Canım çok teşekkürler verdiğin bilgiler çok kıymetli.Özellikle üstüne basa basa soğukkanlı olun demen çok iyi olmuş.Bazen buna benzer durumlarda kendimizi kaybedebiliyoruzBenim oğlumun da küçükken ve hala arada bir ateşi çok çıkar. Ben hatta bir keresinde 39,7'yi gördüm ve şoka girdim. Resmen çocuk elimde titremeye başladı, aklım çıktı, Allah'tan ben soğuk kanlıyım, eşim telaş içinde çocuğa bişey oluyor diye oradan oraya koşuşturuken, ben hemen oğlumu soyup ılık suyun altına soktum. 15 dakika falan vücudunu, özellikle de kafasını soğutmaya çalıştım.Yavrum resmen sıtma tutmuş gibi titredi, dudakları morardı, anne diye deli gibi ağladı. Çıkardım azıcık düşmüştü, hemen fitil attım ve soğuk uygulama yapmaya başladım.
1 saat içinde de düşürdüm ateşini. Ama ömrümden ömür gitti.
Ateşten çok çekmiş bir anne olarak size tavsiyelerim şunlar olacak:
-Bebeğinizin ateşinin çıkmaya başladığını hissetiğinizde ( normal sıcaklıkları 36,5 oluyomuş doktor söyledi) hemen ateş düşürücü şurup verin, ve bunu yaşına göre 6 saatte bir tekrarlayın.
-Sakın bir kere verip de, nasıl olsa düştü diye devamını vermemezlik yapmayın.
-Bence en kısa zamanda doktora götürerek ateşin sebebini öğrenin ve tedaviye başlayın.
- Eğer ateşi birden fırlamışsa, hemen ılık suyla duşun altına sokun, ve çıkarınca bir fitil atın.
-Eğer hala düşmemişse, ılık suyla (varsa sirkeyle) koltuk altlarına, başına, ve kasıklarına bez koyun.
-Eğer hala düşüremiyorsanız, en yakın hastaneye gidin.
Ama bence hemen ateşi biraz yükselince paniklemeyin, bunları deneyin, eğer ineceği yere yükseliyorsa hemen hastaneye gidin.
Çocuğunuzun üzerine ince de olsa, atletini, penyesini, eşortmanını ve çorabını giydirin ki, hem üşütmesine, hem de orada kalma sürenize bağlı olarak çocuğunuz korumuş olun.
Ben çok kereler hastanelerde sabahlamış bir anne olarak, size bunları tavsiye edebilrim.
AMA LÜTFEN SOĞUKKANLI OLUN, YOKSA ELİNİZ AYAĞINIZ BİRBİRİNE KARIŞIR.
BİZLER ANNEYİZ VE İNANIN ANNELER, BABALARA GÖRE ÇOK DAHA GÜÇLÜ VE SAKİN OLMALILAR.
geçen perşembe oğlumun, geceden kontrol altında tutmaya çalıştığımız ateşi 38 dereceye fırladı.. doğal olarak özel dr.umuzu aradık.. (buda ayrı konu ya.. ilgilenmesi gerekiyorken, '' çok kalabalığım, doğru hastaneye gidin '' dedi.. apar topar oğlumun üzerindeki kıyafetleri çıkardım.. ince atleti ve ince kısa pantalonu, soket çorabıyla kaldı.. hafif sayılabilecek 1 battaniyeye sarıp hastaneye ulaştık.. ( buda ayrı 1 konu.. hastanede 40derece olsak kimsenin umurunda olmayacak.. rezalet 1 sistem var..) oğlumun ateşini orada ölçtüm.. 37,5 civarındaydı.. tahlil için beklerken ağlamasın diye akşamın o soğukluğunda bahçeye defalarca çıktık.. ben montlarımla oğlumsa yarı çıplak vaziyetteydi.. sefil bir halde eve geldiğimizde oğlumun ateşi 39,5 tu.. şimdi sormak isterim, neredeyse çıplak 1 vaziyette götürüşüm normal mi? bu vaziyetteyken bahçeye çıkmamız hata olmuşmudur? kendi kendimi yiyip bitiriyorum ''acaba yanlış mı yaptım?'' diye.. gerçi çok şükür 1 öksürük yok.. çok ağladığı için ses kısıklığı var.. şu an zaten ogünden beri kullandığı antibiyotiği var.. nedersiniz kızlar, doğrumu yapmışım? yada siz olsanız o yüksek ateşte ne yapardınız? şimdiden tşk....
