ne yapayim??

Sorunu bilmiyoruz demissiniz ancak ben ilk sayfada konumu yazarken anlattim sorunumu sorunlari. Psikologa da bu şekilde bahsettim. Bunun uzerine bana ilac da ilac diye diretti. Baska bilinmeyen bir sikintim yok...

psikologunuza güvenmiyorsanız zaten yapacak bir şey yok. ilaç versin ya da vermesin güven yoksa tedaviniz doğru ilerlemez.. bir yerden sonra yarıda kesersiniz..
bana da ilk seansımda ilaç önermişti ve faydasını gördüm ama sizin ruh halinizi buradaki yazıdan bilemeyiz bunu söylemek istiyorum yaptıgı dogru mudur yanlıs mıdır bilemeyiz...
siz emin olmak için başka doktorlara da başvurabilirsiniz... umarım iyi olursunuz.

psikologunuza güvenmiyorsanız zaten yapacak bir şey yok. ilaç versin ya da vermesin güven yoksa tedaviniz doğru ilerlemez.. bir yerden sonra yarıda kesersiniz..
bana da ilk seansımda ilaç önermişti ve faydasını gördüm ama sizin ruh halinizi buradaki yazıdan bilemeyiz bunu söylemek istiyorum yaptıgı dogru mudur yanlıs mıdır bilemeyiz...
siz emin olmak için başka doktorlara da başvurabilirsiniz... umarım iyi olursunuz.

Psikologuma alaninda güveniyorum cok olumlu yorumlar alarak gitmistim ona. Ancak kisiligini elbette bilemem. Benim beklentim psikolog olarak psikoterapi almaktır ondan. ilaç tedavisi değil.
Teşekkürler temenninz için.

Herkese merhaba,
Icinden cikamadigim konu şu:
Bi psikoterapiste gittim. Durumumu anlattım. anlatirken tabii bircok birikmislikle agladim ben. Psikoterapist bana seni ben toparlarim terapilerle ama bir psikiyatriste yonlendirecegim onunla da ilaç tedavisine baslayacaksin dedi. Ben ilac kullanmak istemedigimi soyledigim halde o da bana terapi surecinde bazen kendini kötü hissettigin zamanlar olacak yalnizsin çabuk toparlanma n icin ilaç sart dedi.Ben simdi suşunu merak ediyorum. Bnm sorunum şu:
Kendimi insanlardan asagi hissediyorum. Iletisim kuramiyorum. Toplum icinde hicbir itibarim agirligim sayginligim yok. Aile icinde de birsiru sikintilar var. Zor zamanlar gecirdik gecirdim ve bu surecte yanimda olmadiklari arayip sormadiklari gerekceleriyle teyzeler kuzenler anneanne bikac arkds gibi yaklasik 10dan fazla insana cok kirginim ve konusmuyorum. Tabii bnm konusmamam kimin umrunda?? Kimsenin bana olumlu geri dönüş yaptigi yok. Dolayisiyla cok yalniz kalmis yalniz birakilmis yalnizlastirilmis bir insanim. Gecen gun kardesm bana ezik bi insansin dedi. Biliyorum hakli ama cok gucume gitti ve de cok sinirlendim. Oncesinde de olan bikac tavir ve sozunden dolayi bagirip cagirdim deli gibi ve de icten ice de bu durumlara cok gucendim.
ben sadece toplumda iletisim kuramadgm arkdslik edinemedgm kendimi asagi hissedip asagi davrandirdigim için terapi gormk istiyordum. Zaten bnm toplum icinde şöyle güçlü saygın bir yerim olsa takarmiydim beni zor zamaninda arayip sormayan insanlari. Ama oyle olmadgm için herkese cokkk kirginim. Şimdi sorum şu ilaclar bana ne yapacak ki hangi duygu durumumu duzeltecek? Ilac kullanan bilgisi fikri olan cevap verirse sevinirim. Bu arada yaşım 32.
Teşekkürler.
Kendi kendinin doktoru Olmasını bileceksin öncelikle sen kimseden aşağı değilsin,kimsede senden üstün olamaz yaradan herkesi esit yarattı .sen kendini aşağılarsan ben böyleyim dersen ,kendini inandırılan mutsuzluğa kapılır gidersin .arkadaş edilemiyorum demişsin insanlar ne istediğini bilmiyor şakacı espirili birde miden genizde senden Tatlısı yok o Yüzden boş ver ben de yalnızım zamanla alışıyor insan Artı kardeşinın ezik demesine bakma benim kardeşimde oyle seyler cok Söyler .kendıne güven kimseye ihtiyaç duyma insanlara selamın olsun ama dostluk bekleme ,hele gezme tozma bu devirde artık iyi insanları bulmak cok zor al anneni Çık gezmelerde yada tek basına git .ılaca gelince once kendi beyninde bitir cevrene bir bak herkesin turlu derdi var Allah beterinden saklasın .

