çocuğun bu hassas döneminde hacıya hocaya götürmekle doğru yapmamışlar bu tarz şeyler onu daha da korkutabilir ki zaten normal yetişkin insan için bile doğru değil hacı hoca okutma üfletme vs tarzı şeyler.
Randevunuzu bekleyin, öne aldırma şansınız varsa merkezle durumun aciliyetini konuşun hayır diyeceklerini sanmıyorum düzgünce anlatıp aciliyet bildirilirse sonuçta ortada 6 yaşında bir çocuk var.
Elinizden geldiğince sakinleştirmeye çalışın, kendini güvende hissetmesini sağlayın. sizin yanınızda uyuyorsa ya da sizin yanınızda rahat ediyorsa sadece bir süre yanında olun birkaç gün geçince ara ara yanında uzaklaşın mesela tuvalete gidiyorum ya da su almaya gidiyorum vs.. gibi ama yanına da dönün mutlaka.. zamanla bu yanında olmama süresini azar azar arttırın.
Birkaç akşam kardeşinizle karanlıkta oturmayı deneyin, ona mumla gölge oyunları yapın, körebe oynayın ya da ne bileyim balkona çıkın ışık açmadan ve karanlığı kafasında özdeşleştirdiği ölümden uzaklaştırın.Bu korkuyu karanlıkta yaşıyorsa sadece sorunun temeli olan karanlığı başka bir duyguyla eşleştirerek korkusunu atabilirsiniz.
Aklıma bu geldi sadeceBran önce bunu atlatırsınız inşallah...
umarımkaranlık ortamda değil de genelde hep 19.30 sularında başlıyor hava kararınca evin bütün ışıklarını yanık tutuyoruz karanlığı örtpas edip aynen devam ediyor. Birkaç gün rahatlamıştı aslında ama sağolsun benim cahil kafalı kuzenim çocuğa tekrardan hatırlattı bunları tekrar başladı Sinir oluyorum böyle düşüncesiz insanlara akrabam bile olsa
Bu kadar üzerine düşmeniz ve mantıklı yollar aramanız gerçekten inanılmaz güzel.Çünkü aslına bakarsanız aman canım çocuktur bu karanlıktan korkar mantığıyla da hareket eden birçok insan var ve siz bunun normal olmadığının farkındasınız.Ben de çocukken babamı beklemek adına gece uyumazdım bir türlü, hep ışıklarım açıktı.Şuan her ne kadar karanlıktan korkmasam da inanın ki gün doğuncaya kadar gözüme uyku girmiyor.Eşek kadar yaşımda doktorlar çare bulamıyor hala uyku düzenime ama çocukluktan kalan bir etken olduğunun farkındayız hepimiz.
Gerçekten önemli bir sorun teşkil edebilir ileriki yıllarda.Belki muayene için gün sonra verildi ama bazı doktorların internet siteleri mevcut.Belki oralarda aratırsanız ya da online destek alabileceğiniz bir uzmanla görüşürseniz size daha fazla yardımcı olabilir.
Ben de bilemedim ki uzman değilim ama aklıma gelen duygu değişimi oldu, birkaç yerde okumuştum korkuları yenmek için duygu değişimine sebebiyet verecek olaylar yaşayın diye.
İnanın çok üzüldüm duruma
küçük bir çocuğu cenazeye götürmekle en büyük yanlışı yapmışlar zaten. oturup güzelce ölümün ne olduğunu anlatmanız gerekiyor. doğup büyüyüp çocukların olacak, torunalrın olacak yaşlanınca allahın yanına gideceksin v.s. gibi yada randevu alın hemen gidin doktora. bende küçükken büyükdedemin cenazesini görmüştüm hatta yıkanırken çok etkilenmiştim. hala cenazelere katılmam yasak duysam bile ağlama krizlerine giriyorum. bilinçaltındakini maalesef yok edemiyor hiçkimse. çocuktur unutur demeyin asla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?