• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmaliyiz

rainyy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2018
6.429
3.857
173
Benim kardeşim 12 yasinda doğru dürüst yemek yemiyor akşam geç yatiyor. Çok para harcıyor. Ne yapmaliyiz bu durumda çok uzuluyorum.

Ne kadar para veriyorsunuz da be kadar harcıyor ki? 12 yaş çocuğu yani. Yemek düzenini de annesi oluşturamamış bunca zaman,o hatalı. Şimdi de derdine anneniz düşecek,sizin yapanileceğiniz bir şey yok.

Ne kadar para veriyorsunuz da be kadar harcıyor ki? 12 yaş çocuğu yani. Yemek düzenini de annesi oluşturamamış bunca zaman,o hatalı. Şimdi de derdine anneniz düşecek,sizin yapanileceğiniz bir şey yok.
Gizlice alıyor. Önceden yerdi şimdi yemek seçiyor.

Düzeni saglayacak olan anne baban.Para vermeyip kurallar koyup bu kuralları gevsetmezlerse düzene girer.

Benim kardeşim 12 yasinda doğru dürüst yemek yemiyor akşam geç yatiyor. Çok para harcıyor. Ne yapmaliyiz bu durumda çok uzuluyorum.
Annesi babası doğru düzgün sahip çıkacak. 12 yaşında çocuk ne kadar para harcayabilir? Vermezsen harcamaz. Yemeğini uyku düzenini annesi babaso düzenleyecek.kontrolden çıktıysa pedagoga götürecekler

Siz kac yasindasiniz ki de 12 yasindaki cocugun sorumlulugunu ustleniyorsunuz. Annenizin/Babanizin dusunmesi gerekmiyor mu?
Ergenlige girmis galiba kardesiniz de, aileniz nerede?

Siz kac yasindasiniz ki de 12 yasindaki cocugun sorumlulugunu ustleniyorsunuz. Annenizin/Babanizin dusunmesi gerekmiyor mu?
Ergenlige girmis galiba kardesiniz de, aileniz nerede?
Bende büyüğüm. Kardesime uzuluyorum. Konuşuyoruz ama dinlemiyor hiç.

Aburcubura gizlice alıyor genelde saklıyoruz ama buluyor bazen
E bunu gizli yapacağına farklı bir yol deneyeceksiniz. Öncelikle parayı daha kısıtlı vereceksiniz. İkinci olarak eve bir miktar sevdiği şeyleri alın akşam yemeğinden sonra beraber çayla sohbet ederken yiyeceğiz deyin. Böylece hem yemeğini yer hem sohbetle arada ki bağlar genişler. Akşam 8 den sonra ekranları kapatın kitap okuma kısmına geçin

Bende büyüğüm. Kardesime uzuluyorum. Konuşuyoruz ama dinlemiyor hiç.
hayirli olsun kardesiniz ergenlige girmis. Okul sorumlulugunu yerine getiriyorsa ve derslerinde iyiyse bence biraz ozgurluk alani birakmanizda bir sakinca yok gibi. UZerindeki sorumluluklari da aksiyorsa bir pedagog ile gorusebilirsiniz.

Üstüne gitmeyin ters teper. Bu yaşlarda normal bir şey asi davranış göstermesi. Anlayışlı olun komuşmaya çalışın. Yargılayıcı değil samimi ve hoşgörülü davranın. Çocuk sonuçta.

Gizlice alıyor. Önceden yerdi şimdi yemek seçiyor.
Gizlice almasına engel olacaksınız. Evdeki herkes cebindekine sahip çıkacak. Tabii öncesinde de çocuğa günlük veya haftalık belli bir para verilecek ve onunla idare etmesi istenecek. Bir haftalık parayı bir günde yerse kendi bilir,sonuçlarına katlanacak. Anne babanız yapacak bunu,sizlik bir durum değil.

Rainy annenle konus ve ortak bir karar alin. Kardesin psikolojik destek aliyordu diye hatirliyorum. Doktoruna bir danisin.

öncelikle gizli almasi sorun ama cocuga ne kadar harclik veriyorsunuz günlük ya da haftalik? aburcubur icin para caliyorsa belki de verdiginiz para yetmiyordur.
ama cok dikkat etmekte yarar var çünkü o aldigi paralarla tekli sigara da alabilir uyusturucu da. tam onlara heves edecek yaşta.
bence kimse parasini ortaya koymasin, cocukla da konusulsun. makul bir rakamda haftalik verilsin. ister ilk gunden aburcubur alip sonra ac kalir ister zamanla parasini duzgun kullanmayi ogrenir.
cunku bunu ogrenemedikten sonra yarin gercek hayatinda da alip alip odeyemeyen, borc bataginda biri olabilir.
ayrica yemek seçiyor dediniz. secebilir bence. damak tadi gelisiyor artik. sevmiyordur evde yapilani. ne istediğini söylesin bazen yapin. ama onu da yemiyorsa belki ergenlikten kendini dunyanin en sisman insani zannediyordur o yuzden yemiyordur. eger durum buysa da cok tehlikeli. kendini kusturmaya baslamadan spora tesvik edilmeli

Gizlice para almasi ve tahminimce yalan da vardir. Bunlar sorunlu davranislar. Bunun icin bir davranis tahtasi hazirlayabilir aileniz ama bunu aile bireylerinin hepsi icin yapilmasi gerekiyor cunku oteki turlu kardesiniz kendini dislanmis hissedebilir.
Mesela gizlice para aldi. Bu davranisin sonucu 1 hafta tv yok. Hic tartismaya bile girmeden, bak boyle birsey yaptin 1 hafta tv yok o zaman diyip, kararli sekilde 1 hafta tv yasagini uygulamaniz lazim. Bu davranisin sonucuna da kardesiniz katlanmasi lazim. Sizinde bunu kararli sekilde uygulamaniz lazim ki ise yarasin. Ama dedigim gibi evdeki butun bireyler icin maddeler olmasi lazim o davranis panosundaki kardesiniz dislanmis hissetmesin.

Anne baba kural koyacak ve kurallara uymasını sağlayacak. Benim oğlumda çok yemek seçiyor, dışarıdan yemek istiyor ben de ona evde yemeğini yerse haftanın bir günü örneğin pizza yemek istiyorsa pizza hamburger istiyorsa hamburger yiyebileceğini söylüyorum (evde kendimiz yapıyoruz hafta sonu)
Ama diğer günlerde evde pişen yemeği yemesi şartı ile, şart koşmak bu aşamada sağlıklı mı bilemiyorum ama ben başka yöntem bulamadım.

Back