- 2 Ağustos 2024
- 12
- 1
- 29
- Konu Sahibi cottoncandyladyy
Merhaba, şimdi sizlere bir sorum olacak kıymetli kadınlar.. Benim daha önce bir nedenden dolayı kalma biraz altın birikimim var. Çok fazla 90 bin ₺ çeyrek olarak. Tabi borç harç ödedim 70 bin tl’ye düştü. Bekarım ve zamanında çok çalıştım da yapmam gereken her şeyi yaptım ve istediğim her şeyi aldım. Ben hobilerim ve sevdiğim aktiviteler için her zaman kaliteyi tercih ediyorum. Şimdi almak istediğim bir kulaklık var ve fiyatı 25 bin ₺.. Evet pahallı çünkü çok zamlandı.. Ve daha da zamlanabilir. Çok istiyorum. Bu birikimin birazını bunun için harcamalı mıyım? Siz olsaydınız napardınız. Herkes çok pahallı ve gereksiz olduğunu söylüyor. İhtiyacın yoksa alma diyorlar. Lakin şöyle bunun ihtiyaçla alakası yok. Bu hobiyle alakalı bir durum. Şu an işsizim ve ailemle birlikte yaşıyorum. Lakin önemli değil çalışır yerine koyarım iş bulduğumda. Zaten aslında niyetim de bu yönde. Kulaklığı daha fazla zamlanmadan alıp, birikimi bu yönde kullanıp, daha sonra birikimi yerine koymak istiyorum.. Şöyle bir durumda var. Bu birikim emaneten annemde ve bunu ondan gizli yapmak zorundayım Çünkü oda izin vermez O senin birikimin diyor her zaman sana ait. Lakin gereksiz harcama gözüyle bakar. Ben gerçekten öyle marka takıntısı, özentisi olan biri değilimdir. Gereksiz harcama gerçekten yapmam ve her zaman böyle pahallı şeyler almam. Aslında bu kulaklık ilk çıktığında çok daha uygundu. Zamanla zamlandı ülkemizdeki her şey gibi..Biliyorum gerekli bir ihtiyaç değil, ama kulaklığımda bozuk. Yerine çalışırsam koyarım ama ne zaman koyacağımı da bilmiyorum tabi.. Kafam çok karışık. Kardeşim başka bir şey için o birikimi kullanırsın abla bence alma diyor. Ben belki bir iki kursa gitmek için kullanırım, evlenirsem kullanabilirim. Fakat başka bir şey için kullanmam yani. Bugün araba alacak kadar birikim yapmış olsaydım onuda düşünmedem bozdururdum. Ben istediklerimi alamadıktan sonra birikim olmuş nolur. Ben bu gözle bakan biriyim. Çoğu insan aa altın falan diyorlar. Değerlenir eder bilmem ne. Ama inanın benim umrumda değil yani. Sorun şu ki ne yapacağıma karar veremiyorum.. Siz olsaydınız ne yapardınız?