Bebek Beslenmesi ne yapabilirim sizce

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

adiyef

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2008
548
5
96
42
Konya
öğretmenim,kızıma kayınvaldem bakıyor.kızım şuan 7 buçuk aylık.ben yokken ek gıda verilebildiğinden emmemesi problem olmuyor.bazı geceler uyumadığında erken kalkmak zor olduğundan kızımı kayınvaldemlere bırakıyoruz.tabi bu haftada bir falan oluyor.akşam yatarken muhallebi veriyorlarmış,ama tabi gece acıkıyor ve gece de milupanın devam sütünü veriyorlar.yalnız ben bundan rahatsızım biraz.mamalarda gdo var diyorlar.mama vermemem mümkünmü sizce.bu durumda olan varmı bilmiyorum ama mesela tüm gün bebeğinin yanında olamayan varsa mama vermeden oluyormu ne verilebilir.benim bebeğim sağılan sütü içmiyor

bazen gece yanında olamıyorsanız mecburen gece devam maması içmek zorunda kalır çünkü geceleri uyurken başka bi mama verme şansı olmaz ama gündüzleri milupa kullanılmasına hiç gerek bile yok diye düşünüyorum 7buçuk aylıkken çoğu şeyi yiyebilir ama gece uyku halindeyken biberon maması yiyebilir ancak.. hiç kullanmak istemiyorsanız gece sulu kıvamda muhallebi yapıp biberonla verebilirsiniz ben sizin durumunuzda kalmadım kızım geceleri emiyordu yanında oldugum için allah kolaylıkla büyütmek nasip etsin sizede..

gece bencede başka bi şansın yok mecbureb sağdığın sütü içmiyorsa devam sütü içecek.inek sütü yasak zaten.neden içmiyor acaba çok enteresan.aslında gece çok anlamaması lazım

bilmiyorum sağdığım sütü içince kusacak gibi oluyormuş.devam sütü vermek zorundayım heralde.

7 buçuk aylık bebege anne sütü alsa dahi ek gıdalara başlanması gerekiyor zaten az az da olsa
siz ben yokken verilebiliyor demişsiniz ama verilmeside çok normal
birde şöyle düşünün benim sütüm 3 ayımız doldugunda 4 ayın başında tamamen kesildi
ne yaptıysak engel olamadık
okadarcık çocuga ek gıdada veremessin dogru düzgün meyve suyu anck arada oda
ve kızım devam sütünde her seferinde kustu
kaşık mamasını yemedi
kaşık mamasını az sulu kıvamda biberonda denedik içti
ve şuan 7 ayımız doldu sabah kahvaltısı öglen çrbası ögleden sonrası yogurdu akşam üstü muhallebisi meyvesi herşeyi yiyor ama uykusu gelince o anda mamasınıda içmek istiyor bu duruma yapabileceğiniz birşey yok siz yanında yokken mecburen mama içicek güvnmek zorundayız artık
sırf pirinç unundan yapılan muhallebileride sürekli vermenizi tavsiye etmiyorum sırf kof kilo yapıyor
etrafımda çok kişiler aaa neden çocugun tombiş değil yemiyormu bizim ki şöyle tombiş falan diyorlar
ilk sordugum pirinç unundan başka mama yediriyormusunuz aldıgım cevap hayır
oysa benim kızımın bogazı hiç boş durmuyor ama saglıklı besleniyor sebze çorba meyve suyu vs..

Eğer bu kadar dert ediyorsanız bebeğinizi gece bırakmayacaksınız. Haftada bir gece bırakıyorsanız zaten hiç bırakmasanızda olur. Emiyor bebeğiniz boşuna mama vermeyin derim. Biraz yorucu çalışan anne olmak ama 1 sene sonra tüm bunlar daha kolay olacak.

bizde aynen ek gıdalarını düzenli veriyoruz.ben yokken verilebiliyor derken mama verilmemiş oluyor anlamında söylemiştim.gecede mama vermekten başka çare yok anladım artık

haklısınız benim içim rahat değilde eşim istediğinden bırakıyoruz aslında.uyumadığında çok zorlanıyor.kendi yatıp uyuyup banada bırakmaz..bazı günler kabul etmiyorum zaten.bazen de bırakmak zorunda kalıyorum işte

hippin ürünleri organik bende oğluma kullanıyorum tüm ürünlerini.. dene bir istersen en azından gdo lu değil..

benim oğlumda biberonla içmiyor, uyurken içiriyoruz anlamıyor o zaman
gecede o uyanmadan sağ içir canım bence, anne sütü bütün mamalardan daha faydalı
birde ben olsam kimseye gece bırakmazdım bebeğimi, bende uykusuz işe gidiyorum anne olmak zor

Eşiniz içinde olsa kabul etmeyin. Sonuçta herşeyi bilerek ve kendi isteyerek baba oldu. Kolay değil uykusuzda kalacak, yorulacaktta.
Yine de siz bilirsiniz elbette.

Sevgiler.

ah eşim olmasa bırakmıycamda eşim okadar stres yapıyorki bazen bırakıyoruz işte.hippin devam sütü varmıymış hiç dikkatimi çekmedi bir bakıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…