Sa
Kendi kendinin doktoru Olmasını bileceksin öncelikle sen kimseden aşağı değilsin,kimsede senden üstün olamaz yaradan herkesi esit yarattı .sen kendini aşağılarsan ben böyleyim dersen ,kendini inandırılan mutsuzluğa kapılır gidersin .arkadaş edilemiyorum demişsin insanlar ne istediğini bilmiyor şakacı espirili birde miden genizde senden Tatlısı yok o Yüzden boş ver ben de yalnızım zamanla alışıyor insan Artı kardeşinın ezik demesine bakma benim kardeşimde oyle seyler cok Söyler .kendıne güven kimseye ihtiyaç duyma insanlara selamın olsun ama dostluk bekleme ,hele gezme tozma bu devirde artık iyi insanları bulmak cok zor al anneni Çık gezmelerde yada tek basına git .ılaca gelince once kendi beyninde bitir cevrene bir bak herkesin turlu derdi var Allah beterinden saklasın .

Sağol güzel yorumun için. Dediklerini ben de düşünüyorum. Ne insanlar var türlü dertlerde. Allah yardim etsin hepimize.

Bence ilaç kullanın. Sersemlik yapmayan bilakis enerjik yapan ilaçlarda var. Fakat düzenli kullanmanız gerekir. Ihtiyaca niz varsa kullanın.Psikiyatrist arkadaşım var kendide kullanıyor. Gereksiz yere takıntı yapmanızı önler.

Kafam karıştı gitti. Olumlu yorumlar da var olumsuz da ; (

canım kardeşinin sana öyle demesinin tek nedeni var senin sürekli kendini ezik hissetmenden.. insanlar kavga anlarında moral bozmak için karşısındaki insanın kendisinde en rahatsız olduğu, kötü hissettiği şeyleri yüzüne vurur canı acısın diye, yani sen kendin böyle yansıttığın için etrafındakilere bu türden yakınıp kendi kabuğuna çekildiğin için insanlar seni öyle görüyorlar sen ne zaman kendinle barışırsan kendine sevgi saygı duymaya başlarsan onlarda bu yönde düşünücektir.
sana Tavsiyem kendinle barışman..

Doğru söylüyorsun. Kardeşime o an cok gucenmistim ama simdi sakin kafayla kirginligim geçti.

daisysun sana bütün bu sıkıntıların senden kaynaklandığını söylesem bana kızar mısın?
sana bir kitaptan alıntı yapıyorum dikkatle oku;

OLUMLU DÜŞÜNMEK

OLUMLU DÜŞÜNMEK NEDİR? .

Aslında başlangıçta olumsuz düşünmeyi açıklamak gerekir ki, ardından olumlu düşünmeye geçebilelim. Tıpkı atasözünde denildiği gibi: Eşyalar zıddıyla bilinir.

