Ne yapacağım ben bu kediyi?

selintepe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2010
1.031
6
Arkadaşlar, 6 aylık tatlı mı tatlı bir kedimiz var, 4,5 aydır bizimle, öylesine alıştık ve seviyoruz ki anlatamam. Özellikle 11 yaşındaki oğlum resmen bağımlısı. Cinsi iran, tüyleri çok uzun ve malesef tüyleri her yerde. Ama son günlerde beni o kadar çok uyaran oluyor ki, örneklerle de destekliyorlar. Hepsinin de bir tanıdığının çocuğunun kah ciğerinde, kah beyninde, kah bir yerinde tüy yumağı birikiyormuş ve az kalsın hepsi ölüyorlarmış. Dünyada o kadar çok kedi besleyen insan olduğunu düşünüyorum da o zaman hiç kimse beslememeli. Pişman oldum olmasına ama öyle sevimli ve aileden biri oldu ki artık kimseye de veremem. Lütfen bu konuda beni bilgilendirir misiniz, çünkü ilk kedimiz bu, daha önce bu konuyla ilgili araştırma dahi yapmadım. Bu işin püf noktası var mı, ne yapmalıyım, oğlumu bu tehlikeden nasıl korumalıyım, lütfen bana yardımcı olur musunuz?

Merhaba Canım...Benimde birtane oğluşum var çapkın ( kedim) Öncelikle hayırlı olsun bende senin duyduklarını birebir duyanlardanım..ilk önce yapman gereken aşılarını yaptırman..aşı olduktan sonra korkulacak hiç birşey yok ben oğluşumla yatıyorum düşün ve mutlakada yutuyorumdur 3 sene oldu Allaha şükür hiç bir sıkıntı yaşamadım...ve aslada vazgeçemem benim bebeğim o:) endişelenmene hiç gerek yok veterinere gittiğinde endişelerini paylaşırsan sağlıklı ve net cevaplarda alırsın..

Merhaba Canım...Benimde birtane oğluşum var çapkın ( kedim) Öncelikle hayırlı olsun bende senin duyduklarını birebir duyanlardanım..ilk önce yapman gereken aşılarını yaptırman..aşı olduktan sonra korkulacak hiç birşey yok ben oğluşumla yatıyorum düşün ve mutlakada yutuyorumdur 3 sene oldu Allaha şükür hiç bir sıkıntı yaşamadım...ve aslada vazgeçemem benim bebeğim o:) endişelenmene hiç gerek yok veterinere gittiğinde endişelerini paylaşırsan sağlıklı ve net cevaplarda alırsın..

Çok teşekkürler canım, içimi rahatlattın inan. Aşılarını yaptırdım zaten, en son karma aşısını da pazar günü yaptırdık. Oğlumla o kadar yakınlar ki, son zamanlarda uzak durması konusunda baskı yapıyordum. Artık içim daha rahat veterinerden de tavsiyen üzerine bu konuda bilgi almayı düşünüyorum. Çok teşekkürler tekrar.

Arkadaşlar, 6 aylık tatlı mı tatlı bir kedimiz var, 4,5 aydır bizimle, öylesine alıştık ve seviyoruz ki anlatamam. Özellikle 11 yaşındaki oğlum resmen bağımlısı. Cinsi iran, tüyleri çok uzun ve malesef tüyleri her yerde. Ama son günlerde beni o kadar çok uyaran oluyor ki, örneklerle de destekliyorlar. Hepsinin de bir tanıdığının çocuğunun kah ciğerinde, kah beyninde, kah bir yerinde tüy yumağı birikiyormuş ve az kalsın hepsi ölüyorlarmış. Dünyada o kadar çok kedi besleyen insan olduğunu düşünüyorum da o zaman hiç kimse beslememeli. Pişman oldum olmasına ama öyle sevimli ve aileden biri oldu ki artık kimseye de veremem. Lütfen bu konuda beni bilgilendirir misiniz, çünkü ilk kedimiz bu, daha önce bu konuyla ilgili araştırma dahi yapmadım. Bu işin püf noktası var mı, ne yapmalıyım, oğlumu bu tehlikeden nasıl korumalıyım, lütfen bana yardımcı olur musunuz?

