• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapmalıyım

kafanereyebizoraya

T.C. silinemez !
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2011
3.298
40
158
32
Balıkesir
hoşgeldın amanede :3:

bence hormom testı yaptır,eğer doktor uygun görürse kullan
bu haplara karşıyım ben :19:

aa yanlış okumuşum
bak doktorda yazmamış
adetın ağrısız geçsın mı ıstıyorsun yoksa tam sökülsün mü anlamadım

Son düzenleme:
mrb arkadaşlar.bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim.
adetim geciktiği için doktora gittim overkist olduğunu söyledi.
adet söktürücü verdi,adetimin 3.gününde gidip hormon testi yaptırmamı söylediler.bugün 3.günümdü gittim kist gözükmediğini söylediler(düzelmiş)
diane35 yazdı adet düzenlesin diye
reçeteyi yazarken hormon testi yapılacağını hatırlattım.testi yapalım sonra vereyim ilaç dedi.
testin sonucuna baktı hormonlarında normal ilaç yazmıyorum dedi AMA,
Adet dönemlerim feci ağrılı geciyor majeziksiz kaldıysam bittim demektir.
ve kendimi bildim bileli adet kanamam çok fazla oluyor hatta bazen küçük parça halinde tanımlayamadığım şeyler geliyor kanamayla beraber
(tabi yine kendimi bildim bileli kansızım)
3 ay sonrada evlenicem
şimdi diane 35 i recetesiz alıp kendim kullansam adet dönemimdeki fazla kanamayada bi faydası olurmu
yoksa doktor hormon testine baktıktan sonra yazmaya gerek duymamısken kullanmam hatamı olur.lütfen bilgisi olanlar yardım etsin

nerelerdeydin amanedeeee!

diane35 polikistik over sendromunda ilk verilen ilaçtır ammmaaaaa tüm hormon testlerin yapılmalı, ultrasonla detaylı incelenmeli eğer gerçekten pcos varsa onun yerine daha modern bir tedavi yöntemi(mesela metformin tedavisi)seçilmeli...sayfalarca yan etkisi olan bir hap diane 35, bana ondan bir migren kaldı misal. ama gerçekten de kanamayı azaltır, çünkü bu hap doğum kontrol hapı olduğu için gerçekten regl olmazsın. yumurtlama olmayacağı için az kanama sıfır sancı...

hoşgeldın amanede :3:

bence hormom testı yaptır,eğer doktor uygun görürse kullan
bu haplara karşıyım ben :19:

aa yanlış okumuşum
bak doktorda yazmamış
adetın ağrısız geçsın mı ıstıyorsun yoksa tam sökülsün mü anlamadım

cevap için teşekkür ederim
en büyük isteğim adetimin ağrısız gecmesi
bide hemen çocuk düşünmüyorum ama bu haplar yumurtaları tembelleştirir çocuk sahibi olamam diyede korkuyorum
korunma amaçlıda düşündüm yani
ayrıca itiraf etmek gerekirse bitrlü almayı beceremediğim kiloyuda alabilirim diye düşündüm :)) son sebep olarak

bide hemen çocuk düşünmüyorum ama bu haplar yumurtaları tembelleştirir çocuk sahibi olamam diyede korkuyorum
ayrıca itiraf etmek gerekirse bitrlü almayı beceremediğim kiloyuda alabilirim diye düşündüm :)) son sebep olarak

yumurtalığı tembelleştirmez, kilo da aldıracağını sanmam, eski nesil haplar gibi değil...ama korunma amaçlı önerilmez pek diane 35, daha çok kistten kurtulma amaçlıdır, koruyuculuğu yüksek değildir. netten ararsan ilaç bilgilerini ve olası yan etkilerini okursan...zorunluluk hallerinde kullanılır evet ama dr uygun görmediyse şimdi hormonlarını altüst etmenin anlamı ne?
düğün ne zaman, günü belli mi?

nerelerdeydin amanedeeee!

diane35 polikistik over sendromunda ilk verilen ilaçtır ammmaaaaa tüm hormon testlerin yapılmalı, ultrasonla detaylı incelenmeli eğer gerçekten pcos varsa onun yerine daha modern bir tedavi yöntemi(mesela metformin tedavisi)seçilmeli...sayfalarca yan etkisi olan bir hap diane 35, bana ondan bir migren kaldı misal. ama gerçekten de kanamayı azaltır, çünkü bu hap doğum kontrol hapı olduğu için gerçekten regl olmazsın. yumurtlama olmayacağı için az kanama sıfır sancı...

yani kanamamı azltırmı diyosun bu önemli benim için
hiçbişeklde tedavi edilemeyen kansızlığım var çünkü hayatımı etkileyecek kadar halsiz bırakıyor beni doktor fazla kandan olabileceğini söylemişti
kafam karıstı bu hapı kullanmak istiyorum aslında ama bi yanadanda korkuyorum doktr yazsa içim rahat olacaktı

pekı sıgara ıçıyor musun?
Öyleyse sakın kullanma bu hapları çok tehlıkelı
kılo yapar kıllanırsında :25:
korunmak amaçlı ıstersen bırşey dıyemem tabıkı senın kararın

adet ağrısının geçmesı ıçın şekerlı sıcak su ıçebılırsın
benım öyle bı sıkıntım yok ama kardeşıme yapıyorum faydası oluyor dıyor
bıde bıtkısel çaylar var
sıcak su torbasıda faydalı ama sakın karnına koyma, ayaklarının altında dursun

yumurtalığı tembelleştirmez, kilo da aldıracağını sanmam, eski nesil haplar gibi değil...ama korunma amaçlı önerilmez pek diane 35, daha çok kistten kurtulma amaçlıdır, koruyuculuğu yüksek değildir. netten ararsan ilaç bilgilerini ve olası yan etkilerini okursan...zorunluluk hallerinde kullanılır evet ama dr uygun görmediyse şimdi hormonlarını altüst etmenin anlamı ne?
düğün ne zaman, günü belli mi?

13 ekim tatlım hayrlısyla

pekı sıgara ıçıyor musun?
Öyleyse sakın kullanma bu hapları çok tehlıkelı
kılo yapar kıllanırsında :25:
korunmak amaçlı ıstersen bırşey dıyemem tabıkı senın kararın

adet ağrısının geçmesı ıçın şekerlı sıcak su ıçebılırsın
benım öyle bı sıkıntım yok ama kardeşıme yapıyorum faydası oluyor dıyor
bıde bıtkısel çaylar var
sıcak su torbasıda faydalı ama sakın karnına koyma, ayaklarının altında dursun

Sıcak su torbasını karna koymamak mı gerekir, neden ki? Bende öyle yaparım hep :18:

cnmm bence kullanma :34: eğer için rahat etmiyorsa başka biryere daha git yaptır testini ama dr.un uygun görmediği şeyi yapma :34: çünkü dr. demişsindir çok kötü oluyorum diye eğer dr bunu demene rağmen vermediyse kullanma :45::45:

DİANA35 yan etkisi çok olan eski bir ilaçtır.

sakın kullanmayın. sadece doktor önerirse olabilir. oda yan etkileri görürseniz hemen doktora müracat edin.

korunmak için YASMİN i tavsiye ederim. eczane nasıl kullanılacağını anlatır.

Back