Ne yapacağımı bilmiyorum..

Tinybirdy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2019
2.071
4.209
63
Merhaba arkadaşlar,
Ben konuyu mümkün oldukça kısa ifade etmeye çalışacağım zira çok uzun aslında. Babam vefat etti. Annem ve ablam (boşandı) birlikte yaşıyorlar. Ben evliyim ve 2 çocuğum var. Şimdi bundan 1 yıl kadar önce miras kavgası oldu ablamla aramızda. Boşandığı için kendisini mağdur görüp bana hak vermek istemedi. Ben de hakkımı isteyince içinden adeta bir canavar çıktı ve aylarca telefondan bana ve eşime küfürler, hakaretler, tehditler saydı. Ben de aslında onları hayal kırıklığına uğrattım. Çünkü annem ve ablam benden her zaman tam itaat gördüler. Bu süreçte benim hatam ise eşimin çok fazla dolduruşuna gelip zamanla annem ve ablamı düşman gibi görmemdi.. Eşim muhtemelen miras kaygısından (paraya çok düşkün) beni aileme karşı çok doldurdu. Ama buna ablam çok fırsat verdi. Neyse sonuçta herkes hakkını aldı ama aramız açıldı ve uzun bir süre görüşmedik. Annem ise bana kırgın olsa da hep telefonla görüştük. Çünkü annemin hiç suçu yoktu. Sadece belki birlikte yaşadıklarından dolayı ve belki çok hasta olduğu için ablama biraz muhtaç hissetmesinden dolayı ablama karşı biraz daha destek olmuş olabilir. Ben bu süreçte annem üzüldüğü için çok üzüldüm, uyuyamadım, hep ağladım. Ama ablamın tavrı küfürleri tehditleri öyle iğrençti ki eşim de nefret etmişti. Sonra annem ameliyat oldu. Zaten hastalığı çok ileri düzeydeydi ve maalesef bir ayağını diz altından kaybetti. Bu süreçte ben hep hastanede annemin yanındaydım. Ama ablam, üzerinden zaman geçmesine rağmen hastanede bile bana kin, öfke ve nefretle yaklaşıyordu. Ben sadece annemi düşünüp tartışma çıkmasına müsaade etmiyordum. Annemin durumu biraz iyiye doğru gitmeye başladı hamd olsun ve eve çıktılar. Annem çıkınca eve gittim görmeye tek başıma. Beni çok kötü bir şekilde evden kovdu. Neden çocukları getirmedin, annem çocukları özledi, moral olur vs dedi. Ben de açıkçası ona güvenmediğim için çocuklarımı götürmedim. Çünkü dediğim gibi ablamın içinden bir canavar çıkmıştı ve ben bakışlarında hep kin nefret görüyorum. O gün beni kovdu ve ben Ramazan'ın ilk günü neredeyse otobüste ağlamaktan bayılacaktım. Şimdi annem bana hep baskı yapıyor, çocukları getir, özledim diyor. Ama eşim çocukları asla göndermem diyor (ablamın o süreçte ne kadar tehlikeli göründüğünü görseydiniz hak verirdiniz). Ben eşime karşı çıkmıyorum çünkü sonuçta benim çocuklarım ve oraya gitmeyi bir risk olarak görüyorum. Anneme kıyamıyorum. Eve de çağıramıyorum çünkü hem ayağından dolayı zaten gelemez. Hem de evlerinin yakınında haftada üç gün diyalize gidiyor. Annem ağır hasta anlayacağınız. Sürekli annemi düşünüp uyuyamıyorum. Gözlerim hep yaşlı. İstediğim kadar göremiyorum ve çocuklarımı anneme gösteremiyorum. Eşim ve ablam birbirlerinden nefret ediyorlar ve ablamı çok tehlikeli görüyor. Ben çok arada kaldım. Annem zaten hasta bir de bunları stres yapsın istemiyorum. Anneme telefonla konuşalım hep diyorum ama her konuşmamızda durumu bilmesine rağmen ablamı savunup gel , gel diyor. Çok arada derede kaldım yani arkadaşlar. Lütfen bana bir akıl fikir verin. Çok yoruldum beynimin içinin ağrıdığını hissediyorum artık düşünmekten ve üzülmekten..

