ne yapacagimi bilmiyorum yardim edin

huysuzum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2010
12
0
kizlar benim bir derdim var ama cok uzun nasil anlatcam.ben 4 yillik evliyim 2 tanede cocugum var biri 2 yasinda biri 10 aylik.biz esimle severek evlendik ama evlenmemizi esimin ailesi basta karsi cikti onlarla biz farkliyiz kultur farkimiz var dediler aslinda hic bir bir fark yok ayni sehirde sayiliriz kurtmus lazmis boyle farkimizda yok.sadece benim ailem kapali onlarin hepsi acik bundan diye dusunuyorum.neyse evlendik ama bana cok deger verdiler yada oyle gozuktuler ogullarinin hatrina beni kendi oz kizlarindan ayirmadilar ilk cocuguma hamile kaldimda onlarin yaninda kaldim 2 ay onlar bakti bana esim is icin baska sehirdeydi kendi annemden babamdan ablamdan ayirmadim hic birini .sonra dogum yaptim ilk torunlari oldu ben cocugumu hic dogru duzgun kucama alamdim altini degisitrirler dusunun ilk banyosunu bile onlar yaptirdilar hic bana gel sende yardim ilk cocugun demediler bende saygisizlik yapmak istemedim biraktim onlara yikadilar cocugum kabiz olurdu daha 5 gunluk baktim kasik kasik zeytinyagini veriyolar bende kenardan pisirik pisirik dedim dokunmasin o kadar fazla gorumcem dediki sert bir tavirla hic bisey olmaz dedi kendiside bekar .neyse attim icime .cunku ilk kez boyle aramizda bir gerginlik oldu.sonra benim bebegimin cok gazi oluyodu doktorda zinco adli ilaci verdi neyse 2 damla verdim normalde 4 damla demisti ben iki damla verdim verirkende kaynanam gordu dedi o ne dedim gaz damlasi.neyse benim cocuk rahatladi uyudu hic uyumamisti sabahtan beri aksam uyudu baktilar uyanmiyor hemen bir panik kaynanam niye uyanmiyor niye etmiyor ilac verdi ondan oldu evdin cikti gitti gecenin 10 nunda,2 gun eve gelmedi akrabasina gitmis sascmalik kimbilir ne laf yapti giittide.neyse ben kendi evime gectim sonra 15 gun sonra bunlar geldiler 2 ay kaldilar ben hic ilgilenmiyom cocugumla 3 kisiler tek cocugumla ilgileniyolar bende ilk torunlari diye hic biseyine karismadim ama kaske karissaymisim.sonra sonra istemedigim biseyi yaptiklarinda nazik bir sekilde soyluyodum sen karisma gibilerine bana laf soyluyolardi neyse sonra gittiler 2 ay sonra yine geldiler yine bir sey yuzunden tartisma oldu basit bisey cocuk yuzunden yine kaynanam basladi esime dediki bagira bagira ben sna abunla evlenme dedim kulturumuz farkli senden kucuk alma dedim sana dedi ben o anda alt ust oldum basimdan assagiya kaynar sular dokuldu hic bisey diyemedim .neyse ertesi gunde oturmus hepsi benim dedikodumu yapiyolar ailemin ne dagliligi kaldi ne ameleligi benim ailem hep sehirde yasmaistir yani sadece kafalari kapali birde onlar kadar agizlari laf yapmaz canimli cicimli .bide ustune bunlari duyunca benim pisikolijim alt ust oldu zaten o andada 2. cocuguma kirkliyim 20 unluk daha esime anlatmim anlatmim dedim ama sonunda patladim kimseye anlatamiyodum aileme ne dicem kendim cok istedim babamla bile 2 hafta konusmadim dusunun beni versin diye o derece seviyodum.neyse yine kavgali bir sekilde bunlar gitti.cok sey var yazmadigim su an bunlar su an aklima gelenler.yani beni ve ailemi assagiliyorlar.ve o gun bugundur esimle hic huzurumuz yok devamli tartisiyoruz senin annen bu8nu dedi diye ama ona soylememin amaci beni rahatlatmasi oda diyor bana anlatma o kadar bunaldimki kimseyede anlatamiyorum dedi kodu olur diye 2 kucuk cocuk aksma kadar evdeyim esimin isi cok yogun pisikolojim cok bozuldu su an gorusmuyorum onlarla 7 ay oldu ama sanki dun gibi yaptiklari dedikleri aklima geliyor aklimk cikiyor yine cikip gelcekler diye hic bir zamanda diyipte gelmediler baskin yaparmiscasina bide kendilerine evimin anahtarinin kopyasini cikartmislar dingonun ahiri gibi girip girip cikarlar yaptigim yemekleri yemezler hep bir bahane midem agriyor tansiynum cikiyor giderler disarda yer gelirler ben kirkli cocukla cocugumu aglata aglata yemek yaparim bide yemezler dogru cope tencere tencere yemekler. birkeresinde esime diyor kaynanam ben onlari sofrada istemiyomusum bir kere cocugu alip kalkmisimda sofradan onlarda huzursuz ettiuklerini dusunmusler bahaneleride bu 2 gunluk cocuk 5 dk da bir emiyor kalkmimda ne yapim aman iste istemiyolarya nerden ne laf yapcaz diye bakiyolar ben cocugun altini degistirmistim cis yapmisti bezinide iyice sarip yere birakmistim ustunu giydirince atarim diye ama onu orda unutmusum vay efendim ben yattiktan sonra kayinpederim diyoki mahsustan birakti goruyomusunuz ben icerden duyyorum.annemlerden tursu istiyodum tl den annem guzel yapar kayinpederde yanimdaydi ertse gun karisina diyoki tursu istiyor hiih sanki burda yokj ta ordan tursu istiyor5 milyona aliniyor bakkaldan izinden gelkirken getirmisitm, az kalmisti biliyodu annemlerden getirdimi diyoki karisina iki aksamdir tursu koymuyor sofraya bittimi oda diyor o bisey zannediyor tursuyu o yuzden istiyor sana duyurmak icin istemistir allahimya varya o kadar koyduki laflari cok deger vermistim bunlari duyduktan sonra yikildim kendimi hala toparlayamadim su an isimlerini bile duyunce cok kotu oluyorum.nefret etmisim okadar sogumki onlara karsi esimle hic bir duzenimiz kalmadi cinsel hayatimiz sifir 1 senedir 2 defa beraber olduk neden diye sordumda mutsuzuz diyor bu bana o kadar koyyoki kadinlimi unuttum.dun anneler gunuydu kutlamadi bile.cok sey var yazacak ne yapcam bilmiyorum bu aileyi nasil duzeltebilrim biz nasil mutlu olcaz hep tartiscazmi CADIARZU

