buldum ayda 1 kez geliodu evi yaşanabilir hale getiriodu bende günlük şeyleri yapıodum aaaaa bi baktım eski huzursuzluktan eser kalmamış bende sonra maddi durumdan ötürü kadın alamayınca bi baktım bende gene aynı durumlar anlasım ki psikolojik bu temizlik işini sevmiom ben ya mecburi oluncada bılkınlık oluo işte

Bence isler biraz bekleyebilir senin psikolojin herseyden onemli cok evde kaldigindan usanmissin herseyden..kendine farkli ugraslar bul hem aksam esine anlatacak birseylerin olur bide insan cok evde kalinca belirli zaman sonra kurmaya basliyor bosluktan..aman diyim durum ilerlemeden avtivite edinmelisin

Merhabalar, konu başlığına ne koyacağımı bilemedim.
Öncelikle kendimden bahsedeyim ben 24 yaşındayım, 7 aylık evliyim, eşimle 6 yıllık bir birlikteliğimiz var, mühendisim, home office çalışıyorum...
Eşimle hiç bir sorunumuz yok çok şükür. Ama ben bu ara her şeyden çok sıkıldım bilmiyorum,sürekli uyuyasım geliyor,çalışmak istemiyorum,yemek yapmak istemiyorum,evi toplamıyorum,inanın yemek yedikten sonra bulaşıkları yıkamıyorum yapasım gelmiyor, kalktıktan sonra yatağı düzeltmiyorum. İyice boşverdim sanırım yaklaşık bir haftadır böyle neden oldu bilmiyorum. Merak ettiğim konu size de böyle oluyor mu? Tek ben mi böyleyim? Bu durumdan çok rahatsızım ama yapmak da istemiyorum böyle afedersiniz ama iyice mala bağlamış bir durumdayım ne yapmam gerek?
Yardımcı olursanız sevinirim gerçekten...
ben hep böyleyim.
üşengeç bi insanım.
artık kendimi böyle kabul ettim.
yazın biraz canlanıyorum da, kışın hep anlattığın moddayım.

tembel gelin hastalığına yakalanmış olabilir misiniz geçen tv de söylüyolardı da psikolojik mi fiziksel mi anlayamadım tam da:KK58:

Tembel gelin hastalığı mı bilemiyorum normalde böyle değilimdir 1 haftadır böyleyim ama ara ara vuruyor :KK64:
Her şeyden bıkmışlık var bende..

Öncelikle kendimden bahsedeyim ben 24 yaşındayım, 7 aylık evliyim, eşimle 6 yıllık bir birlikteliğimiz var, mühendisim, home office çalışıyorum...
Eşimle hiç bir sorunumuz yok çok şükür. Ama ben bu ara her şeyden çok sıkıldım bilmiyorum,sürekli uyuyasım geliyor,çalışmak istemiyorum,yemek yapmak istemiyorum,evi toplamıyorum,inanın yemek yedikten sonra bulaşıkları yıkamıyorum yapasım gelmiyor, kalktıktan sonra yatağı düzeltmiyorum. İyice boşverdim sanırım yaklaşık bir haftadır böyle neden oldu bilmiyorum. Merak ettiğim konu size de böyle oluyor mu? Tek ben mi böyleyim? Bu durumdan çok rahatsızım ama yapmak da istemiyorum böyle afedersiniz ama iyice mala bağlamış bir durumdayım ne yapmam gerek?
Bana da oluyo şu an ama hamileyim o yüzden ...
depresyon gibi seninki bir seyahet iyi gelir belki eşinle sana..

Surekli evde oldugunuz hatta rahat oldugunuz icin boyle oluyor. Tabi baska bir saglik sorununuz yoksa. Ben ogretmenim tam guncalistigim zamanlar sabah 7.30 da evden cikar aksam 5 de evde olabilirdim. Herseyim dort dortluk olurdu. Sonra tayin istedim yarim gun. E rahatladim simdi yaparim sonra yaparim isler sarkmaya basladi. Halbuki tam tersi daha iyi olmasi lazim degil mi olmadi. Yaz tatili gelirdi. Hepten sarkardi. O kis boyu planladigim hic bisey olmazdi yaz boyunca benim tembelligimden.
Zamaninizin bol olasindan kaynaklaniyor muhtemelen.
Soyle kendiniz bir iki hafta sikistirin misafir davet edin. Siz gidin islerinize asilin bakin nasil yapiyorsunuz herseyi

Resmen beni özetlemişsiniz.

Yok canim tek sen böyle degilsin. Ben yazin boyleydim demir eksikligine bagli kansizlik cikti. İlac kullandim, iyi oldu. Ayrica gunde iki litre su içmemiz gerekiyor susuzluk da halsizlik yapiyor. Aile hekimine gidip kan ver ki tum tahlillerini yapsin. B12, demir ve susuzluk sebep olabiliyor.

depresyon gecirıyosun muhtemelen..hareketli müzikler dinle..hosuan gıden fılmler izle..eşinle haftasonu kacamağı bıyerlere gıdıp kalın işe yarar :)

Valla bende böyleydim 2 - 3 hafta önce. Öğrendim ki hamileymişim, sebebi oymuş. Test yapın test :anneadayı:

bi an beni anlatıyorsunuz sandım:KK53:
bende normalde düzenli tertipliyimdir ama şu ara boşverdim bayağı, bi gü yapıp bi gün yatıyom valla,
bildiğin ağustos böcüğü kıvamındayım, bi sazım eksik:KK75::KK75::KK75::KK75::KK75::KK75::KK75:

hamilemisinki:emir_bebek:

Yalnız olmadığımı öğrenmek içimi rahatlattı sağolun kızlar :KK51: boş zaman bulursam doktora gitmeyi düşünüyorum ancak haftaya olabilir o da.
Hamile olabilirsin diye yazanlar olmuş ama bilmiyorum daha reglime çok var inşallah öyledir:KK51:

Pofff bende böyleyim. Kış depresyonu herhalde. Tüm kıştır böyleyim. Gerçi yaz gelince de yaz depresyonuna giriyorum. Yani sürekli depresyonda olan bir insanım yapçak bişey yok :KK45: Canını çok sıkıyorsa bu durum mutlaka bir psikolog desteği al..

X