Ne olur yardim edin takatim kalmadi :((

sirenamelita

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2010
262
2
46
İstanbul
Arkadaslar merhaba 1,5 aylik oglum var ve ben onunla basacikamiyorum...asla uyumuyor surekli aglama halinde kucagima aliyorum 10 dakika,ayagimda salliyorum 10 dakika,besigine yatiriyorum titresim aciyorum salliyorum 10 dakika,fon makinesi aciyorum supurge calistiriyorum yok yok yok uyumuyor karnini doyuruyorum,altini degistiriyorum gazini aliyorum aglamasi ve uyumamasi icin hic bi neden yok kaldi ki anne sutuyle besleniyo gaz yapacak hic bisey yemiyorum okadar canim istemesine ramen cay kahve icmiyorum gaz yapacak yiyecekler yemiyorum sirf oglum gazli olmasin diye ama oluyo bazen o zaman aciyorum altini z.yagina batirilmis pamukla makatina masaj yapiyorum gazini cikartip rahatliyo ama 10 dakika sonra tekrar basa donuyoruz artik tum gun emzirmekten memelerim aciyo,psikolojim bozuldu ne gece ne de gunduz uykum yok yemek yapamiyorum temizlik yapamiyorum dinlenemiyorum misafir gelicek diye aklim cikiyo cunku evim darmadagin bana bi yol gosterin nolur ben napicam ? :((

Öncelikle Allah yardımcın olsun 4-5 ay önce ben de senin gibiydim okuyunca o günler geldi aklıma ben evde araba ile dolaştırıyordum baya bi uyuyordu bizim 3 aya kadar devam etti devamlı doktorada gidiyorduk çünkü kafayı yiyecektim 3. ayda idrar testi yapıldı ve idrar yolu enfeksiyonu çıktı antibiyotiğe başladık sonra rahatladık antibiyotikten mi yoksa 3. ay bitti ondan mı bilmiyorum ama bütün bebeklerde oluyor genellikle biraz sabretmen gerek inşallah yakın zamanda rahatlarsınız

Benim de yaptirmadigim test kalmadi hepsi temiz cok sukur artik oyle canima tak dedi ki bi gun saatlerce ugrasmama ramen uyumadi ve aglama krizlerine girdi besigine biraktim ve mutfaga gittim tam 25 dakika boyunca kendini parcalarcasina o besiginde agladi ben mutfakta agladim sonra da aglamaktan yorulup sizdi cok zor hala oyle bisey yaptigim icin cok pismanim cunku bi baktim dudagini buzmus goz pinarinda 1 damla goz yasi oyle uyuyakalmis onu cok seviyorum canimin parcasi ama boyle yaptigi zaman delirme noktasina geliyorum ayni oda da kalmak istemiyorum bazen oglumla,yeri geliyo 1 bardak su icmek icin mutfaga gidemiyorum siz dusunun :(

Seni çok iyi anlıyorum ben de öyleydim eşim eve gelirdide afedersin tuvalete öyle gidebilirdim ama geçecek rahatlayacaksın kendini çok yıpratmamaya çalış Allah yardımcın olsun eğer annen yada sana yardım edebilecek biri varsa yanına gelebilecek onlardan yardım iste biraz olsun rahatlıyor insan

Dogdugundan beri annem yanimdaydi o zaman hersey cok guzeldi biraz ben bakiyodum biraz annem bakiyodu yemek te yiyiyodum dinleniyodum da,ama annem rahatsiz biraz yorulsa bel fitigi aziyo ona da kiyamiyorum o yuzden annemi evind yolladim kvalide desen basi cok kalabalik o da yasli kvalidesine bakiyo kaldim yani bi basima kucagimda cocuk deli tavuk gibi dolaniyorum evin icinde :)

melisa çayı demle içinede yarım çay kaşığı kimyon at iç sonra bebeğini emzir bebeğinde sende biraz rahat uyursunuz bebeğin yeterince uyumadığı için huzursuz sende yorgunsun bebeğini emzirip birde banyo yaptırıp masaj yaparsan uyur kalır sende dinlenirsin canım inşallah iyi gelir bebişine

canim yanlis anlamazssan .. gergin bi insanmisin.. cunku bebekler hissedermis boyle seyleri.. surekli aglamasi bundan olabilirmi..

