Nişanlınızın bu iki konuda da tamamen haksız olduğuna hemfikiriz. Davranış tarzı da çok kaba ve çirkin.
Ama kendinizi savunmadığınız için ve benzer demiyorum tamamlayıcı bir karakterle değil sizi sizle birlikte olduğu sürece böyle incitecek ve önemsemeyecek bir adamla evlilik yoluna çıktığınız için siz de suçlusunuz.
ben sessiz sakinim diyorsunuz ama keşke eş adayı seçerken bu özelliklerinize saygı duyacak takdir edecek birini seçseydiniz...
olaylar üzerinden gideyim ilk olay benim için bir facia! öyle bir durumda mutlaka orada tepkinizi belirtmeliydiniz. karakterinize uygun biçimde çıkar çıkmaz kendisiyle konuşup rahatsızlığınızı söylemeliydiniz. mesela ben sizin gibi değilim eşim bana böyle davransaydı o gülüşen kızların karşısında onu öyle bir bozardım ki... belki aşırı tepki size göre ama benim de karakterim bu. şimdi üstünden zaman geçip ben dükkandaki bu tavrından rahatsız oldum derseniz böyle kaba ve bencil birinin bundan çok fazla etkileneceğini sanmıyorum. umursamayacaktır.
ikinci olayda da isterse karşımdaki insan vesikalı olsun, genelevin önünde görmüş olayım yine de sizin gibi uyarırdım. nişanlınızın bu noktadaki tepkisi de yersiz. size resmen çocuk muamelesi yapmış.
bu adamdan ayrılın demek gibi bir tasarrufum yok ama daha bu nişanlılık... siz bir de evlilikteki sorumlulukları ve ortak yaşam alanını görün. asıl o zaman işin rengi değişiyor. karakterinizin değişebileceğini düşünmüyorum ama biraz daha girişken ve hakkını savunan bir tarz benimseyin. değişim olur mu? inşallah olur ama bilemiyorum