AşırıSunumlarınıza çok iyi hazırlanın. Korkunuzun üzerine gidin, sürekli böyle sunum işi olduğunda ortaya atın kendinizi. Ek olarak da, dinleyicilerin sizden farklı olmadığını düşünün. Eğer bu heyecan "aşırı" ise bir psikoloğa görünmenizde fayda var.
Neden rezil olduğunuzu düşünüyorsunuz? Siz bir sunum izlerken konuşmacının rezil olduğunu mu düşünüyorsunuz?Aşırı
Okul oncesi okuyorum ve kücumsedigimden degil ama mesela bi koyde ailelere seminer tarzi bi sunumda yaptim,sonucta orda bilen benim,konuya hakim olan benim yine de cok heyecana girdim.ve kendimi rezil olmus hissediyorum Her seferinde.
Hayir :) sesim cok tiyreyince fark ettiler ve rezil oldum diyorum,muhtemelen onlar oyle dusunmuyordur ama ben kendimce kuruyorum ve stres uzuntu yapiyorum kendime.Neden rezil olduğunuzu düşünüyorsunuz? Siz bir sunum izlerken konuşmacının rezil olduğunu mu düşünüyorsunuz?
Merhaba arkadaslar,bnm sorunum biraz tuhaf gelebilir size ancak bnm icin buyuk dert..
Ben üniversite 4.sinif ogrencisiyim,cok guzel basarilarim oldu,kucuklugumden beri hep derece ile okulu bitirdim,hep parmakla gosterilen ogrenci oldum,ancak yasadigim bu durumlarin hicbiri ozguven kazanmami saglayamadi,cok cekingen surekli heyecanli biriyim
Tesekkur ederim guzel yorumlariniz icin ancak ben mukemmel olmak istemiyorum sadece şu super heyecanli halimi sevmiyorumAkademik yönden başarılı olmak sosyal yönden de başarılı olacağınız anlamına gelmiyor.
Nice insanlar okulda işe yaramaz olarak değerlendirilir ve eğitim hayatı biter...
Ama öyle bir çevre edinirler ki en iyi okullardan mezun olanları maddi manevi anlamda üçe beşe katlarlar.
Doğal olarak durumunuz hiç de tuhaf değil aksine çok yaygın.
En başarılı öğrencilerimizin mezun olduktan sonra yolda karşılaştığımızda selam vermezken...
Sürekli zayıf alan çocukların caddenin diğer tarafından koşturup yanımıza gelerek boynumuza sarılmaları gibi...
O nedenle yapmanız gereken yaşadığınızın normal olduğunun farkına vararak...
Herkesin her alanda harika gelişmeler gösteremeyeceğini kabullenmek.
Yani ne kadar iyi bir öğrenci olursanız olun hiçbir zaman ortamların en çok aranan yüzü olamayabilirsiniz.
Fikirlerinizi zihninizde mükemmel bir şekilde sıralayabilirken konuşma esnasında kendinizi ifade edemeyebilirsiniz.
Pes etmeyin, deneyin ama sonucun böyle olma ihtimalini unutmayın ve bundan utanmayın.
Çünkü herkesin her şeyi dört dörtlük yaptığı bir dünya son derece sıkıcı olurdu ve sizin de kendinizi gerçekleştirebilmek için belli problem durumları yaşamanız gerekiyor.
Tesekkur ederim guzel yorumlariniz icin ancak ben mukemmel olmak istemiyorum sadece şu super heyecanli halimi sevmiyorum
Bilemedim ki belki icten ice oyle bi istegim vardir,simdi sizler boyle deyince olabilir mi dedimheyecanlı olmanın en büyük sebebi mükemmek olmasını istemektir esasında
Bilemedim ki belki icten ice oyle bi istegim vardir,simdi sizler boyle deyince olabilir mi dedim
Degismiyor evet,bn dr a gitmedim ama ilkokul lise donemlerimde psikolog ve okuldaki rehber hocalarimla cok konustum,bircok kitap okudum egzersizler yaptim onerileri ustune ama yok gecmedisizdeki kadar olmasada aynı sorunbendede var (doktora gittim ama çok bişey değişmedi
Degismiyor evet,bn dr a gitmedim ama ilkokul lise donemlerimde psikolog ve okuldaki rehber hocalarimla cok konustum,bircok kitap okudum egzersizler yaptim onerileri ustune ama yok gecmedi
Gittim aslinda da cok kisa gittim,bıraktımbence işe avatarını değiştirerek başla
daha enerjik bir avatar seç!
bu soruna "drama" dersleri çok iyi çözüm olabiliyor bazen
halk eğitim merkezlerinde veriliyor mesela gayet uygun fiyata (4 ay 100-150 tl gibi)
haftada 1 veya 2 gün gidiliyor
bence deneyebilirsin
Merhaba arkadaslar,bnm sorunum biraz tuhaf gelebilir size ancak bnm icin buyuk dert..
Ben üniversite 4.sinif ogrencisiyim,cok guzel basarilarim oldu,kucuklugumden beri hep derece ile okulu bitirdim,hep parmakla gosterilen ogrenci oldum,ancak yasadigim bu durumlarin hicbiri ozguven kazanmami saglayamadi,cok cekingen surekli heyecanli biriyim,ornegin bugun konu anlatimim vardi,sinifta.ve ben sesimin elimin titremesinden hicbirsey Anlamadim,halbuki cok iyi hazirlandim,hocalarim hep bu durumum icin sen iyisinki ordasin dinleniyosun heyecana gerek yok deyip telkinlerde bulunur ancak gelde bana anlat
Sizce Bu cekingenligimi surekli heyecanli olma halimi Nasil atlatabilirim ? Bunun bi yolu var midir ?