• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne önerirsiniz?

35papatya

Duruşunuz,duruş belirler.........
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2008
836
75
318
mrh,yine deneyimlerinize ihtiyacım var bayanlar. oğlum 22. ayını doldurmak üzere.. fakat başını sinirlendiğinde yada sıkıldığında küt küt duvara yada yere vuruyor.. biliyorum 2 yaşa doğru bunlar yaşanıyor.. görmemezliğe gelin deniliyor ama mümkün değil kafa kırılacak diye endişemden hemen koşuyorum kucaklıyorum.. buna rağmen sakinleşmediği anlarda oluyor.. ilgisini oyuncaklara falan yöneltmeye çalıyorum bazen geçiyor.. bu konuda sizler ne yaptınız deneyimlerinize ve bilginize güveniyorum;tşk.

benim oğlumdan mı bahsediyorsunuz?? bu kadar benzerlik olur. büyük oğlum 1,5-3 yaş arası her sinirlerndiğinde kafasını (neresi denk gelirse) oraya vuruyordu. önce görmemezlikten geldik ama bu sefer daha da sinirleniyordu.. sürekli ilgisini başka tarafa çekerek bu huyunu körelttik.. ha bir süre sonra başka türlü huylar çıktı ama o kalmadı şükür.. şimdi 4 yaşında aşırı!! bilmiş, yaramaz.. kafamçokkarıştı

çocuklarda bazı dönemlerde oluyo böyle seyler.ilgisin başka yöne çevirmek en doğrusu.sakın vurdığu anda of aman diye tepkiler vermeyin ilgi çekmek içinde bu hareketi yapar.zamanla geçecektir emin olun

kafasını vurmaya başladığı anda kendine zarar verme ihtimali olduğu için tepki vermeden kucağınıza alın ve dikkatini başka yöne çekin. bu aylarda hala dikkati kolay dağılır. vurma eylemi hakkında konuşmayın, sadece dikkatini dağıtın. o ağlarken hissettiği duygunun kızgınlık olduğunu vurgulayın; "şu anda çok sinirlisin, ama sakinleşmelisin" diyerek yeni tanıştığı bu duyguları ona tanıtın. sakinleşmeye başardığı anda çocuğunuzu "sakinleşmeyi başardın aferim sana" diyerek övün. ayrıca sinirlendiğinde kendini sakinleştirmeyi de öğrenmesi lazım. bunun için ona bir oyuncak verin, ilk başta onu atacaktır ama zamanla onunla sakinleşmeyi öğrenecektir. benim oğlumda camdan dışarıyı izleme ve kitap okuma işe yaradı. kafasını artık vurmuyor. sevgiyle

kafasını vurmaya başladığı anda kendine zarar verme ihtimali olduğu için tepki vermeden kucağınıza alın ve dikkatini başka yöne çekin. bu aylarda hala dikkati kolay dağılır. vurma eylemi hakkında konuşmayın, sadece dikkatini dağıtın. o ağlarken hissettiği duygunun kızgınlık olduğunu vurgulayın; "şu anda çok sinirlisin, ama sakinleşmelisin" diyerek yeni tanıştığı bu duyguları ona tanıtın. sakinleşmeye başardığı anda çocuğunuzu "sakinleşmeyi başardın aferim sana" diyerek övün. ayrıca sinirlendiğinde kendini sakinleştirmeyi de öğrenmesi lazım. bunun için ona bir oyuncak verin, ilk başta onu atacaktır ama zamanla onunla sakinleşmeyi öğrenecektir. benim oğlumda camdan dışarıyı izleme ve kitap okuma işe yaradı. kafasını artık vurmuyor. sevgiyle

Back