• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmak lazım

tuce_tuce

Sen ne yaparsan yap olacak olan zaten oluyor
Pro Üye
Anneler Kulübü
11 Mart 2013
33.227
1
53.184
798
32
kızlar merhaba konu en yakın arkadaşımla alakalı şimdi bana sanane diyeceksiniz ama arkadaşıma kıyamadığım ve yardımcı olmak için uğraşıyorum. Tabi bunun için fikir almam lazımdı. Konuya gelecek olursam 3 yakın arkadaşız üniversiteden beri arkadaşım 25 yaşında ve uzun zamandır birisiyle görüşüyordu. 2 senedir evlenme istediği ailesine belirtmesine ve damadın ailesi gidip gelmesine rağmen kızın ailesi kabul etmedi. Arkadaşım 1 yıldır sürekli odasında yaşıyor ve evdekilerle ne yazikki küsler bu konu yüzünden. Aile damadın kıza büyü yaptırdığını vs düşünüyor . Kızın annesi beraber olduklarını bu yüzden kızın vazgeçemediğini vs düşünüyor. Kız babasına artık kendi yoluma bakacağım dedi babasıda sen bilirsin demiş . Bunlarda 5 ay önce nikah işlemlerini hallettiler fakat gün almamışlardı . En son olaylardan sonra damat gidip pazartesi gününe nikah tarihi almış . Arkadaşım bize haber verdi davet etti ve diğer arkadaşımla nikah şahidi olmamızı istedi bizde haliyle kabul ettik. Nikah iki aileden gizli gerçekleşecek . Sizce nikahtan sonra kızın ailesine nasıl haber vermek gerekir kızlar arkadaşım fikir istiyor ama ben çok kararsızım açıkcası ne demek ne yapmak gerekir :eek:

kızın ailesi neden istemiyor?bu çok önemli
yaşadığımız ilde bir ilçedenmiş oranın insanı iyi olmazmış. sonra kız 16 yaşında damat 20 yaşındaymış ilk tanıştıklarında . o yaştaki kıza çıkma teklifi etmiş bu adam sübyancı mıymış bu gibi nedenlerden yani en azından biz bu kadarını biliyoruz

yaşadığımız ilde bir ilçedenmiş oranın insanı iyi olmazmış. sonra kız 16 yaşında damat 20 yaşındaymış ilk tanıştıklarında . o yaştaki kıza çıkma teklifi etmiş bu adam sübyancı mıymış bu gibi nedenlerden yani en azından biz bu kadarını biliyoruz
Aileye hak verdim

Sübyanı mı kalmış kız 25 yaşına gelmiş :) Kaçacaklar yani demi? Nikah kıyıp ordan kendi evlerine dağılmayacaklar.

kız arkadasınız her ne olursa olsun ailesine ya haber versin ya siz haber verin. Size küsecek konusmayacak belki arkadaslıgını bitirecek ama yıllar sonra emin olun milyon kere teşekkür edecek size.

Sübyanı mı kalmış kız 25 yaşına gelmiş :) Kaçacaklar yani demi? Nikah kıyıp ordan kendi evlerine dağılmayacaklar.
işte o zamanlar sübyancıymış tövbe tövbe yaa . Ben 25 yaşında nikah yapınca kaçma olarak görmüyorum . Ama doğru herkes kendi evine gitmeyecek kaçmış olacaklar:halay:

ile ilçeye göre insan genellemek hiç doğru değil ama konumuz tabi ki bu değil.
aile evladı için en iyisini düşünür,en iyisini ister muhakkak.
keşke böyle bir şey yapmasaydı.1 yıldır aynı evde küs kalabiliyorlarsa bir gün dönmek isterse ailesi asla kabul etmeyecektir.
umarım iyi bir evliliği olur ve erkeğin ailesi bu durumu kullanmaz.
aileye nasıl söylenir konusuna gelirsek bu çok zor.
güvendiğiniz bir aile büyüğü ya da lafı sözü dinlenir bir akraba varsa onun aracılığıyla doğru cümlelerle anlatılabilir.
zor bir durum.

Aile istemiyorsa vardır geçerli sebebi yapmasın baba beddua sı tutar derler pişman olursa dönecek yüzü olur mu ?

kız arkadasınız her ne olursa olsun ailesine ya haber versin ya siz haber verin. Size küsecek konusmayacak belki arkadaslıgını bitirecek ama yıllar sonra emin olun milyon kere teşekkür edecek size.
ya bu ilk başlarda hep aklımdaydı biliyor musunuz annesine haber verecektim kızın evlenecek gözünü aç diye . Fakat yapamadık açıkcası . birde annesi çok garip bir kadın ortada tartışma yok mesela durduk yere babası duysun filan diye sesini yükseltiyormuş konuşurken . Kız yatmadık diyor kadın babasının yanında hamile misin vs diyordu. Kızın apandisti patladı hastaneye giderken düşük mü yapıyorsun demiş kıza. Kaldı ki anne dediğin kızına sahip çıkıp hatası varsa bile yardımcı olması lazım bence

işte o zamanlar sübyancıymış tövbe tövbe yaa . Ben 25 yaşında nikah yapınca kaçma olarak görmüyorum . Ama doğru herkes kendi evine gitmeyecek kaçmış olacaklar:halay:
2 sene ikna etmek için uğraşmış, erkek tarafı gitmiş gelmiş arkadaşın herşeyi yapmış aslında, bütün ilçeyi genellemek gibi saçma sapan bahaneler uydurmak yerine, çocuğun şahsına yönelik birşey söylenseydi aileye hak verebilir arkadaşın beklesin diyebilirdim. Ya birkaç sene daha ailenin keyfinin olmasını bekleyecek ya da planları doğrultusunda nikahlarını kıyacaklar. Kesin kararını verdiyse aileyi silmeyi göze aldıysa yapsın. Eve dönmeyince anlarlar birşey söylenmesine gerek yok, aradıkları zaman söyler dönmeyeceğini.