bu arada saygi bitti bizde agzimiza ne gelirse annme babama sulaleme kufurler.ben onlarinkine soyledim zaman kufur etmiyorumda beddua tarzinda seyler soyluyorum oda beimkilere kufur ediyor sen niye benimkilere ediyon dedim zaman diyoki benim ne hissettimi hisset diye soyluyorum diyor .ailesine cok bagli kesinlikle cevap veremez saygisizlik olur beni bile savunmadi tek birakti beni karsilarini bende cevap varmedim saygisizlik olur diye ne dedilerse dinledim o yuzden bu kadar yikildimya cevam verseydim rahatlardim ama icime attim hepsi birden laf soyledi kimsede birbirine dur soyleme demedi ezebildikleri kadar ezdiler.esiminsu an benden istedigi olanlari unutmam yuzumun gulmesi evde huzur olmasi .ama bunlarda nasil olcak 2 kucuk cocuk biri 2 yasinda biri 10 aylik ikisde laftan anlamiyor .agladiklari zaman esim bunaliyor sikiliyor bu sefer ben laf soyluyorum cocuklara susun noldu niye agliyonuz diye o da bu sefer barma cocuklara diye benim ustume geliyor hem cocuklari susturmam icin yardim etmiyor on anda hemde bana bagiriyor bezim evlilimizi cocuklar bitirdi acikcasi ikisinin ard arda olmasi bitirdi bizi cok ustune duser cocuklarin banda yardimci olur ama bunaldim zamanda bana laf soylemesi tartisma baslatiyor susmuyor kac kez soyledimbne bunaldim zaman sus 5 dk sonra konus vay efendim cocuklara laf soylemicekmisim dedim zaman kiyamet kopuyor basliyoruz tartismaya buyuyoda buyuyor ailelere kadar dayaniyor aman offf offf basiniz agrittim ama boyle iste bir benmiyim boyle olan

baştan ipleri vermişsin onlara..
doğduğunda hiç kucağıma alamadım diyorsun nasıl olur böyle bir şey..
ilk banyosunu yaptığında gel demediler diyorsun zaten onların seni çağırmasına gerek yok ki..
davet beklemen olmamış.

