Bebek Beslenmesi ne olur yardım edin yemek sorunu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

senemcik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2007
354
2
116
41
İzmir
4 yaşındaki kızım bütün gün hiç birşey yemiyor yedikleri stadart şeyler sulu salçalı domatesli yoğutlu yemeklerin tadını bile bilmiyor ve bir yaşındaki oğlumda şu ana kadar çok iyi idi yemesi fakat 2 haftadır oda her yediğine öğürüp kusma eğiliminde hadi küçügü dr gidicez huy değiştiriyor damak tadı değişiyor ğeki kızım için iştah şurubu yada başka bi yöntem varsa paylaşırmısınız lütfen

canım öncelikle seni ne kadariyi anladığımı bilemezsin benim oğlum 2 yaşına yeni bastı ve dediğin gibi çok iştahsız. biri bana oğlun ne yer dediğide cevap veremiyorum çünkü hiçbişey yemiyor. şarıkılarla oyunlarla anca 3 kaşık yiyor. 1 kaşık yoğurt yese oh diyorum bugün yoğurt yedi ve sen de farketmişsindir büyüdükçe yedikleri miktar da azalıyor. normalde acıktıysa kaseyi bitirirdi son zamanlarda nekadar aç olsa da kaseyi bitirmiyor.
uzun lafın kısası; öncelikle bunu kendi meselen olmaktan çıkart. acıkan yer, artık derdini anlatıyor ve herşeyi yiyebilecek fiziksel duruma sahip. ekmek mi seviyor sandviç yap, makarna mı seviyor sebzeli yap, pilav mı seviyor yoğurtla karıştır. mesela ben küçükken pilavı yemeden önce ona şekil vermeyi çok severdim önce ona bi hayvan şeklini verirdim sonra önce kulağını şimdi gözünü ayağını derken biterdi. sen de deneyebilirsin bu şekilde yedirmeyi ne bileyim zeytinden göz yaparsın vs.. amaç dikkatini çekmek birşekilde oyuna çevirmek.
sonuç olarak biz takla atsak onlar yiceğini yiyor bi lokma fazladan yemiyor. iştahsız ve yemek seçen annelerin hepsine kolaylıklar ve sabır diliyorum.

Benim kizimda 4 yasinda cok asiri bi istahi yok.. gecen sene krese giderken ekmek koyardim meyve koyardim cantasina hani orda cocuklar var özenir yer diye ama inanin canta koydugum sekilde geri geliyodu.. istah surubu denedim ac birakmayi denedim acaba sorun bendemi diyede düsünmeye basladim cünkü o yemiodu bende yiyemiodum.. ikinci cocuk oldu iyiki olmus simdi o yemek yiyo diye kizimda yiyo... aciktim diyo ayri yemek koymuyorum bekletiyorum hepbirlikte masaya oturuyoruz konusa konusa tabagindakileri bitirio eskiden nerdeeee yemek yediremezdim simdi yemekte secmiyo kuru fasulye bile yiyo.... galiba benim yaptigim hata tatli seyleri cok yiyodu cikolata olsun seker olsun eskiden hep evde bulundururduk bizde yerdik bizden cok kizim yerdi dolayisiyla istahi kesiliodu onlari yediginde ve yemek yemiodu.... simdi eve almiyorum seker cikolata nezaman beni dinliyo uslu oluo ödüllendiriyorum gidiyorum aliyorum... oda bunu bilio cikolata istio ama önce yemek yemem gerek dimi annecim dio..
sen stress yapma zamanla oda düzelcektir ama yemeklerden azcik azcik yedirmeye bak bunu yersen güclü olursun cabuk büyürsün hasta olmaszsin vs sevdigi cizgi film kahramanlarida yiyo falan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…