Olumsuz düşünmek: İnsanın kendi kendine yönelik bir çeşit telkinidir, şöyle söyler: Beceriksizim, başarısızım veya kimse beni sevmiyor... Bu olumsuz duygu ve düşüncelerin bitmeyen listesini uzatabiliriz. Olumsuz telkinler, insanın yaşadığı tecrübelerin akabinde gelir. Yaptığı işte veya kurduğu ilişkide başarısız olunca, yahut girdiği sınavı kaybedince, bunu başarıya ulaşma yolunda bir tecrübe olarak kabul edip istifade etmek yerine bu tür düşüncelere yönelir. Görüldüğü gibi yaşanılan bir olumsuzluk bütün hayata genelleniyor ve şöyle bir fısıldama oluyor: Ben başansız ve sevilmeyen bir insanım.

Psikolojik tıkanıklığa baktığımızda, bir çok insanda genelde bunun olumsuz düşünmeden kaynaklandığını görürüz. Olaylar neticesinde insanın kendine verdiği telkinler, bu telkinlerin bir inanç haline gelmesi ve bu inanışın davranışlara etkisi tıkanıklığı doğurur.

Peki, olumlu düşünmek nedir?

Düşünceye ikna olmaktır. İkna olmak, bir olay veya durum ile başlar... Çocuk okulda başarılı olur ve tebrikler, kutlamalar gelir. Böylelikle kafasında şu kanı yer eder: Ben başarılı bir insanım. Bu İnanç, ileriki hayatını belirleyecek davranışları yönlendirir. Veya genç bir insan topluluk içinde konuşur, konuşması güzeldir, artık usta bir konuşmacı olduğuna inanır. Bu olay, yeteneklerini geliştirmek için onu daha çok okumaya ve araştırmaya iter. Yahut genç bir kız arkadaşlarından yakınlık gördüğü zaman, mutlu olur ve kendine özgü bir çekiciliğinin olduğuna inanır, sevildiğini anlar. Bu inanış davranışlarına akseder ve etrafında toplanmış onu seven daha çok insanın oluşmasına yol açar.

Hepimizin iç dünyasında kendimiz için belirlediğimiz şekiller vardır. Bir tek şekil değil, çeşit çeşit şekiller; bunlardan bazısı olumlu, bazısı ise olumsuzdur. Bu veya şu inanışlar sabit gerçekler üzerine kurulu değildir, çoğunlukla bir olay, durum, söz veya bakış üzerine kuruludur. Olaylar ışığında insan kendine şekil verir ve buna ikna olur, günler geçtikçe bu düşünce insanın içine yerleşmiş köklü bir inanış haline gelir.

Bitkisel ilaclar var..mesela kantaron cicegi depresyona karsi korku, endise vs iyi geliyor.
Avrupada cok kullaniliyor bu dogal antidepresan olarak geciyor.

Bitkisel ilaclar var..mesela kantaron cicegi depresyona karsi korku, endise vs iyi geliyor.
doux ilaçlar insanları hiç bir zaman iyileştirmez bana göre. sadece öyle olduğunu zanneder. psikolojik rahatsızlıkların tedavisi insanın kendi kendi yaptığı veya bilen birinden aldığı telkinle olur. aynı zamanda insanın hareket etmesi, şehirden uzaklaşması, spor yapması insanın pskilojisini normalleştirir.
bilmem anlatabildimmi. insan önce bulunduğu ortamdan uzaklaşmalı . sıradanlıktan çıkmalı. farklı şeyler yapmalı.

Bende kısa bir süreliğinede olsa yeşil reçete ilaç kullandım canım. Ve çoook çok iyi bi yere taşıdı beni. Öyle uyku halsizlik vb olmadı. Geçen yazdı hatta başladığım dönem bende senin gibi düşünerek reddettim bıraktım. Sonra baktım olmuyo, devam etmeye karar verdim.. Daha rahat daha huzurlu bi insan halini aldım :) daha alttan alır oldum ayrıca insanları ( bazıları dışında :p) negatif Bi etkisini görmedim. ÇoÇocuk istiyoduk ama erteledik ilaç yüzünden. İlaç bittiği gibi hamile kaldım hemde hiç aklımda yokken artık

doux ilaçlar insanları hiç bir zaman iyileştirmez bana göre. sadece öyle olduğunu zanneder. psikolojik rahatsızlıkların tedavisi insanın kendi kendi yaptığı veya bilen birinden aldığı telkinle olur. aynı zamanda insanın hareket etmesi, şehirden uzaklaşması, spor yapması insanın pskilojisini normalleştirir.
bilmem anlatabildimmi. insan önce bulunduğu ortamdan uzaklaşmalı . sıradanlıktan çıkmalı. farklı şeyler yapmalı.