Sanki ablaniz çok normal de eşiniz dolduruyor gibi yazmişsiz. Korkudan daha cocuklarini goturemiyorsunuz yanina.
Hakkı olmayan bir para için bu derece cirkinleşip tehditler eden bir insani güzelleyecek miydi eşiniz? Nefret etmesi gayet doğal.
Cocuklari gormek annenizin hakki ama kardeşinizin saldirma veya cocuklarda travmaya neden olacak davranişlari olacaksa adamin istememesi normal.

Son düzenleme:
Büyütmeye gerek yok olayi iki yolun var:

1. Annenin dialize gitmedigi gunlerden birinde eşinle gider arabayla alir evine götürürsün çocukları görür annen.

2. Al kocani cocuklarini doldur arabaya annenin evine git anneni gör.

Ablaniz haksız ne demek hakkını vermemek tabiki alicaksiniz ki almışsınız eşiniz annenizle gorusmenize torunlarını goturmenize karışamaz sonra size vicdani yük olur ama derseniz ki çocuklarıma bana zarar verir o zaman annenizin diyalize girmediği zaman evinizde misafir edin hem hasret giderir hemde torunlarını doya doya sever

Çok geçmiş olsun canım Allah annenize de şifa versin , öncelikle orta da ne kadar miras vardı bilmiyorum , mesela 2 ev mi biri sana biri ablana gayet mantıklı ama miras çok değilse 1 ev gibi bir şeyse keşke sizde hak taleb etmeseydiniz sonucda anne evinde kendini güvenceye almak istiyor kendince bu benim şahsi fikrim ben olsam öyle yapardim maddi imkanlarınızı bilemiyorum belki sizinde ihtiyacınız vardır. Birde ablanız çocuklara zarar vere bilcek kadar canı mi eğer zarar verebileceğinden eminseniz götürmeyin ben olsam götürmezdim yada ablanın evde olmadi bi vakit götür anneannesi görsün , eşinizde evde olmadini söylersiniz bence eşinizi ikna edersiniz ablanızdan korkuyorsunuz , fiziksel zarar verirmi çocuklara, neyden korkuyorsunuz tam olarak.

Çok üzücü. Mirastan elbet hakkinizi alacaktniz ablaniz çok yanlış yapmış ama keşke eşiniz dahil olmasaymis. Et tırnaktan ayrılmaz. Ablanizla konussaniz karsilikli hatalar için özür dileyip eskisi gibi olmasa da bi hal çaresi olmalı .ben olsam Orası annemin evi deyip giderdim, düzenli ziyaret ederdim. Yegenlerine zarar verecek derecede biriyse bilemiyorum işiniz zor gibi.Allah yardımcınız olsun

Miras olayında eşit dağılım olması gerekendir.
Ablaniz burada sonuna kadar hatalı.
Ama sizde eşinizin doldurusuna çok gelmişsiniz.
Miras olayında ona zerre fikir düşmez.
Siz hakkınızdan feragat etseydiniz adam resmen deliye donermis sanki kendi kazancı.
Annenizi bir şekilde evinizde agirlayabilirsiniz oraya gitmek istemiyorsanız.
Diyalize sonuçta arabayla gidiyor anneniz evinize de arabayla götürebilirsiniz
Siz de bana çok kocaci geldiniz kusra bakmayın da.

Cok gecmiş olsun.
Ablanizin evde olmadigi zamanlar alin cocuklari götürün annenizde görsün. Yazik kadinda arada kalmiş. Bence eşinizin dolduruşunada gelmeyin ablanizi sevmek zorunda degil ama nihayetinde ailenizden biri gercekten cocuklariniza bi zarar vericegini düşünmüyorum. Ayrica eşinize neki sizin miras davalarinizdan hic baştan söz hakki vermemeliydiniz. Benimde kardeşimle aramda büyük sorunlar oldu bazen sinirlenince saydiririm ama eşim agzini bi acsa yerin dibine gömerim onu.

