Ne yapicam ben boyle :(

Mrs-cicek

🍀
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
4.895
4.441
Merhaba arkadaslar,bnm sorunum biraz tuhaf gelebilir size ancak bnm icin buyuk dert..
Ben üniversite 4.sinif ogrencisiyim,cok guzel basarilarim oldu,kucuklugumden beri hep derece ile okulu bitirdim,hep parmakla gosterilen ogrenci oldum,ancak yasadigim bu durumlarin hicbiri ozguven kazanmami saglayamadi,cok cekingen surekli heyecanli biriyim,ornegin bugun konu anlatimim vardi,sinifta.ve ben sesimin elimin titremesinden hicbirsey Anlamadim,halbuki cok iyi hazirlandim,hocalarim hep bu durumum icin sen iyisinki ordasin dinleniyosun heyecana gerek yok deyip telkinlerde bulunur ancak gelde bana anlat
Sizce Bu cekingenligimi surekli heyecanli olma halimi Nasil atlatabilirim ? Bunun bi yolu var midir ?

Sunumlarınıza çok iyi hazırlanın. Korkunuzun üzerine gidin, sürekli böyle sunum işi olduğunda ortaya atın kendinizi. Ek olarak da, dinleyicilerin sizden farklı olmadığını düşünün. Eğer bu heyecan "aşırı" ise bir psikoloğa görünmenizde fayda var.

Aktivitelerle.
Tiyatrolara katıl.Arkadaşlarınla sürekli planlar yap ön ayak olan sen ol.Organizasyonlar yap topla aileni pikniğe gidiyoruz de..
Yani sözüm ona söz hakkı edinin çünkü böyle insanlar daha kolay bir şekilde öz güven kazanırlar.

Aşırı
Okul oncesi okuyorum ve kücumsedigimden degil ama mesela bi koyde ailelere seminer tarzi bi sunumda yaptim,sonucta orda bilen benim,konuya hakim olan benim yine de cok heyecana girdim. ve kendimi rezil olmus hissediyorum Her seferinde.

Neden rezil olduğunuzu düşünüyorsunuz? Siz bir sunum izlerken konuşmacının rezil olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Neden rezil olduğunuzu düşünüyorsunuz? Siz bir sunum izlerken konuşmacının rezil olduğunu mu düşünüyorsunuz?
Hayir :) sesim cok tiyreyince fark ettiler ve rezil oldum diyorum,muhtemelen onlar oyle dusunmuyordur ama ben kendimce kuruyorum ve stres uzuntu yapiyorum kendime.

Akademik yönden başarılı olmak sosyal yönden de başarılı olacağınız anlamına gelmiyor.

Nice insanlar okulda işe yaramaz olarak değerlendirilir ve eğitim hayatı biter...

Ama öyle bir çevre edinirler ki en iyi okullardan mezun olanları maddi manevi anlamda üçe beşe katlarlar.

Doğal olarak durumunuz hiç de tuhaf değil aksine çok yaygın.

En başarılı öğrencilerimizin mezun olduktan sonra yolda karşılaştığımızda selam vermezken...

Sürekli zayıf alan çocukların caddenin diğer tarafından koşturup yanımıza gelerek boynumuza sarılmaları gibi...

O nedenle yapmanız gereken yaşadığınızın normal olduğunun farkına vararak...

Herkesin her alanda harika gelişmeler gösteremeyeceğini kabullenmek.

Yani ne kadar iyi bir öğrenci olursanız olun hiçbir zaman ortamların en çok aranan yüzü olamayabilirsiniz.

Fikirlerinizi zihninizde mükemmel bir şekilde sıralayabilirken konuşma esnasında kendinizi ifade edemeyebilirsiniz.

Pes etmeyin, deneyin ama sonucun böyle olma ihtimalini unutmayın ve bundan utanmayın.

Çünkü herkesin her şeyi dört dörtlük yaptığı bir dünya son derece sıkıcı olurdu ve sizin de kendinizi gerçekleştirebilmek için belli problem durumları yaşamanız gerekiyor.