ilaclar destek olabilir bence..
mesela konu sahibi hep sikinti vesvese icinde ise ..sikintidan stresden düsünemiyor olaylari dogru bir sekilde algilayamiyorsa o ilac destek olabilir..daha rahat olabilir mesela ve bu rahatlik icerisinde daha farkli bir pencereden bakabilir olaylara..
zaten dogal bir ilac önerdim..yan etkisi yoktur galiba..konu sahibi arastirabilir veya doktoruna danisabilir.
öteki ilaclara bende pek sicak bakmiyorum zaten :)
geri kalan söylediklerinize de katiliyorum cogunlukla ..

bizler toplum olarak doğru ve yanlışı kavrayamıyoruz. çok cahil olduğumuz konular var. o kadar kolay bir şekilde çözülecek sorunları öyle büyütüyoruz ki. etrafımızda ki insanlar dahi yardımcı olamıyor. beynimizde kalıplarımız var. onları değiştiremiyoruz. çevremizdeki insanların eğer hasta ise kendi kendine iyileşmesi gerektiğini düşünüyoruz çoğu kez. yardımcı olmak aklımıza gelmiyor. psikolojik sorunlarda böyle maalesef. insanların birbirine karşı bakış açıları farklı olmalı, iyi olmalı, güzel olmalı, tüm önyargılardan temizlenmiş olmalı, böyle bir çevrede bulunan bir insan hasta olmaz.

daisysun sana bütün bu sıkıntıların senden kaynaklandığını söylesem bana kızar mısın?
sana bir kitaptan alıntı yapıyorum dikkatle oku;

OLUMLU DÜŞÜNMEK

OLUMLU DÜŞÜNMEK NEDİR? .

Aslında başlangıçta olumsuz düşünmeyi açıklamak gerekir ki, ardından olumlu düşünmeye geçebilelim. Tıpkı atasözünde denildiği gibi: Eşyalar zıddıyla bilinir.

Olumsuz düşünmek: İnsanın kendi kendine yönelik bir çeşit telkinidir, şöyle söyler: Beceriksizim, başarısızım veya kimse beni sevmiyor... Bu olumsuz duygu ve düşüncelerin bitmeyen listesini uzatabiliriz. Olumsuz telkinler, insanın yaşadığı tecrübelerin akabinde gelir. Yaptığı işte veya kurduğu ilişkide başarısız olunca, yahut girdiği sınavı kaybedince, bunu başarıya ulaşma yolunda bir tecrübe olarak kabul edip istifade etmek yerine bu tür düşüncelere yönelir. Görüldüğü gibi yaşanılan bir olumsuzluk bütün hayata genelleniyor ve şöyle bir fısıldama oluyor: Ben başansız ve sevilmeyen bir insanım.

Psikolojik tıkanıklığa baktığımızda, bir çok insanda genelde bunun olumsuz düşünmeden kaynaklandığını görürüz. Olaylar neticesinde insanın kendine verdiği telkinler, bu telkinlerin bir inanç haline gelmesi ve bu inanışın davranışlara etkisi tıkanıklığı doğurur.

Peki, olumlu düşünmek nedir?