canım bu şekilde hic dinlenmeden saglıklı bir sekilde ilgilenemezsin bebeginle o yuzden care bulman lazım.Eminim başkaları da soylemiştir ve sen sinir olmuşsundur ama benim de aklıma acaba doymuyor mu tam olarak dusuncesi geldi.Soyle 90 cc kadar sagıp sutunu versen bakalım uyuyacak mı,eger aclıksa sorun anlamış olursun boylece,en az 2 saat uyuması lazım,henuz cok kucuk beben,oysa en cok uyudukları zamanlar ama bir derdi var demek ki uykuya dalamıyor.Saglıcakla:16:

Dogdugundan beri annem yanimdaydi o zaman hersey cok guzeldi biraz ben bakiyodum biraz annem bakiyodu yemek te yiyiyodum dinleniyodum da,ama annem rahatsiz biraz yorulsa bel fitigi aziyo ona da kiyamiyorum o yuzden annemi evind yolladim kvalide desen basi cok kalabalik o da yasli kvalidesine bakiyo kaldim yani bi basima kucagimda cocuk deli tavuk gibi dolaniyorum evin icinde :)

canım bende senin gibiydim sürekli aglayan bir bebegim vardı bende onla aglardım.
nekadar zormus bu bebek bakmak napıcam ben eve tıkılı kaldım yanlız kalmaktan korkuyordum.
bedenim catlaklarla dolu ve sarkmıs bir göbekle geziyordum.
heryerimde kırmızı isilik gibi kasınan ve yara olan seyler vardı .
heryerim eksi kokuyordu yıkanmaya bile ısık hızıyla gidiyordum.
cünkü bebek anneyi istiyor kokusunu istiyor.
bebegimin cenesi hemen yoruldugundan bırakıyordu ve tekrar 2sn sonra ciyak ciyak aglıyordu .
bunun doymamakla alaksı yoktu hep takipteydim kaka sayısı ciş sayısı ve ilk ay 1.580gr aldı. hep kilosu cok iyiydi canım.
gaz ilacı kullanıyorsun dimi yada rezene cayı iç sen sütten geciyor bebege humanayıda hep iç sütün bol olsun diye.
bide gaz ilacları cok var her bebege aynı gaz ilacı yaramaz bunuda unutma.
ben hiç mama vermedim nerdeyse meme uclarımı kopartıcaktı uctan emmek istiyordu.
ben karbonatlı su yaptım ve gögüs kalkanı aldım öyle gecti cok sükür.
hem karbonat bebekte pamukcugu iyileştiriyor unutma canım ve bu günler gecicek.
bebegin büyüdükce daha iyi anlıycaksın şimdi biz oyunlar oynuyoruz desteksiz oturuyoruz .
anne baba abla gel ver öfff diyoruz adını söyledigimde bakıyor gel diyorum yürütecle geliyor .sende bunları yasıcaksın Allahımın izniyle.
bide canım bebekler anne karnındayken anne gündüz gezdiginden hareket halinde oldugundan uyurlarmıs hani sallanma istekleri burdan gelirmiş .
gece cok hareket etmeleri anne yatarken hareket etmedginden uyanık olurlarmıs dogdugundada bunu isterlermiş.
gece gündüz ayırımını ögretmeye calıs canım aksam tüm ısıkları kapat bir gece lambası acık kalsın ve gündüz direk ısıgı görsün.
zaten az kaldı 3ayı gecin dahada iyi olcak hersey sinirlenmemek elde degil ben seni anlıyorum canım bebişinin ellerinden öpüyorum ... kendinize iyi bakın ...:16:

melisa çayı demle içinede yarım çay kaşığı kimyon at iç sonra bebeğini emzir bebeğinde sende biraz rahat uyursunuz bebeğin yeterince uyumadığı için huzursuz sende yorgunsun bebeğini emzirip birde banyo yaptırıp masaj yaparsan uyur kalır sende dinlenirsin canım inşallah iyi gelir bebişine

Dun aksam uzeri banyo yaptirdim tek basima yikamaktan korkmama ramen oyle bunaldim ki aldim kuvetini suyunu getirdim salona yaktim ufo yu suyun icine soktum cok mutlu oldu vucudunu sabunladim kan dolasimi hizlansin diye suyun icinde karnina masajlar yaptim cok sevdi ama cikardigim an cigliklar atmaya basladi daha da susmadi jet hiziyla giydirdim emzirdim ama kar etmedi oglen 5 ten aksam 9 a kadar salladim ayagimda aralarda karni acikti emzirdim falan...sinirlendigi zaman kolay kolay sakinlesmiyo napicam bilmiyorum :(

canim yanlis anlamazssan .. gergin bi insanmisin.. cunku bebekler hissedermis boyle seyleri.. surekli aglamasi bundan olabilirmi..