butun sulale cocugun kuvetinin basindaydi hepsi buyuk insanlar siz cikin benmi girim decektim saygizizlik olmasin diye sustum kenarda bekledim cunku onlara bir sey icin hayir bile desen saygizlik olur helede gelin derse vay haline onlara bui zamana kadar bisey demedim cevap vermedim sadece bir kac kez kapiyi sert kapattim sinirden adim saygisiza cikti

evliliğinizde sevgiden önce anladığım kadarı ile saygı kalmamış...
saygı kalmadığındada herşey çok daha zor malesef,
bugün kaynana yarın çocuk öbür gün başka bişi; mutlaka bi sebep çıkar...
önemli olan aranızda bunları saygıyı bitirmeden çözebilmeniz; benm gördüğüm kadarıyla şuanda yapmanız gereken en acil şey aranızdaki saygıyı yeniden oluşturmak... o da bozulduktan sonra nekadar oluşur bilemem tabi...

bence biraz daha sabırlı olmanız gerekecek
anladığım kadarıyla 2 küçük çocukla çok bunalmışsınız
çocuklar biraz büyünceye kadar bazı sıkınıtlarınız devam edecek
eğer ailesiyle görüşmek zorundaysanız
eşinizin yanında farklı davranın,
hiç bişey olmamış gibi,
biraz politik olun,
eşiniz yokken de ezdirmeyin kendinizi
olayları aksatmayın

arkadaşım sen halen hangi saygıdan bahsediyorsun
mincik bebeğe zeytinyağ içirmişler
gözünlen görmüşsün nasıl sesiz kaldın
inanılır gibi değil
o an o zeytinyağ şisesini kafalarına nasıl fırlatmadın inanamiyorum
çok mutlu bir evlilğin varmış gibi 1 sene sonrada ikinci çocuğunu yapmıssın.
en iyisi daha yazmim yoksa çok kötü şeyler yazacam çünkü çok sinirlendim
ufacık bebeğe neler yapılıyor halen saygı diyor ya

Aile sıkıntıları içinde çok bunalmışsınız.
Bir kadın, erkeğe ailesini haklı ya da haksız devamlı şikayet etmeye kalkarsa, artık erkekte şaşırır ne yapacağını ve korumaya geçer. Malesef çok ta uzarsa, eşinden ve yuvasından soğumaya bile başlar.

Yaşadıklarınız az şeyler ve kolay şeyler değil mutlaka ama, en azından kendi sağlınız adına, ailesi hakkında konuşmaktan vazgeçin bir süre, sabredin, bakalım ne değişiklikler olacak.

ınsan haklıyı, haksızı ayırt edebilmeli tabi ama kadın da olsa, insan ailesi hakkında konuşulduğunda, ister istemez, savunmaya geçiyor. Bunun tersini yapacak, erkek çok az.

Dediğim gibi, sonuçta ailevi şeyleri devamlı dile getirmek, sizi birbirinizden koparıp, sizi rahatsız etmekten başka birşeye yaramıyorsa, eşinize ailesinden bahsetmeyin bir zaman.Eşinize yansıtmadan, siz de ufaktan ufaktan verin cevaplarını.

bence biraz daha sabırlı olmanız gerekecek
anladığım kadarıyla 2 küçük çocukla çok bunalmışsınız
çocuklar biraz büyünceye kadar bazı sıkınıtlarınız devam edecek
eğer ailesiyle görüşmek zorundaysanız
eşinizin yanında farklı davranın,
hiç bişey olmamış gibi,
biraz politik olun,
eşiniz yokken de ezdirmeyin kendinizi
olayları aksatmayın