Düşünceye ikna olmaktır. İkna olmak, bir olay veya durum ile başlar... Çocuk okulda başarılı olur ve tebrikler, kutlamalar gelir. Böylelikle kafasında şu kanı yer eder: Ben başarılı bir insanım. Bu İnanç, ileriki hayatını belirleyecek davranışları yönlendirir. Veya genç bir insan topluluk içinde konuşur, konuşması güzeldir, artık usta bir konuşmacı olduğuna inanır. Bu olay, yeteneklerini geliştirmek için onu daha çok okumaya ve araştırmaya iter. Yahut genç bir kız arkadaşlarından yakınlık gördüğü zaman, mutlu olur ve kendine özgü bir çekiciliğinin olduğuna inanır, sevildiğini anlar. Bu inanış davranışlarına akseder ve etrafında toplanmış onu seven daha çok insanın oluşmasına yol açar.

Hepimizin iç dünyasında kendimiz için belirlediğimiz şekiller vardır. Bir tek şekil değil, çeşit çeşit şekiller; bunlardan bazısı olumlu, bazısı ise olumsuzdur. Bu veya şu inanışlar sabit gerçekler üzerine kurulu değildir, çoğunlukla bir olay, durum, söz veya bakış üzerine kuruludur. Olaylar ışığında insan kendine şekil verir ve buna ikna olur, günler geçtikçe bu düşünce insanın içine yerleşmiş köklü bir inanış haline gelir.

Ayrıntılı samimi cevabınız için cok tesekkur ederim öncelikle. Olumlu dusunmek olumlu olmak konusunda cok direndigim zamanlar oldu. Yapiyorum yapiyorum ama an geliyor bir sozden bir davranistan bir olaydan etkilenip kendimi yine karalara baglayan dertleri icindebboğuşan bir insan a ceviriyorum. Olumlu dusunmek bazi seylere hee deyip gecmek güzel ama beni yıkan o anda o sözde o davranista kendimi nasil ayakta tutayim?? Ilaciste bu noktada faydali midir ??
Örneğin sosyal konum yonunden zayif olmam bir ggerçek. Bazen takmiyorum bunu. Iyi olacam ben kotu biri degilim muhahhk artik benm de guclu oldgm arkdslarmn oldugu zaman gelir diyor kendimi motive ediyorum. Bikac gun boyle enerjik geciyor sonra bi sekilde bi olaydan ya da bi durumdan uzulup butun dertlerimle sikintilarimla bogusan zihnmde yine onlarin sikintisini duyan biri oluveriyorum. Ve ben boyle boyle derken hayatimi istedigim hale soikamadan 32 yasima bastim :KK43:

ilaç içmek sorunu ortadan kaldırmaz ki. ilaç sorunun ortadan kalkması için insanın kimyasını değiştirip ona o sorunu ortadan kalkmış izlenimini verdiriyor. yani unutmasına sebeb oluyor. tepkisiz oluyor. ama bu normal değil. normal olan insanın bu zorluklar karşısında birşeyler yapabilmesi, sana gönderdiğim metin iki psikolog tarafından yazılmış bir kitap üzüntüden kurtul adında. ben bu kitabı okuduğumda şunu anladım. üzüntü kavramı aslında olmayan bil olğu . nasıl diye sorcaksın

Dışımızda hiçbir olay aslında yok. Sadece içimizde o olayın yansımaları var. Ve tepkileri. Örnek vereyim. Bir futbol maçını A takımı kazandı, B takımı kaybetti. Bu bir enerji, bu bir bilgi A takımını tutanlar sevindi, B takımını tutanlar üzüldü. Dışarıda gerçekleşen bir olaya insanların yarısı sevindi, yarısı üzüldü. Bir kısmı da umursamadı. ‘Ben futbolu sevmiyorum’ ya da ‘Ben o takımı tutmuyorum’ dedi. Dışarıdaki insanların yaptıkları hareketlere puan veren sensin. Dışarıdaki her şeyi kendi içinde oluşturan ve yargılayan sensin. Bu yargı ve eleştirilerimizi temizliyoruz.
biraz düşün bakayım. olumlu düşünme konusunda direniyorum diyorsun ee sonra pes ediyorsun. işte senin üzerinde çalışman gereken husus bu.
bu bir düşünce tekniğidir. insan kendisini bu konularda geliştirirse mutlu olmaması için bir neden yok.