ile ilçeye göre insan genellemek hiç doğru değil ama konumuz tabi ki bu değil.
aile evladı için en iyisini düşünür,en iyisini ister muhakkak.
keşke böyle bir şey yapmasaydı.1 yıldır aynı evde küs kalabiliyorlarsa bir gün dönmek isterse ailesi asla kabul etmeyecektir.
umarım iyi bir evliliği olur ve erkeğin ailesi bu durumu kullanmaz.
aileye nasıl söylenir konusuna gelirsek bu çok zor.
güvendiğiniz bir aile büyüğü ya da lafı sözü dinlenir bir akraba varsa onun aracılığıyla doğru cümlelerle anlatılabilir.
zor bir durum.
kız ilk başta kimseye duyurmak istemiyor. sebebi ise babası duyunca kızım eve geri dön aramızda halledelim nişan takarız vs derse diye ama ben ne yazıkki böyle birşey olacağına ihtimal vermiyorum. hiç bir baba kabul etmez bence. acaba telefonda mı söylense diye düşündük

ya bu ilk başlarda hep aklımdaydı biliyor musunuz annesine haber verecektim kızın evlenecek gözünü aç diye . Fakat yapamadık açıkcası . birde annesi çok garip bir kadın ortada tartışma yok mesela durduk yere babası duysun filan diye sesini yükseltiyormuş konuşurken . Kız yatmadık diyor kadın babasının yanında hamile misin vs diyordu. Kızın apandisti patladı hastaneye giderken düşük mü yapıyorsun demiş kıza. Kaldı ki anne dediğin kızına sahip çıkıp hatası varsa bile yardımcı olması lazım bence

bunlar ya arkadaşınızın kılıf uydurmalarıysa? Kabul ediyorum çok zor bir durum. Ama ailesini kenara itip , biriyle evlenince adam kendinde her hakkı görmeye baslıyor. Adam kapıya koysa yarın öbürgün dönecek evi mi olacak? Dayak yese destek olacak aılesi mi olacak? Ha dilerim ki evlenecegi kişi adam gibi adamdır da bunlar gerceklesmez. En kötü aile ailesizlikten iyidir gene de ya. :/

Nereli olduğuna göre insanların iyi mi kötü mü olduğuna kimse karar veremez orası ayrı ama şuan 21 yaşında birisi olarak düşünüyorum da benden dört yaş küçükler baya çocuklar... Yine de şuan yetişkin iki insanlar madem öyle karar vermişler evlenirler pek tabii, umarım mutlu da olurlar. Sorunuza gelince, nikah çıkışı ikisi otursunlar bir restorana ailelerini arayıp çağırsınlar şuan önemli bir şey konuşmak istiyorum sizinle diye ve açıklasınlar bence.

pinkstrap pinkstrap ın söylediğide bir seçenek mesela.
illa ki eve gelmeyince arayacaklar.o zaman belli olacak.
ama şunu yapmalılar diyebileceğim bir şey yok.
herkesin vereceği tepki farklı.aile hakkında hiçbirşey bilmiyoruz

Nereli olduğuna göre insanların iyi mi kötü mü olduğuna kimse karar veremez orası ayrı ama şuan 21 yaşında birisi olarak düşünüyorum da benden dört yaş küçükler baya çocuklar... Yine de şuan yetişkin iki insanlar madem öyle karar vermişler evlenirler pek tabii, umarım mutlu da olurlar. Sorunuza gelince, nikah çıkışı ikisi otursunlar bir restorana ailelerini arayıp çağırsınlar şuan önemli bir şey konuşmak istiyorum sizinle diye ve açıklasınlar bence.
ay bence o asla olmaz toplum içinde allah korusun birşey olsa valla ben bile korktum

pinkstrap pinkstrap ın söylediğide bir seçenek mesela.
illa ki eve gelmeyince arayacaklar.o zaman belli olacak.
ama şunu yapmalılar diyebileceğim bir şey yok.
herkesin vereceği tepki farklı.aile hakkında hiçbirşey bilmiyoruz
kendisi bile ailem şöyle tepki verir böyle yapmalıyız diyemiyor . bu yüzden de fikir istiyor . şimdi nikaha gittiğimiz için bir nevi olaya dahil olacağız diye düşünüyorum. Damat kaç kere adamı aradı telefonları açmıyor . Acaba nikahtan sonra bir yerde kahve içsek damat babanın dükkanına gitse bi sakince konuşmayı denese adamın tepkisine baksa hala aynı tepkide ise ordan çıksa sonra mesaj filan atsa diye düşündüm

Back
X