Tesekkur ederim guzel yorumlariniz icin ancak ben mukemmel olmak istemiyorum sadece şu super heyecanli halimi sevmiyorum

ben kendimce diksiyon dersi yapardım sesli güzel okumaya çalışır mimiklerime dikkat ederdim aynada yap faydasını görürsün

sizdeki kadar olmasada aynı sorunbendede var (doktora gittim ama çok bişey değişmedi
Degismiyor evet,bn dr a gitmedim ama ilkokul lise donemlerimde psikolog ve okuldaki rehber hocalarimla cok konustum,bircok kitap okudum egzersizler yaptim onerileri ustune ama yok gecmedi

Her zaman ust duzey basariya sahip oldugunuz icin en ufak bi basarisizliktan ve bunu insanlrin nasil yorumlayacagindan korkuyor olabilir misiniz ? Halbuki her zaman herseyi mukemmel yapmayiz. Zamanla asabileceginize inaniyorum. Sizde inanin

bir sunum yaparken o andan zevk alamaya bakın. bütün gözler sadece size odaklanmış ve az sonra sizi takdir edecekler. ben sayısını unuttuğum seminer verdim. seminer vermek benim için acaip bir keyiftir. biran önce kürsüye çıkmak isterim. ve tavsiyem anlatırken anlattığınız iş dışında hiçbir şeye odaklanmayın. yaşayın o sunumu. sizi izleyenleri tek tek incelemeyin. ne yapıyorlar diye düşünmeyin. hepsi beni dinliyor hepsi sadece beni dinliyor diye odaklayın kendinizi. rahat olun derin nefes alın. unutmayınki o an tüm salonun hakimiyeti sizde. arada bir es vermek küçük bir espiri yapmak yada anlatacaklerınızın sırası tamamen size bağlı. topluluk karşısında rahat olmanın en iyi yolu bol bol topluluk karşısına çıkmaktır. ben ilk defa anaokulunda tek başıma sahneye çıkmıştım mesela şimdi işim gereği eğitim seminerleri veriyorum sayısını siz düşünün:) özgüven dediğiniz şey aslında insanın kendini sevmesi. "benkürsüde veya sahnede veya yolda yürürken kaldırımda güzelim, saygınım, dikkat çekiciyim, mutluyum ve böyle olmaktan zevk alıyorum." kendinize bunu aşılayın. çok güzel giyinin mesela sunumda. emin olunki herkes sizin için klas ve zevkli bir kadın diyecek. işte sunum anında bunu hissederseniz heycanınız yatışacaktır.

Degismiyor evet,bn dr a gitmedim ama ilkokul lise donemlerimde psikolog ve okuldaki rehber hocalarimla cok konustum,bircok kitap okudum egzersizler yaptim onerileri ustune ama yok gecmedi

bence işe avatarını değiştirerek başla
daha enerjik bir avatar seç!

bu soruna "drama" dersleri çok iyi çözüm olabiliyor bazen
halk eğitim merkezlerinde veriliyor mesela gayet uygun fiyata (4 ay 100-150 tl gibi)
haftada 1 veya 2 gün gidiliyor
bence deneyebilirsin

Gittim aslinda da cok kisa gittim,bıraktım
Ins bu donemi bitireyim yazin dusunebilirim bi daha,tskrler :)

Ahanda ben. Hep en iyi okullardan mezun oldum ama topluluk önünde konuşma korkumu aşamadım.öyle bir durum olabilir diye günler öncesinden geriliyorum. Hocalarımn odasına girerken bile kalbm güm güm olurdu bi anda nefesm kesilir konuşamazdm. İş hayatnda da böyle oldum. Tam ortama alışıyorum rahatlıyorum zorluyorm kendimi çat müdğr değişiyo benm elim ayağım gidiyo. Bu konunun şimdi üstüne git gerekirse paikolog paikiyatri desteği al. Valla çok önemli bi sorun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…