Bitkisel de araştırdım. Kedi otunu tavsiye etmisler interntte. Bazilari da demiss hicbiise yaramıyor demiş. Sari kantaronu da arastirayim.

Bende kısaşuan süreliğinede olsa dönemdeki ete ilaç kulalışkanlıkım. Ve Teşekkürler iyi bi yere taşıdı beni. Öyle uyku halsizlik vb olmadı. Geçen yazdı hatta başladığım dönem bende senin gibi düşünerek reddettim bıraktım. Sonra baktım olmuyo, devam etmeye karar verdim.. Daha rahat daha huzurlu bi insan halini aldım :) daha alttan alır oldum ayrıca insanları ( bazıları dışında :p) negatif Bi etkisini görmedim. ÇoÇocuk istiyoduk ama erteledik ilaç yüzünden. İlaç bittiği gibi hamile kaldım hemde hiç aklımda yokken artık

Ilaci ne kadar ssüre kullandiniz?? Bitirdiginizde de yani suan ilaci kullandignz donemdeki relaks hali dewam ediyor mu ? Tesek

Dışımızda hiçbir olay aslında yok. Sadece içimizde o olayın yansımaları var. Ve tepkileri. Örnek vereyim. Bir futbol maçını A takımı kazandı, B takımı kaybetti. Bu bir enerji, bu bir bilgi A takımını tutanlar sevindi, B takımını tutanlar üzüldü. Dışarıda gerçekleşen bir olaya insanların yarısı sevindi, yarısı üzüldü. Bir kısmı da umursamadı. ‘Ben futbolu sevmiyorum’ ya da ‘Ben o takımı tutmuyorum’ dedi. Dışarıdaki insanların yaptıkları hareketlere puan veren sensin. Dışarıdaki her şeyi kendi içinde oluşturan ve yargılayan sensin. Bu yargı ve eleştirilerimizi temizliyoruz.
biraz düşün bakayım. olumlu düşünme konusunda direniyorum diyorsun ee sonra pes ediyorsun. işte senin üzerinde çalışman gereken husus bu.
bu bir düşünce tekniğidir. insan kendisini bu konularda geliştirirse mutlu olmaması için bir neden yok.

Elbette uzuntulerimiz bizm bakis acimiz ve degerlerimizle ilgili. Uzulmemek icin deger verdgmz seyleri otelemek gerekir o zaman. Derslerine düşkün bor ogrnci snvdan 40 alsa üzülür ama okul kulturu oayan bir ogrenci de 20 alsa yine bana msn demez..

İlk olarak şunu belirteyim, 9 ay antidepresan kullandım ve 3 aydır doktorumun talimatıyla kullanmıyorum.

Bazı arkadaşlar "ilaç kullanmak sorunu ortadan kaldırmaz, sorun yokmuş gibi hissetmenizi sağlar" gibi ifadeler kullanmış. Bu pek doğru bir bakış açısı değil. İlaç kullanmadan önce ben de durumun böyle olduğunu sanıyordum ama aslında durum şöyle özetlenebilir:
İlaç, sorun sanıp kendinizi hırpaladığınız konuların aslında çok da önemli olmadığını anlamanızı sağlar. Mesela X kişinin hakkınızdaki fikri sizi eskiden olduğu gibi yıkmaz. Size beceriksiz olduğunuzu hissettiren kişilerin fikirlerini hemen doğru kabul edip kendinizi hırpalamazsınız.

Bazen insanların beyin kimyası bozulabiliyor. Mide asidini fazla salgılayıp mide yanması çekmek veya gözyaşını az salgılayıp göz kuruluğu yaşamak kadar basit bir şey belki de.

Beyniniz verileri doğru işlemediğinde diğer insanlardan fazla tepki verebilirsiniz, onlardan daha alıngan, daha karamsar olabilirsiniz. Başa çıkma mekanizmanızı diğer insanlar kadar iyi kullanamayabilirsiniz. İlaç size işte bu konuda yardımcı olur. Hepsi bu.

