Sivilceli Ciltler Ne Sivilce Ne Değil..

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

GiKa

Guru
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2011
10
1
Ergenlik dönemimin başından(13 yaşından) beri bu garip pütürcüklerle uğraşıyorum.. Hiç bir zaman tam bir akne gibi değillerdi ama 9 sene geçti birtürlü kaybolmadılar.. Temizleme jeli olarak Avene, ilaç olarak Sivex kullanıyorum..? Bu arada daha önce 2 cildiyeye gittim birisi Nadixa krem vermişti, ki bu benim pütürcüklerin fena halde azıtmasına sebep olmuştu.. 2. gittiğim doktor ise cildimde Egzamalı dermatit gibi birşey(Aslında tam olarak reçetede yazıyordu fakat reçeteyi bulamadım) olduğunu söylemişti önce 15 gün Eumovate Merhem kullanarak Egzamamı tedavi etmesi gerektiğini daha sonra da Sivexle oluşan pütürcüklerin yok olacağını söylemişti. Bu kısmen faydalı oldu fakat ben yine de kesin bi çözümden yanayım..Bu tarz bir cilt sorunu yaşayan var mı.. Varsa nasıl çözdünüz..?:26:

$CIMG2074.jpg $CIMG2075.jpg $CIMG2077.jpg

Aynı sorunu yaklaşık iki yıldır ben de yaşıyorum. Resminizi görünce daha iyi anladım bunu. Doktor bana kontakt dermatit (temas egzaması) teşhisi koydu. Bahsettiğiniz pütürlü gibi, ufat tefek kızarıklık şeklindeki sivilcelerle uğraşılmaması gerektiğini söyledi. Ergenlik döneminde çıkması zorunlu olan sivilceler ki, bu metabolik bir olay zaten kişiden kişiye değişiyor gibi görünse de, tüm bireylerde bu süreç kimi zaman ağır akne şeklinde, kimi zaman da bizde olduğu gibi hafif şekilde kendini gösteriyor. Ben yirmi yaşımdan beri bu sorunla uğraşıyordum ki, aslında üstüne ne kadar düşer, kendinizce bişeyler yapmaya kalkarsanız (uyarıyorum buna sivilce ilaçları da dahil) cildinizde geriye dönüşü mümkün olmayacak sorunlara neden olabiliyorsunuz. Ben en kötü tanığıyım bu durumun. Bence sudan başka bişey sürmeyin yüzünüze ne sabun, ne de diğer kimyasal ya da doğal olduğu iddia edilen karışımlar, kremler vs. buna dahil. Dediğim gibi bu bir süreç. Ergenlik döneminin sonlarına doğru, geçmişte ağır akne sorunu olmayan kişilerde bu şekilde gösteriyor kendini. Biz bayanlar pudra, fondoten, allık türü makyaj malzemeleri de kullandığımız için doktor ilk önce makyaj yapıp yapmadığımızı sorar zaten dermatit türü lezyonlarda ilk şüphelenilen makyaj malzemeleri oluyor. Bir süre hiç uğraşmayın ve sadece suyla yıkamayı deneyin lütfen, kendim bu dönemden geçtiğim ve benzer olayları yaşadığım için söylüyorum. Biz ne yaparsak yapalım bu sivilce benzeri şeyler bir süre çıkıcak ve siz hiç farketmeden sanki hiç çıkmamış gibi geçicekler emin olun. Sivilce ilaçları ya da krem , losyon tarzı kremler, nemlendiriciler bilinenin aksine durumu ağırlaştırmaktan başka işe yaramıyor. Lütfen söylediklerimi yanlış anlamayın sadece cildimin bu sayede düzeldiğini, eskisi kadar olmasa da iyi göründüğünü belirtmek istedim. Sevgiler..

Aynı sorun bendede var yalnız benimkiler daha kızarık gibi.
Doktor bana kapalı komedon dedi
Regl dönemlerinde ortaya cıkıyor.
Hiç bisi gecirmiyorr:KK19::KK19:

X