• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi ne yapacağımı şaşırdım bir baıkn kızlar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

paradises

Guru
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2009
387
11
316
Denizli
ben bebeğimi biberonla sağarak besliyorum ..meme ucum hiç yok...17 günlük bebeğim bu arada....sağınca süt çabuk kesiliyormuş buarada okuduğum kadarıyla..bir sağımlık 50 ml çıkıyor oda bebeğime yetmiyor ağlıyor...ek mama veriyorum...kilosu çok iyi ozaman bebeğim niye doymuyor mamayı bırakmak istiyorum...silikon meme ucunu bebeğim aldı ama 5 dk. emip biadaha almıyor sonra aç kalıp yarım saatte bir ağlıyor...napcam ben..sağıyımmı silikonlamı...:gitme:

canım göğüs ucu nekadar küçük olursa olsun emin ol bebek gayet iyi tutar ve emer zaten zamanlada göreceksin uc dahada belirginleşecek önemli olan süt gelmesi yumuşak dokuyu mutlaka bir şekilde bebeğin tutacak ve emecektir bu konuda ısrarcı olmalısın ve pes etmemelisin .....

canım sağmayla birşey olmaz ki.benimde 4 aylık kızım var yeni doğduğu sıralarda göğsüm emmeye daha alışmadığı çok süt dolmuştu sızlıyordu ne yapıcağımı şaşırdım hastanede hemşireye sorum sağ dedi bişey olmaz dedi hemde sütün daha da çoğalır sağdıkça dedi..a.s.

canım önce ısrarla emzirmeyi dene olmazsa memeucunu kullanırsın en son çare sağıp vereceksin.sağma bebeğin emmesi gibi olmuyor maalesef ve sütü yeterince arttırmıyor bide sağıp biberonla vereceğin için bu sefer biberona alışıyolar memeyi almak istemiyolar.tabi ikisini götürende var ama benim kızım biberon alınca mememi almak istemedi 6. aya kadar mücadele ede ede emzirdim oda mama takviyeli.bende sağıyodum son çare ama yeterince emmediği için çok çok azaldı sütüm:(

meme ucunun olmaması sorun olmamalı aslında. önemli olan bebeğin memenin koyu kısmını kavraması.
doğumdan 3 ay sonra adet görmeye başladım ve regl günlerimde sütüm azalıyor diye doktorumu dinlemeyip devam sütü verdim biberonla. malum 5 aylık olunca biberonu daha çok sevdi, sütüm çok bol olmasına rağmen meme emmeyi bıraktı. 2 hafta boyunca sağdım ama maalesef 2-3 dakikada elde ettiğim 120 ml süt git gide azaldı. çok zor ve yorgun günlerin olduğunu biliyorum, ama kendini ve bebeğini biraz daha zorla emzirme konusunda. anne sütü gibi olmuyor devam mamaları. benim oğlum mamaya geçtikten sonra kilo alması biraz zayıflamıştı. zor bir durum ama daha bebeğin çok küçük. 1-2 ay sonra bilinçlenencek ve hiç şansın kalmayacak, çok cingöz bu bebekler :)

benimde göğsümün ucu hiç yoktu bak cnm göğüs ucunu çeken lansinoh un bir aleti var küçük bişey onla ucunu çıkar sonra da silikon meme başını tak ve biraz süt sık süt olsun silikoın meme ucunda hemen bebeişe ver
ben hep öyle yaptım çok uğraştım oldu zamanla meme uçlarımda çıktı
sağmak alatıyo gerçekten

Bence israrla emzirmesini saglamalasiin .. alisacaktir inan bana"" Belki aglamasinin baska sebepleri vardir ?
Benim kizim suan 5 bucuk aylik oda dogdugundan beri her 1-2 saatte bir bes dakika emerdi sadece ve doyardi ...:) yani demek istedigim meme ucun kücükse meme uclarindan al aliascaktir yada kontrole götür belkide baska bi problemi vardir (ALLAH KORUSUN) ...
burdasu arkadasa katiliyorum meme ucuna birazsüt geldimi bebisin acsa zaten kurtaramazsin kendini hihihi...:))

benimde oğlum doğduğunda meme uçlarım olmasına rağmen bir süre 1 mememi tutmak istemedi o meme yi hep sağdım ama bir süre sonra tuttu tabi burda bize düşen hiç bıkmadan denemek ha birde benin oğlumda çok az emiyordu 5 dk sonra tekrar istiyordu ben artık meme dışarda evde gezerdim yani dr a sordum ne kadar isterse ver dedi sık sık ver demişti onların midesi küçük olduğu için az az sıksık yemek istiyorlarmış
bende şu silikon göğüs uçlarından kullandım göğüslerim yara olunca çok işe yaradı bebekte emerse bence onu dene

cnm benım oglumda ılk dogdugunda,
oyleydı doymuyordu benımde gosumun ucu yoktu
ama bne bırakmaması ıcın emzıroydum sureklı emzırırsen ucu cıkıyor ama bnece hıc mama kullanama sureklı emzıır

evet canım bneim oğlumda aynı böyleydi bende silikonla emziriyodum öyle öyle alıştı bi silikonlu bi silikonsuz emzirdim ve emdikçe göğüs uçları çıktı .mama verme ağladıkça emzir.

Back