Dertleri sıkıntıları unutturan basit birer kimyasal olmaktan biraz daha karmaşık şeyler antidepresanlar.

Üniversite dönemlerimde antidepresanlarla faydasız denemelerim olmuştu ve ben de "sorunu ortadan kaldırmaz ki, sorun bende, benim kendimi düzeltmem gerek" diyordum. Bu yüzden doktorum bana ilaç yazdığında önce karşı çıktım. Ben konuşarak halletmek istiyordum. Üstelik bana 20 yıldır piyasada olan, nispeten eski nesil bir ilaç yazdığında inancım tam olarak yıkıldı. Değiştirmesini rica ettim. Daha yeni nesil bir ilaç kullanamaz mıyız dedim ama senin için en uygun olan bu dedi ve ben de kullandım.
Yani ilaca başlarken işe yarayacağına olan inancım sıfırın altındaydı. Ama sonuç tahmin edemeyeceğim kadar olumlu oldu.
Çok uzun yazdım, kimse kusuruma bakmasın. HoppaAma birileri daha o gri dünyadan kurtulabilecekse kurtulmalarını çok isterim. Ben o dünyada 20 yıl yaşadım. Hayatın kendisiyle kavga ettim sürekli. Kendime yazık etmişim.
Son olarak tekrar belirteyim ilacı bırakalı 3 ay oldu ve hala gayet iyiyim.Hoppa

Herkese merhaba,
Icinden cikamadigim konu şu:
Bi psikoterapiste gittim. Durumumu anlattım. anlatirken tabii bircok birikmislikle agladim ben. Psikoterapist bana seni ben toparlarim terapilerle ama bir psikiyatriste yonlendirecegim onunla da ilaç tedavisine baslayacaksin dedi. Ben ilac kullanmak istemedigimi soyledigim halde o da bana terapi surecinde bazen kendini kötü hissettigin zamanlar olacak yalnizsin çabuk toparlanma n icin ilaç sart dedi.Ben simdi suşunu merak ediyorum. Bnm sorunum şu:
Kendimi insanlardan asagi hissediyorum. Iletisim kuramiyorum. Toplum icinde hicbir itibarim agirligim sayginligim yok. Aile icinde de birsiru sikintilar var. Zor zamanlar gecirdik gecirdim ve bu surecte yanimda olmadiklari arayip sormadiklari gerekceleriyle teyzeler kuzenler anneanne bikac arkds gibi yaklasik 10dan fazla insana cok kirginim ve konusmuyorum. Tabii bnm konusmamam kimin umrunda?? Kimsenin bana olumlu geri dönüş yaptigi yok. Dolayisiyla cok yalniz kalmis yalniz birakilmis yalnizlastirilmis bir insanim. Gecen gun kardesm bana ezik bi insansin dedi. Biliyorum hakli ama cok gucume gitti ve de cok sinirlendim. Oncesinde de olan bikac tavir ve sozunden dolayi bagirip cagirdim deli gibi ve de icten ice de bu durumlara cok gucendim.
ben sadece toplumda iletisim kuramadgm arkdslik edinemedgm kendimi asagi hissedip asagi davrandirdigim için terapi gormk istiyordum. Zaten bnm toplum icinde şöyle güçlü saygın bir yerim olsa takarmiydim beni zor zamaninda arayip sormayan insanlari. Ama oyle olmadgm için herkese cokkk kirginim. Şimdi sorum şu ilaclar bana ne yapacak ki hangi duygu durumumu duzeltecek? Ilac kullanan bilgisi fikri olan cevap verirse sevinirim. Bu arada yaşım 32.
Teşekkürler.
Sen neden yalnız kalasın ki, şu an burada senin konuna yorum yapan herkes emin ol sana o saydığın insanlardan çok daha fazla değer veriyor, kendini burda ifşa etmeden ifade edebildiğin kadar et ayrıca ben de antidepresan kullanıyorum 3-4 hafta kendini dumura bağlıyorsun ama sonrasında alışıyorsun bence psikiyatrik destek alman kötü bir şey değil

X