simdi izinimiz var onlarin yanina gidilcek torunlarini sevcekler ya ondan baya bir tartistik dedim sen git ben gelmiyorum benim zamana ihtiyacim var iste sacmalik bana sulalem sormicakmi esin nerde diye ne cavap vercem dedi bende yalan soyle dedim ben kendi ailemin yanina gidim dedim sende kendininkine bir muddet gorusmeyelim dedim herkez kendi hatasini anlasin canim her seferinde gittim bisey olmamisgibi davrandim ama olmuyor onlar beni eziyor ben gidiyorum tekrar tekrar konusuyorum ama bundan dolayi hep ayni hatayi yapiyolar sirf bu yuzden gitmek istemiyorum anlasinlar diye. cok yiprattilar beni zaten gorumcem kendi agziyla dedi sana abim icin katlkaniyoz diye daha ne gidim. onlar cok guzel politiklik yapiyolar zaten dersinki yag ile bal olmusuz sirf ogullari icin evin 1 oglu birde bebek gibi hala yorulur diye cocunu bile kucana aldirmiyolar dusunun

arkadaşım sen halen hangi saygıdan bahsediyorsun
mincik bebeğe zeytinyağ içirmişler
gözünlen görmüşsün nasıl sesiz kaldın
inanılır gibi değil
o an o zeytinyağ şisesini kafalarına nasıl fırlatmadın inanamiyorum
çok mutlu bir evlilğin varmış gibi 1 sene sonrada ikinci çocuğunu yapmıssın.
en iyisi daha yazmim yoksa çok kötü şeyler yazacam çünkü çok sinirlendim
ufacık bebeğe neler yapılıyor halen saygı diyor ya

iste oyle olmuyor canim edebsiz olursun oyle bisey yapsan dedim ilk torunlari simdiden birsey demim diye sustum ikinci cocuk ise kaza ile oldu esime cok dedim aldiralim diye ama benle tartisiyordu kesinlikle aldirmican diye ne yapabilirdim huzurumuz bozulmasin diye dogurdum hem allah istemis boyle olmasini demekki bu kadar bunalmak varmis kaderde

simdi izinimiz var onlarin yanina gidilcek torunlarini sevcekler ya ondan baya bir tartistik dedim sen git ben gelmiyorum benim zamana ihtiyacim var iste sacmalik bana sulalem sormicakmi esin nerde diye ne cavap vercem dedi bende yalan soyle dedim ben kendi ailemin yanina gidim dedim sende kendininkine bir muddet gorusmeyelim dedim herkez kendi hatasini anlasin canim her seferinde gittim bisey olmamisgibi davrandim ama olmuyor onlar beni eziyor ben gidiyorum tekrar tekrar konusuyorum ama bundan dolayi hep ayni hatayi yapiyolar sirf bu yuzden gitmek istemiyorum anlasinlar diye. cok yiprattilar beni zaten gorumcem kendi agziyla dedi sana abim icin katlkaniyoz diye daha ne gidim. onlar cok guzel politiklik yapiyolar zaten dersinki yag ile bal olmusuz sirf ogullari icin evin 1 oglu birde bebek gibi hala yorulur diye cocunu bile kucana aldirmiyolar dusunun

Ne yapacağını bilmeyecek birşey yok mesafe koyacaksın görüşmeyeceksin işte.

Senin de bir gururun kalbin var düşüncelerin var.Bunları nasıl es geçerler.

Başta hatayı sende gördüm ama ben.Çocuğunu kucağına bile alamamışın doğru dürüst ,ilk bıcı bıcısında bulunamamışsın.Öyle saçmalık mı olur.Sen annesisin o kalabalığı yarıp küvetin başına geçecektin ,saygısızlık mı ,saygısızlık yap nolcak ?

Böyle insanlara saygısızlık yapsan nolur yapmasan nolur ?

Eşine dediğinin arkasında dur,istemiyorsan seni zorla götüremez annesine .Çok meraklıysa kendi gitsin.Gitmek istemiyorum dedin madem ,gitme o halde.

Sen annenlere gidersin o da annesigile.Birsüre ayrı kalmanız doğru olur bence de.Her ikinizin de kafası rahatlamış olur,gerçi o daha çok dolmuşa biner orda ama neyse...

iste oyle olmuyor canim edebsiz olursun oyle bisey yapsan dedim ilk torunlari simdiden birsey demim diye sustum ikinci cocuk ise kaza ile oldu esime cok dedim aldiralim diye ama benle tartisiyordu kesinlikle aldirmican diye ne yapabilirdim huzurumuz bozulmasin diye dogurdum hem allah istemis boyle olmasini demekki bu kadar bunalmak varmis kaderde

Hala edepsizlikten bahsediyorsun ...