Gercekten insan oglu... bencede diyalize gitmedigi zaman ve ablaniz olmasigi zaman gidin ablaniz gitmiyosada kusura bakmasin maa o kadinin torunlari gormeye hakki var degil esiniz ablaniz bile karisamaz bu duruma

Evet aslında doğal tabiiki, ben kendim de korkuyorum. Ama eşime mesela annemin suçu ne nasıl yapmalıyız, Allah korusun anneme bir şey olsa içime dert olur dediğimde beni duymuyor bile. Annemin ameliyatı sırasında ben çok zor zamanlar geçirdim. Ayağını kaybediyordu. Ama eşim o zamanların kinini tutup umursamadı, bir geçmiş olsun bile demedi. Bana bile destek olmadı. Ablamın da eşimin de kalpleri çok katı. Ama eşimin çocukları götürmemizi istememesine tabiiki hak veriyorum.

Ablanız çok haksız. İnsanlık hali sonuçta siz de boşanabilirsiniz o zaman almadığınız hakkınızı geri iade mi edecekti ya da ileride çok para gerektiren bir rahatsızlığınız olabilir. Sizin de çocuklarınız var mirastan gelen parayla onlar için yatırım yapmak isteyebilirsiniz.

Eşiniz de susup oturması gereken konuya fazla müdahil olmuş sinir bozucu.

Ablanız çalışmıyor mu çoluğu çocuğu yok mu? Evde olmadığı bir gün varsa o gün gidin görün annenizi. Ya da diyalize gün aşırı giriyordur bir gün çıkışta alın evinize götürün sonraki diyaliz seansına sizin evden gitsin oradan evine geçer 2 gün vakit geçirmiş olursunuz.

Ben olsam şu süreçte bu kadar şey yaşanmışken ablamla yüz yüze gelmek istemem.

Ablamla anlaşamıyor diye anneme geçmiş olsun bile demeyecek hastalıkta bile öfkeyle hareket edecek adam artık benim kocam olmazdı.

Allah korusun annenize birsey olsa icinize dert olur torunlarını görmek hakkı ablanız evde yokken bir yolunu bulup gösterin çocukları mutlaka
Maalesef ablam her zaman evde. Annem yatağa bağlı olduğu için yanından çok ayrılmıyor. Sadece zaruri durumlarda. O da çok kısa süreler. Eşimi bayramda bir saat bile olsa birlikte uğrayalım diye ikna ettim. Anneme de söyledim. Ama annem şimdi gelmezseniz bayramda ben kabul etmem diyor,hep sitem ediyor. Bu arada eşim de şöyle kabul etti, bayramda annemin akrabası misafiri çok oluyor. Akrabalar çok yakın oturuyorlar. O da kalabalıkla birlikte bir saat kadar uğrarız dedi.

Eşinizin kalbinin katı olmasi normal, anneniz eşiniz için elalem sonuçta umurunda olmaz tabi ki. Ha sizin için azicik umurundaymiş gibi davranip en azindan size destek ciksaymiş bari. Eşimin ailesinden kimse ccoook umurumda değil ama öyle bir durumda eşimin üzülmesine üzülürdüm ben olsam. Fazla kinci.

Annenizin olanlarda bir suçu yoksa tavri gereksiz ama ortalik böyle karisinca arada kayniyor işte bazı seyler de.

Anlıyorum aslında böyle yazmanız beni mutlu etti çünkü Allah beterinden korusun, çok şükür iyi bir şekilde halledilebilecek bir durum. Ama annem gelemez çünkü oturduğumuz bina girişi çok merdivenli ve annem ağır, kilolu. Çıkarmayız. Gidip görmek gerekiyor. Ablam evde olmasa gayet rahat olur ama hep evde oluyor. Tek gittiğimde bile o kadar çirkinlesti ki bana hakaretler ederek kovdu. Beni tedirgin eden de o.