Canım sen hiçbirine aldırma..Öyle diyenler çok olacaktır..Ben kendimi bildim bileli kedi ile uyurum..Mutlaka bende binlerce kedi tüyü yutmuşumdur :)
Aşılarını yaptırdıktan sonra hiç bir şey olmaz Allah'ın izniyle..Hem evde kedi olması oğlun için de çok iyi hem bağışıklık kazanıyor hem hayvan sevgisi ve şevkat daha ne olsun :))) opuyorumnanaktan

Canım sen hiçbirine aldırma..Öyle diyenler çok olacaktır..Ben kendimi bildim bileli kedi ile uyurum..Mutlaka bende binlerce kedi tüyü yutmuşumdur :)
Aşılarını yaptırdıktan sonra hiç bir şey olmaz Allah'ın izniyle..Hem evde kedi olması oğlun için de çok iyi hem bağışıklık kazanıyor hem hayvan sevgisi ve şevkat daha ne olsun :))) opuyorumnanaktan

Gerçekten çok rahatladım, çok çok teşekkürler, ben de öpüyorum.

bencede sen kimsenin dediğine aldırma
bende hamile kalınca kedi evde olmaz dediler bi süre yer aradım ama öyle özel bi kedi olmadığı için hiçbiyer bulamadım ve çok kötü bişey yapıp sokağa bıraktım:KK43:
hala vicdan azabı çekiyorum:KK43:(

bencede sen kimsenin dediğine aldırma
bende hamile kalınca kedi evde olmaz dediler bi süre yer aradım ama öyle özel bi kedi olmadığı için hiçbiyer bulamadım ve çok kötü bişey yapıp sokağa bıraktım:KK43:
hala vicdan azabı çekiyorum:KK43:(

Canımsın yaa, seni çok iyi anlıyorum. Öyle bir inanış var evet, hamile olan evde kedi olmaz diye. Ne denli doğrudur bilinmez ama öncelikleri düşündüğümüzde tabi ki kendi çocuğumuz daha önemli olduğu için korkuyor insan.

evcil hayvan beslenen evde büyüyen çocukların bağışıklık sistemi daha güçlü oluyormuş benimde bir kedim vardı sokaktan almıştım kışı dışarda geçirmesin diye aşıları kısırlaştırılması herşeyini yaptırdım 5 ay benimle kaldı aynı yatakta uyuduk hatta kafasını yastığa koymadan uyumazdı tüy illaki yuttum ama aşıları vs kontrolleri tam olduğu için içim rahattı son olarak belirteyim kışı geçirince kedimi sokağa bırakmadım daha fazla bakamadm çünkü annemle çok tartıştık ama ona bahçeli bi ev buldum o kadar mutluki canı isterse evde uyuyor canı isterse bahçede kuş kovalıyor :CüvCüv:

Size şöyle söyleyeyim, aslında o söylenilen genel geçer bir yanlıştır. Bir doktorun söylediğini ileteyim ki abim olur kendisi. Büyükşehirlerde doğup büyüyen çocukların astım ve alerji gibi hastalıklara yakalanma riskleri küçük şehirdekilerden çok fazla. Ancak evde bu şekilde evcil hayvan besleyerek çocuğun bağışıklık sisteminin güçlenmesi sağlanıyor ki bu ihtimal düşüyor. Ve çocuğunuz paylaşmayı, ilk arkaş çevresini öğreniyor, yani evcil hayvanın yararları saymakla bitmez. Ayrıyetten aşıları yapıldıysa ve içiniz de tam rahat etsn istiyorsanız sık sık tarayın, özellikle tüy dökme mevsimlerinde, hiçbir şey olmaz Allah'ın izniyle, siz hiç sıkmayın canınızı. yerimseniben

Bizim de evimizde bizle beraber 6 yıldır yaşayan bir Siyam kızımız var ve annemin kediye alerjisi olmasına rağmen biz evden yine de göndermedik ki annem bu şekilde alerjisini daha rahat kontrol altınca tutabiliyor. a.s

Aşıları tamamsa sorun yok. Ben kedilerle büyüdüm onları nasıl öpüyorum ne kadar kıl yutuyorum kimbilir ama hiçbir rahatsızlığım olmadı ne benm ne annemin ne babamın hiçkimsenin.

X