Ne yapabilirim, nasıl değerlendirebiliriz ?

ellerimlekazidim

Kuş konduğu dala değil kanatlarına güvenir 🕊️
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2023
9.886
En iyi cevaplar
1
21.837
268
Merhaba arkadaşlar.
Oğlum hiç hazır süt içmediği ve herkese guvenmedigim için sadece kayinvalidemin yolladığı sütü iciriyordum.
5 kg sütüm var . çok yağlı ve kaliteli bir süttür (kendi beslediği keci-koyun-ineklerden karma bir sut) hiç bozulmazdi ama malesef bu seferki süt yogurdumsu şekilde ekşimiş. lor peyniri dışında yapılabilecek bir şey var mı ? Bu arada süt kaynatilmamis çiğ süt . Çöpe gitmesini istemiyorum. Bilgisi olan yardımcı olabilir mi ?

Annem lor peyniri yapıyor bu durumlarda. Peynir altı suyunu da kavanoza koyuyor. Sonra yayla çorbası yapıyor onunla. En çok protein peynir altı suyundaymış, atmamak lazımmış onu. Ama şimdi fark ettim çiğ süt demişsiniz, süt kaynarken kesilirse yapılmıyor mu lor? Ekşimiş çiğ sütle ne yapılır bilemedim

Evet ben de o yüzden kalakaldım çiğ süt aslında kayınvalidem peynir yaptığında çiğ sütten kestiriyor ama o yılların kadını ve bozulmamış bir çiğ sütten yapıyor bu hem eksidi hem de çiğ

Ben sütü tencereye koyup biraz limon ve sirke ile peynir yapıyorum kalan alt peynir suyunu da poğaça da çorba da falan kullanıyorum

Eksimiş sütü ocağa koyduğunuz an zaten kesilmeye başlar sütlaç yapamazsınız lordan başka yapılacak bir şey yok aslında
Lor a çevirdim akşam teşekkür ederim korktum sütlaç yapmaktan :) eksimemis sütle tutturamiyorum kıvamı böyle hiç yapamazdim

Bide o lor peyniri biraz tuzlu bir peynirle karıştırıp pogacaya sigara boregine koyabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…