canım öncelikle seni ne kadariyi anladığımı bilemezsin benim oğlum 2 yaşına yeni bastı ve dediğin gibi çok iştahsız. biri bana oğlun ne yer dediğide cevap veremiyorum çünkü hiçbişey yemiyor. şarıkılarla oyunlarla anca 3 kaşık yiyor. 1 kaşık yoğurt yese oh diyorum bugün yoğurt yedi ve sen de farketmişsindir büyüdükçe yedikleri miktar da azalıyor. normalde acıktıysa kaseyi bitirirdi son zamanlarda nekadar aç olsa da kaseyi bitirmiyor.
uzun lafın kısası; öncelikle bunu kendi meselen olmaktan çıkart. acıkan yer, artık derdini anlatıyor ve herşeyi yiyebilecek fiziksel duruma sahip. ekmek mi seviyor sandviç yap, makarna mı seviyor sebzeli yap, pilav mı seviyor yoğurtla karıştır. mesela ben küçükken pilavı yemeden önce ona şekil vermeyi çok severdim önce ona bi hayvan şeklini verirdim sonra önce kulağını şimdi gözünü ayağını derken biterdi. sen de deneyebilirsin bu şekilde yedirmeyi ne bileyim zeytinden göz yaparsın vs.. amaç dikkatini çekmek birşekilde oyuna çevirmek.
sonuç olarak biz takla atsak onlar yiceğini yiyor bi lokma fazladan yemiyor. iştahsız ve yemek seçen annelerin hepsine kolaylıklar ve sabır diliyorum.