Sen ne yapmak istediğini biliyormusun sana öncelikle bunu sorayım ben ?

biz kadınlar neden bukadar güçsüzüz bir kabulleniş var nedir yani hayat sadece erkek ve ailesinin etrafında dönmüyorr bi şekilde eşinle anlaşacaksın ama bu kavgayla olmazz sen direk kavga olayına girmişsinn canım allah yardımcın olsun nasıl akıl verilir bilmiyorum ki ben 8 yılın sonunda restimi çektim o bile tam değill aman huzursuzluk olmasın aman çocuklar sonra senden gidiyor dert sahibi oluyorsunn sonrada eşin sürekli hastasın iyi günün yokmu diyor bu benim içnde birçok evli kadın içinde geçerli o yüzden hayata dik duracak bir erkek hayatın ne başlangıcıydı ne de sonu olacaktırr eşlerimiz bizim hayatımızın başlangıcı değildi asıl onların korkması gerekiyor bizi kaybettmemek için savaşmaları gerekiyor ama ipleri öyle ellerine veriyoruz ki biz korkuyoruz bizi bırakacaklar diyeee

kayınpederinde kusurabakma zıkkım yesin turşuyu alacan kaynarsuyu kaynanaya görümceye kayınpedere dökecen başlarından yine sinirlendim

halen edebsizlik diyorsun ya inanamiyorum
açıkcası senin durumunda olmaktansa edipsiz damgasını yemeği tercih ederim
saygı gösterdinde noldu seni başlarına tacmı ettiler?
halin ortada
sana eşin için katlanıyorlarmış
halende onları savunuyorsun yok ilk torun yok bilmemne
seninde ilk çocuğun
şuan piskolojin okadar bozukki kendi çocuklarına tahammül edemiyorsun
mutsuz bir evliliğin var
sebebide eşinin ailesi sen halen saygıdan edepten bahsediyorsun
ama sen öyle olmasan onlar sana bukadar yapamazlar tabii oda ayrı

Ne yapacağını bilmeyecek birşey yok mesafe koyacaksın görüşmeyeceksin işte.

Senin de bir gururun kalbin var düşüncelerin var.Bunları nasıl es geçerler.

Başta hatayı sende gördüm ama ben.Çocuğunu kucağına bile alamamışın doğru dürüst ,ilk bıcı bıcısında bulunamamışsın.Öyle saçmalık mı olur.Sen annesisin o kalabalığı yarıp küvetin başına geçecektin ,saygısızlık mı ,saygısızlık yap nolcak ?

Böyle insanlara saygısızlık yapsan nolur yapmasan nolur ?

Eşine dediğinin arkasında dur,istemiyorsan seni zorla götüremez annesine .Çok meraklıysa kendi gitsin.Gitmek istemiyorum dedin madem ,gitme o halde.

Sen annenlere gidersin o da annesigile.Birsüre ayrı kalmanız doğru olur bence de.Her ikinizin de kafası rahatlamış olur,gerçi o daha çok dolmuşa biner orda ama neyse...
doğru olan bu arkadaşın söyledikleri
amaa
bunları yapman için ayrılığıda göz önüne alman lazım
inan anne olduktan sonra hayata bakış malesef değişiyo
önce çocuğunu düşünüyo insan,
eminim sende ayrılığı düşünmüyorsun
kadın isterse erkeğin altından girer üstünden çıkar
onu ikna eder,
eşinle sakin bir kafayla konuş,
gelirim fakat bana yapılan en ufak bir hakarette orayı terk ederim de
ve bunu yapabileceksen de,
blöf olmicaksa yani,
çok ezdirmişsin kendini,
herkesi bir silkelemen lazım ama önce eşinin size sahip çıkması lazım
önce eşinle aranı düzeltmen lazım
ailesi sonraki iş,

