• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Ne Tür Kahve?

Ne Tür Kahve?

• Ankete Katılan
    104

canavar

Yılmak yok. Yola devam...
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
2.779
182
688
İzmir
Gün içinde en çok hangi tür kahveyi tüketirsiniz?

Espresso: Espresso Kahve Makinesi ile hazırlanan İtalyan kökenli kahve türüdür.

Cappuccino: Temel olarak Espresso’nun köpük ve süt kombinasyonundan oluşan kahve çeşididir.

Türk Kahvesi:
Türk Kültürüne ezgidir ve telvesi ile beraber servis yapılmaktadır

Mırra: Arka arkaya demlenerek hazırlanan Güney Doğu Bölgesine has acı, yoğun, sert kahve çeşididir.

Americano:Espresso’yu sert bulan Amerikalılar tarafından bulunmuş, sıcak su ile Espresso’nun karışımından hazırlanan kahve türüdür.

Mocha: Çikolata ve Latte’nin karıştırılması ile hazırlanan kahve çeşididir.

Latte: Espresso ve de bir miktar sütün köpürtülmesi ile yapılan kahve çeşididir.

Viennese: Viyana kökenli olan Espresso’nun bir miktar krema ve biraz çikolata ile karıştırılması ile hazırlanan kahve çeşididir.

Macchiato: Espresso’yu direkt olarak süt köpüğü ile karıştırarak hazırlanan kahve çeşididir.

Supremo: Kolombiya'da yetişen kaliteli kahve çeşidine verilen isimdir.

Granül Kahve: Hazır olarak satılan, sıcak su ile karıştırıldığında telve bırakmayan kahve türüdür.

Filtre Kahve:
Orta kalınlıkta çekilmiş kahve çekirdeklerinin filtreli kahve makinelerinde pişirilmesi yöntemine verilen addır.

Son düzenleme:
Khaveyi en fazla yılda 3 kez tüketirim.:1:Zararı çok,selülitli gezemem.:1:

Türk kahvesi bir ara sıklıkla içtiğim ama selülite sebep verdiğini duyduğum da bıraktığım diyemiyeceğim ama her gün içmekten vazgeçtiğim bir içeceğe düştü artık aklıma gelmiyor bile..:)

Mocha merak ettiğim bir kahve türü, Bir kaç gün önce kahve dünyasın da damla sakızlı türk kahvesi içtim mükemmeldi:68:

kahveyi hergün içiyorum, selülit yapıyosa bende bırakayım bari,
nescafede selülit yapıyormu?

fındık aromalı granül kahve bide karamelli çok güzel oluyo canım çekti yaa:62::62:

damla sakızlı türk kahvesi :46::46: ama bolll sütlü nescafe daha iyi yaaa:52::52:

Türk kahvesi, bir de üzerine kahve fali... Ooh keyif valla. :116: Türk kahvesini tercih ediyorum ama gün icerisinde uyanik kalmak icin mecburen makine kahvesi tüketiyorum. Tadi biraz kötü ama uyuklamaktan iyidir.

alla alla ben bugüne kadar genelde insanların granül kahveyi çok tükettiğini düşünürdüm
anket tam tersi olduğunu gösterdi
buna rağmen sevindim çünkü granül kahvenin kanser riski yaptığını geçen hafta öğrenmiştim
bu anketi o açıdan açtım
ben çabuk bittiği için türk kahvesini içmyorum hep granül kahve tükettim şekerli sütsüz
zararlarını öğrenince ise filtre kahveye başladım
tadı daha yumuşak şekersiz içilebilecek kadar
sizede tavsiye ederim

bol köpüklüsünden bir türk kahvesi..mümkünse kahvaltıdan 1-2 saat sonra keyifle yanında bir de çifte kavrulmuş lokum.. daha ne olsun :21:

Back
X