Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhaba kızlar,
oğlum beni emmedi sağdım sütümü 2 ay verebildim şuan 4 aylık aptamil ile besledim bu zamana kadar şimdi bu mamayıda içmiyor 120 cc yi lokur lokur içen çocuk 60a kadar anca içiyor gerisi içip ağzının kenarından geri atıyo gittim marketten pişirilen kaşık maması aldım onu biraz sulu yaptım içine 2 tane bisküvi attım 3 ölçekde mama koydum haliyle koyu bir biberon maması oldu onu sonuna kadar içiyor anlamadığım artık doymadığı için koyu şeyler mi istiyor yoksa mamanın tadınımı artık beğenmiyor şaşırdım ne yapacağım tamam koyu mama yapsam her defasındai, e peki gece napıcam ?? lütfen yardım edin ..
Merhaba kızlar,
oğlum beni emmedi sağdım sütümü 2 ay verebildim şuan 4 aylık aptamil ile besledim bu zamana kadar şimdi bu mamayıda içmiyor 120 cc yi lokur lokur içen çocuk 60a kadar anca içiyor gerisi içip ağzının kenarından geri atıyo gittim marketten pişirilen kaşık maması aldım onu biraz sulu yaptım içine 2 tane bisküvi attım 3 ölçekde mama koydum haliyle koyu bir biberon maması oldu onu sonuna kadar içiyor anlamadığım artık doymadığı için koyu şeyler mi istiyor yoksa mamanın tadınımı artık beğenmiyor şaşırdım ne yapacağım tamam koyu mama yapsam her defasındai, e peki gece napıcam ?? lütfen yardım edin ..
canım bukadar problem etme bizde hep o sorunlarla karşılaşıp o yollardan geçtik.halbuki sıvı mamalar katı muhallebilerden daha iyi tutuyormuş bebeği bir internet sitesinde okumuştum bunu.diyeceğim başka bir mama dene ben hep sma verdim bebeğime zaten 4 aylık oldu ek gıdayada başlayabilirsin. geceleri yatmadan herhangi bir marka bir mamanın gece mamasından ver ona o mamalar katı olarakta sulu olarakta hazırlanabiliyor.ben milupanın veya bebelacın gece tahıllarını veriyorum mesela, birde arı mamadan muhallebi pişir ona,bukadar kafana takma illa sıvı mama içererek beslenmesi şart değil.sevgiler.
İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
canım benim kzıımda yaklaşık 1 aydır biberon maması almıor hiç bir şekilde.
sen dene istersen biberon mamasını kaşıkla verebilirsin.
yada aptamilin sütlü pirinçlisini biraz kıvamlı yapıp cicibebe atıp kaşıkla yedrebilirsin.
peki gece ne yapacağım kızlarr??
başka bir marka biberon maması denedinmi bazen bebekler tatlarda sıkılabiliyor.
birde şimdi aptamilin sitesinde okudum aptamillerin içeriği yenilenmiş tadı değişmiş belki ondandır.
bencede tadından sıkılmıştır mamanı değiştirmeyi dene. yoğurt ve meyve püresi yedirmeye başlayabilirsin bu aylarda. umarım seni fazla uğraştırmaz bebişin a.s.
evet sanırım sıkıldı tadından kızlar ben bebelac yada sma alim diyorum ama aptamilin yanında bana sanki kalite bakımından farklı geliyor kimide içeriği aynı diyor zaten anne sütü alamadı bari maması ii olsun diyorum bakalım na yapıcam ??
kolay gelsin canım! öncelikle canını sıkma bebekler her gün değişiyor.benim kızım asla anne sütü dışında birşey kabul etmezdi mesela. geçen ay göğüslerim yara olup sütüm de azaldığında epey kilo kaybetmişti ve ne biberon nede kaşıkla mama yediremedik.sudanda nefret ediyordu sanki.ama 2 gündür bir öğün kaşık maması yediriyorum meyve sularının bazılarını veriyorum.ama hepsini hemen vermemek gerekiyomuş.tadına alıştığı şeyleri yavaş yavaş artırmak lazımmış.bu arada biberonla su içmeyede başladı :)
annesinin sosisi o :)
Kayıtlı Üye
başka devam maması deneyebilirsin.illa katı yiyeceksede kaşık mamalarını sulandırıp biberonda verebilirsin gece.pişirme derdin olmaz.
Mamanın markasını değiştirmeyi dene istersen canım Sma kullanmıştık biz çok kısa bir süre anne sütüne en yakın mamaymış kızımda sevmişti.Bebelac mamanında tadı güzelmiş bebekler seviyormuş onuda deneyebilirsin.
kızlar bebelac aldım henüz vermedim uyuyor verince sonucu yazıcam size ayrıca kaşık mamalarını pişirmeden öle direk suyla sulandırıp verebiliyormuyuz ki??
evet sanırım sıkıldı tadından kızlar ben bebelac yada sma alim diyorum ama aptamilin yanında bana sanki kalite bakımından farklı geliyor kimide içeriği aynı diyor zaten anne sütü alamadı bari maması ii olsun diyorum bakalım na yapıcam ??
aslında her defasında farklı mama kullanmak gerekiyormuş tvde kaç uzman konuştuysa aynı şeyleri söyledi. bende kızıma 4 ay aptamil vermiştim sonra doktora mamalar arasındaki farkı sordum çünkü büyüdükçe mamayı daha fazla içtiği için maddi olarak zor durumda kalmaya başlamıştık. doktorda sadece marka ve fiyat farkı var. içerikleri genelde aynı korkmayın dedi.hero baby kullanmıştım ben. istersen sende her defasında farklı bir mama dene en uygunu öylesiymiş.
kızlar bebelac aldım henüz vermedim uyuyor verince sonucu yazıcam size ayrıca kaşık mamalarını pişirmeden öle direk suyla sulandırıp verebiliyormuyuz ki??
ben pişirmiyordum. milupanın kaşık mamasını almıştım ılık suyla yapılıyordu sanırım ama 1-2 kez aldım fazla kullanmadım.kızım çok sevmişti ama ek besine geçme zamanımızdı açıkçası çok fazla yedirmek istemedim.
annesinin sosisi o :)
Kayıtlı Üye
evet canım milupa bebalac ve diğer markaların kaşık mamaları var tahıllı,ballı,bisküvili v.s. bunları ılık suyla karıştırman yeterli.
ama arı mama,googly gibi pirinç unu içerikli mamaları pişirmen gerekiyor.
merhebe bebegin çok küçük mideleride bizim gibi kocaman deyil biraz sabır ona zaman ver alışması için
evet kızlar bebelacı içiyor hemde deli gibi içine 2 ölçeğini aptamil kattım öle içirdim artık..tşk ederim hepinize..