ne yapmalıyım bi akıl verin.......

elkassam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2012
42
0
36
Ankara
arkadaşlar eşimle düzenli 5 aydır korunmuyoruz...ondan önce iş gereği ayrıydık ve 2 kez de korunmadan denedik ama tam yumurtlama gününe denk gelmedi...yani 7 aydır korunmuyorum mu demem lazım bilmiyorum...3 kez dr genel muayensine gittim alttan baktı..gayet normal dedi...eşimin sperm tahlili de iyi cıktı coksükür...ama ben cok stres yapıyorum acaba ben de bir sorun var mı diye..rahim filmi ve hormon testi yaptırmam lazım mı..dr takibine baslayayım mı.. asılama düşünsem mi...
yoksa erken mi daha beklemek mi gerek adım sultan 28 yasındayım...3 yıllık evliyim...adetlerim düzenlidir...

arkadaşlar eşimle düzenli 5 aydır korunmuyoruz...ondan önce iş gereği ayrıydık ve 2 kez de korunmadan denedik ama tam yumurtlama gününe denk gelmedi...yani 7 aydır korunmuyorum mu demem lazım bilmiyorum...3 kez dr genel muayensine gittim alttan baktı..gayet normal dedi...eşimin sperm tahlili de iyi cıktı coksükür...ama ben cok stres yapıyorum acaba ben de bir sorun var mı diye..rahim filmi ve hormon testi yaptırmam lazım mı..dr takibine baslayayım mı.. asılama düşünsem mi...
yoksa erken mi daha beklemek mi gerek adım sultan 28 yasındayım...3 yıllık evliyim...adetlerim düzenlidir...

Canim daha 7 aydir korunmadan iliskiye giriyorsunuz. Hemen asilama falan dusunme zaten doktorlarda en az 1 yil gecmesini bekliyor. Benim sana tavsiyem ovulasyon (yumurtlama) testi alman. Bizde esimle 6 ay denedik olmadi. Hem ben senin gibi doktora falanda gitmedim. Ovulasyon testini kullandim. O ay duzenli bir iliski tempomuz oldu ve hamile kaldim cok sukur. Bir de tabiki en onemlisi stres falan yapma. Iliskiye girerken cocuk yapalim hadi diye baslamayin. Esine kur yap cilveli ol ozaman cocuk falan aklina gelmiyor. Guzel gecir zamanini. Bol bol dua et. Bu 3 aylarda insallah Rabbim dualarini kabul eder.

Biraz sakin ol canim. Strese girmemen ilk sart.

Yumurtlama tarihini soyle hesaplayabilirsin. SAT ve BAT tarihlerini say, 14 ten cikart. O senin yumurtlama tarihin oluyor. 5 gun oncesi ve 2 gun sonrasi da onemli gunler.

Dua et bol bol. Hrmon testini doktor gerekli gorurse istiyor zaten. Biraz daha deneyin bence.

7 ay bence öyle testler yaptırmak için fln çok erken bi süre canım..öyle hemen olmuyor..yumurtlama gününe denk gelmiyordur..ben de çok gün hesapları yaptım..şu gün bugün die..ovulasyon testi de kullandım..o da olmadı..biz çareyi adet bitimi sonrasında hemen birgün arayla adet olana kadar çalışmada bulduk..yorucu tabi..ama işte herkesin yumurtlaması çok farklı zamanlarda olabiliyor..

7 ay bence öyle testler yaptırmak için fln çok erken bi süre canım..öyle hemen olmuyor..yumurtlama gününe denk gelmiyordur..ben de çok gün hesapları yaptım..şu gün bugün die..ovulasyon testi de kullandım..o da olmadı..biz çareyi adet bitimi sonrasında hemen birgün arayla adet olana kadar çalışmada bulduk..yorucu tabi..ama işte herkesin yumurtlaması çok farklı zamanlarda olabiliyor..

nasıl adet bıtıkten sonra gun asırı denedınız ve oldumu??

arkadaşlara katılıyorum. ovulasyon testleriyle başlayın. adetleriniz düzenliyse işiniz daha kolay. bir kaç ay daha deneyip eğer hala hamile kalınmamışsa gidin doktora bence. Rahim filmi falan ancak bir süre daha deneyip sonra çektirin. Aşılamayı da çıkartın aklınızdan.

Ben evlendiğimizde çocuk yapın sonra olmaz diyenlere normal olmazsa aşılama yaparız tüp bebek yaparız derdim hep. Şimdi tüp bebeğe doğru ilerliyoruz. 1.5 yıldır tedaviler vs vs... o yüzden aşılamayı falan atın aklınızdan. Benim normal yoldan olacak bebeğim diye düşünün....

nasıl adet bıtıkten sonra gun asırı denedınız ve oldumu??

evet canım...aynen öyle..çünkü aylarca gün hesabı yaptık tutmadı..demekki benim yumurtlama tarihim o günlere denk gelmiyormuş...artık bu ayda olmazsa doktora gidelim demiştik..ama çok şükür rabbim bu mutluluğu yaşattı bize..allah isteyen herkese verir inşallah

Back