- 11 Şubat 2023
- 9.886
- En iyi cevaplar
- 1
- 21.837
- 268
- Konu Sahibi ellerimlekazidim
-
AA sütlaç mi hiç duymadım nasıl yapacağım normal sütlaç gibi mi ?Lor peyniri ve sütlaç yapabilirsiniz.
Evet ben de o yüzden kalakaldım çiğ sütAnnem lor peyniri yapıyor bu durumlarda. Peynir altı suyunu da kavanoza koyuyor. Sonra yayla çorbası yapıyor onunla. En çok protein peynir altı suyundaymış, atmamak lazımmış onu. Ama şimdi fark ettim çiğ süt demişsiniz, süt kaynarken kesilirse yapılmıyor mu lor? Ekşimiş çiğ sütle ne yapılır bilemedim
aynen aynen yakin zamanda anneminde başına geldi oda sütlacla değerlendirdi ordan aklimda kaldı.AA sütlaç mi hiç duymadım nasıl yapacağım normal sütlaç gibi mi ?
Çok çok çok teşekkür ederim yarın biraz deneyecem umarım beceririm.A
aynen aynen yakin zamanda anneminde başına geldi oda sütlacla değerlendirdi ordan aklimda kaldı.
Hemen deneyecem israf olmasın da herşeye okeyimLor peynirine okeysen senle höşmerim tarifimi paylasayim
Hem kolay hem coook lezzetli
Tatlı Tarifi - Höşmerim - Gölcük Peynir Sponsorluğunda
Teşekkür ederim lor a çevirdim gece guvenemedim kendimeKesilmiş sütle sütlaç olmaz, kötü olur. Siz en iyisi yine lor peyniri yapın, suyunu da çorba vb değerlendirin.
Alt suyunu kaldırdım pogacaya süt yerine mi koydunuzBen sütü tencereye koyup biraz limon ve sirke ile peynir yapıyorum kalan alt peynir suyunu da poğaça da çorba da falan kullanıyorum
Lor a çevirdim akşam teşekkür ederim korktum sütlaç yapmaktan :) eksimemis sütle tutturamiyorum kıvamı böyle hiç yapamazdimEksimiş sütü ocağa koyduğunuz an zaten kesilmeye başlar sütlaç yapamazsınız lordan başka yapılacak bir şey yok aslında
Öyle yaptım sagolunKesilmiş sütle sütlaç olmaz, kötü olur. Siz en iyisi yine lor peyniri yapın, suyunu da çorba vb değerlendirin.
Birde sütü çiğ olarak saklamayın kaynatıp saklayınLor a çevirdim akşam teşekkür ederim korktum sütlaç yapmaktan :) eksimemis sütle tutturamiyorum kıvamı böyle hiç yapamazdim
Evet süt veya su yerine onu koyun çorbaya da yakışırAlt suyunu kaldırdım pogacaya süt yerine mi koydunuz
korkudan hemen tüketirim höşmerim yapacam kalırsa da börek yaparımBide o lor peyniri biraz tuzlu bir peynirle karıştırıp pogacaya sigara boregine koyabilirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?