Benim gibi panik bir anneye soğuk kanlı olunması gerektiğini yeniden anımsattığın için teşekkür ederim..Benim doktorum ateş 37.7 olduğu an beni ara der. Belki Çınar prematüre olduğu için bilmiyorum. Çok koordineli takip ederiz ateşini. O yüzden ben çooookk şanslıyım.Benim oğlumun da küçükken ve hala arada bir ateşi çok çıkar. Ben hatta bir keresinde 39,7'yi gördüm ve şoka girdim. Resmen çocuk elimde titremeye başladı, aklım çıktı, Allah'tan ben soğuk kanlıyım, eşim telaş içinde çocuğa bişey oluyor diye oradan oraya koşuşturuken, ben hemen oğlumu soyup ılık suyun altına soktum. 15 dakika falan vücudunu, özellikle de kafasını soğutmaya çalıştım.Yavrum resmen sıtma tutmuş gibi titredi, dudakları morardı, anne diye deli gibi ağladı. Çıkardım azıcık düşmüştü, hemen fitil attım ve soğuk uygulama yapmaya başladım.
1 saat içinde de düşürdüm ateşini. Ama ömrümden ömür gitti.
Ateşten çok çekmiş bir anne olarak size tavsiyelerim şunlar olacak:
-Bebeğinizin ateşinin çıkmaya başladığını hissetiğinizde ( normal sıcaklıkları 36,5 oluyomuş doktor söyledi) hemen ateş düşürücü şurup verin, ve bunu yaşına göre 6 saatte bir tekrarlayın.
-Sakın bir kere verip de, nasıl olsa düştü diye devamını vermemezlik yapmayın.
-Bence en kısa zamanda doktora götürerek ateşin sebebini öğrenin ve tedaviye başlayın.
- Eğer ateşi birden fırlamışsa, hemen ılık suyla duşun altına sokun, ve çıkarınca bir fitil atın.
-Eğer hala düşmemişse, ılık suyla (varsa sirkeyle) koltuk altlarına, başına, ve kasıklarına bez koyun.
-Eğer hala düşüremiyorsanız, en yakın hastaneye gidin.
Ama bence hemen ateşi biraz yükselince paniklemeyin, bunları deneyin, eğer ineceği yere yükseliyorsa hemen hastaneye gidin.
Çocuğunuzun üzerine ince de olsa, atletini, penyesini, eşortmanını ve çorabını giydirin ki, hem üşütmesine, hem de orada kalma sürenize bağlı olarak çocuğunuz korumuş olun.
Ben çok kereler hastanelerde sabahlamış bir anne olarak, size bunları tavsiye edebilrim.
AMA LÜTFEN SOĞUKKANLI OLUN, YOKSA ELİNİZ AYAĞINIZ BİRBİRİNE KARIŞIR.
BİZLER ANNEYİZ VE İNANIN ANNELER, BABALARA GÖRE ÇOK DAHA GÜÇLÜ VE SAKİN OLMALILAR.
Çok geçmiş olsun.Geçmiş bitmiş kendini yiyip üzülme sana tavsiye böyle durumlarda seni yönlendirecek daha yakın bir doktor edin kendine.Elinden geleni yapmışsın bebek sıcakta kalıp havale geçirse dahamı iyi olurdu tatlım?Belkide en doğrusunu yapmışsın.Ben hiç aramak zorunda kalmadım henüz doktorumuzu ancak aramak zorunda kalan kişilerle görüştüm hastanede çok memnunlar bu konuda desteğe ihtiyacın var gibi geliyor.Tekrar geçmiş olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?