öncelikle eşinizle aranzı ı düzeltin bence.. bu da ailesinden geçiyor tabiki... anlattıklarınızı okudum. yanlış lar da çok.. mesela 2. çocuk bu tür bir evlilikte büyük hata.. demişsiniz ki kazayla oldu.. o halde dikkatli olunda 3. çocuk yolda olmasın sakın..
zaten yeni anne olduğumuzda sosyal hayatımız bir müddet sıfırlanıyor.. bu da asabileşmemize neden oluyor. bir de ailevi sorunlar oldumu iş iyice zorlaşıyor. eşinizin ailesi hakikaten zor bir aile anladığım kadarıyla.. ama küsmeniz eşinizi üzüyor sanırım. tabi sizide üzüyor. en azından kayınvalidenizi eşinizi doğuran kadın olarak düşünün.. nefretiniz biraz azalır.. eşinizle sorununuzu açıkça konuşun uygun bir zamanda.. ve mutkala bir çözüm üretmek istediğinizi söyleyin. aradaki gerginliğin sizi üzdüğünü ancak sözlerinden dolayı da çok kırldığınızı anlatın. böyle devam etmesini istemediğinizi söyleyin. eşiniz sizi anlayacaktır. iyi niyetinizi de görecektir. işte artık işiniz daha kolay olacak o zaman.. eşiniz ailesine karşı sizi koruyup onlarada müdahale edecektir.

biraz politik davranın.. yuvanızı germeyin.. kendinizi de ezdirmeyin. siz açık olduktan sonra , iyi niyetinizi belli ettikten sonra eşiniz size daha yakın olacaktır...

halen edebsizlik diyorsun ya inanamiyorum
açıkcası senin durumunda olmaktansa edipsiz damgasını yemeği tercih ederim
saygı gösterdinde noldu seni başlarına tacmı ettiler?
halin ortada
sana eşin için katlanıyorlarmış
halende onları savunuyorsun yok ilk torun yok bilmemne
seninde ilk çocuğun
şuan piskolojin okadar bozukki kendi çocuklarına tahammül edemiyorsun
mutsuz bir evliliğin var
sebebide eşinin ailesi sen halen saygıdan edepten bahsediyorsun
ama sen öyle olmasan onlar sana bukadar yapamazlar tabii oda ayrı

kizlar benim ilk cocugum oldugu zamanki dusuncelerimdi bunlar saygisizlik yapmim ilk torunlari dedim sesimi ckarmadim bunca herseyden sonra zaten o derce susmayi dusunmuyorum cevaplarina cevap verecem ne derlerse desinler umrumda degil.su an benim meselem kandi ailemi kurtarmak biktim mutsuzluktan her gun tartismaktan.sabah karar aldim zaten tartismaya girmicem sessiz kalicam bunuda cok denedim ama insan sinirlerine hakim olamiyor bir yerden sonra kopuyor bakalim bu sefer basarabilcemmi

kizlar benim ilk cocugum oldugu zamanki dusuncelerimdi bunlar saygisizlik yapmim ilk torunlari dedim sesimi ckarmadim bunca herseyden sonra zaten o derce susmayi dusunmuyorum cevaplarina cevap verecem ne derlerse desinler umrumda degil.su an benim meselem kandi ailemi kurtarmak biktim mutsuzluktan her gun tartismaktan.sabah karar aldim zaten tartismaya girmicem sessiz kalicam bunuda cok denedim ama insan sinirlerine hakim olamiyor bir yerden sonra kopuyor bakalim bu sefer basarabilcemmi

Peki en son dediğini yapbilcekmisin onun ailesine tek başına gitmesine,ve senin de kendi ailende birsüreliğine kalmanı...

Birsüre ayrı kalmanız daha mı iyi olur acaba eşin belki anlar eşinin ve çocuklarının kendi ailesinden önce geldiğini

Peki en son dediğini yapbilcekmisin onun ailesine tek başına gitmesine,ve senin de kendi ailende birsüreliğine kalmanı...

Birsüre ayrı kalmanız daha mı iyi olur acaba eşin belki anlar eşinin ve çocuklarının kendi ailesinden önce geldiğini

esim en son dedi tamam dedi seni goturmucem bakalim izin zamani gelsin bana yine teklif edecektir bir kere daha tartisma cikacaktir oyle yapcaz zaten ben kendi ailemde kalcam ama iste cocuklar nasil olcak bilmiyorum buyugunu muhakkak goturmek isticek bu sefer benimkiler sorcak nerde diye bakalim ne yalanlar soylicez

X