Evet, doğrusu ablama hiç güvenmiyorum ve içim hep anlamdan uzak durmam gerektiğini söylüyor. Ben çok yufka yürekliyimdir. Asla kin tutmam. Ama o tavırlarını bizzat yaşayınca, hastanede annemin o hâlinde bile çok kindar ve nefretle yaklaşınca anladım ki ablam uzak durulması gereken bir insan. Kalabalık bir zamana denk getirip bizim gitmemiz daha uygun gibi sanırım. Allah akrabanın da güzelini hayırlısını versin herkese hepimize. Hayırsız, kötülerden de korusun inşallah

Konu sahibi de boşanabilir, eşini kaybedebilir veya ablası tekrar evlenebilir. Onun da babasının malı, niye hak talep etmesin? Herkes çocuğunu garantiye almak ister.

minnakminnakpanda bence burada en çok hatalı olan kişi eşiniz. Ablanızın bu kadar delirmesinin nedeni eşinizin her şeye karışıp ileri geri konuşması olabilir mi? Para delisi olduğunu söylediniz. Ne hakla karışıyor kardeşlerin arasına. "Annem çocukları görmek istedi moral olur niye getirmedin" cümlesi bana zararsız geldi. Siz eve girince çocuklara mı saldırıp vuracak? Kocanız çok fesat bir insan ve sizi manipüle ederek gözünüzü korkutmuş, ortalığı yangın yerine çevirmiş.
Ablanız da miras hakkından vazgeç diyerek bencillik yapmış, bu kabul edilemez ama siz niye kocanızla ablanızı muhattap ettiniz.

Benim dayım vefat ettiğinde mirasçısı sadece annem ve teyzemdi. Eniştem her an her saniye miras işlemlerini kovalıyor devamlı teyzeme akıl veriyormuş. Annem için bak onun çalışan çocukları var bakarlar ilgilenirler bizim bir şeyimiz yok, kızımız uzakta bize bir şey olsa kalırız ortada...hiç susmuyor. Dayımın bir evi bankada da evle aynı miktarda parası vardı. Gitmiş emlakçılarla anlaşmış evin fiyatını düşük göstermeye çalışıyor ki bankadaki paradan da alsınlar.

Kardeşimle teyzemin kızı oturup anlaştılar. Evi onlar aldı bankadaki parayı da annem aldı. Bankada ödeme yapılırken memur sormuş ne kadar gönderilecek hesaptan diye, eniştem hemen şu rakam diye lafa girmiş. Mesela 330.000 yerine 300.000 demiş. Kardeşim de tartışmış biz kuzenle öyle anlaşmadık, lütfen sen karışma demiş. Teyzemden çıt yok. Kocası nerdeyse ablamla kardeşimin üstüne yürümüş bankada. Ablam güvenliğe gitmiş izah etmiş çıkarmışlar bunu dışarı.
Noter bile kovmuş kendisini. Annemi tek odaya alıp sormuş hanımefendi polise bildirmemiz gereken bir durum var mı bu adam beni çok şüphelendirdi, ismi hiç bir yerde geçmiyor, neyiniz oluyor diye sormuş.

Ablanızın tehlikeli olduğu ilk sizin fikriniz miydi yoksa eşinizin mi?

Ablanızı neden tehlikeli diye nitelendirdiğinizi açıklar mısınız lütfen

Allah korusun zarar verebilir. Öfkesine hiç hakim olamıyor. Yani önceleri çok seviyor gibiydi. Ama para mevzusu işin içine girince çok farklı olabiliyor bazı insanlar. Miras 2 ev. Ben onun için hakkımı istedim. Tabiiki hasta annemi zor durumda bırakmazdım. Zaten şuan oturdukları ev onun. Ayrıca annem emekli ve kendisi de bakım yardımı alacak devletten 1 hafta içerisinde, her ay. Maddi olarak sorun yaşamıyorlar. Haklısınız ben de riske atamam böyle bir şeyi. Evet anneme çok üzülüyorum vicdan yapıyorum ama en nihayetinde çocuklarımı düşünmek zorundayım. Bayramda kalabalık bir ana denk gelmedikçe o zaman bile gitmem. Allah korusun en başta inşallah. Hatta eşim ben asla gitmem dedi. Gitsek bile siz girersiniz ben 1 saate gelirim dedi. Ama ben eşimi almadan gitmem. Onu ikna ederim bir şekilde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…