Cok cabuk parlayan bi insan degilim sakinligimi korumak icin elimden geleni yapiyorum gerekirse cok gerildigim zaman oglum aglasa bile onu besigine birakip mutfaga gidip cami aciyorum biraz derin nefes alip rahatliyorum oyle gidiyorum yanina ama ben yay burcuyum oglum da yay burcu ister istemez ikimizin de dogasinda biraz gerginlik var :)

canım bu şekilde hic dinlenmeden saglıklı bir sekilde ilgilenemezsin bebeginle o yuzden care bulman lazım.Eminim başkaları da soylemiştir ve sen sinir olmuşsundur ama benim de aklıma acaba doymuyor mu tam olarak dusuncesi geldi.Soyle 90 cc kadar sagıp sutunu versen bakalım uyuyacak mı,eger aclıksa sorun anlamış olursun boylece,en az 2 saat uyuması lazım,henuz cok kucuk beben,oysa en cok uyudukları zamanlar ama bir derdi var demek ki uykuya dalamıyor.Saglıcakla:16:

Ahh ah en basindan beri doymuyo dediler bana :) ama alakasi yok emdigi zaman agzindan akiyo sutler yeri geliyo fazlasini agiz dolusu cikariyo,benimkinin masallahi var cok bogazli mama da aliyo beni de emiyo bazen cok agladigi zaman acaba doymadimi diye mama veriyorum hatta bi ara bi ogun mama bi ogun meme verdim ama ayni mama da alsa agliyo beni de emse agliyo :( yavrumun sikintisi gaz uyurken ikinip sikiniyo tuhaf tuhaf sesler cikariyo zaten kolik ama kolik bile olsa hic mi uyumaz bi cocuk ya :(

Ahh ah en basindan beri doymuyo dediler bana :) ama alakasi yok emdigi zaman agzindan akiyo sutler yeri geliyo fazlasini agiz dolusu cikariyo,benimkinin masallahi var cok bogazli mama da aliyo beni de emiyo bazen cok agladigi zaman acaba doymadimi diye mama veriyorum hatta bi ara bi ogun mama bi ogun meme verdim ama ayni mama da alsa agliyo beni de emse agliyo :( yavrumun sikintisi gaz uyurken ikinip sikiniyo tuhaf tuhaf sesler cikariyo zaten kolik ama kolik bile olsa hic mi uyumaz bi cocuk ya :(

canım bak gazlı diyosun benim çay önerimi dene bence rezene melisa kimyon demle iç sütünden bebeğine geçecek zaten gazıda çıkar rahatlar banyo yapınca ağlamadı sudan çıkınca ağladı diyorsun bebekte gaz varsa banyoda tek başına rahatlatmaz

canım bende senin gibiydim sürekli aglayan bir bebegim vardı bende onla aglardım.
nekadar zormus bu bebek bakmak napıcam ben eve tıkılı kaldım yanlız kalmaktan korkuyordum.
bedenim catlaklarla dolu ve sarkmıs bir göbekle geziyordum.
heryerimde kırmızı isilik gibi kasınan ve yara olan seyler vardı .
heryerim eksi kokuyordu yıkanmaya bile ısık hızıyla gidiyordum.
cünkü bebek anneyi istiyor kokusunu istiyor.
bebegimin cenesi hemen yoruldugundan bırakıyordu ve tekrar 2sn sonra ciyak ciyak aglıyordu .
bunun doymamakla alaksı yoktu hep takipteydim kaka sayısı ciş sayısı ve ilk ay 1.580gr aldı. hep kilosu cok iyiydi canım.
gaz ilacı kullanıyorsun dimi yada rezene cayı iç sen sütten geciyor bebege humanayıda hep iç sütün bol olsun diye.
bide gaz ilacları cok var her bebege aynı gaz ilacı yaramaz bunuda unutma.
ben hiç mama vermedim nerdeyse meme uclarımı kopartıcaktı uctan emmek istiyordu.
ben karbonatlı su yaptım ve gögüs kalkanı aldım öyle gecti cok sükür.
hem karbonat bebekte pamukcugu iyileştiriyor unutma canım ve bu günler gecicek.
bebegin büyüdükce daha iyi anlıycaksın şimdi biz oyunlar oynuyoruz desteksiz oturuyoruz .
anne baba abla gel ver öfff diyoruz adını söyledigimde bakıyor gel diyorum yürütecle geliyor .sende bunları yasıcaksın Allahımın izniyle.
bide canım bebekler anne karnındayken anne gündüz gezdiginden hareket halinde oldugundan uyurlarmıs hani sallanma istekleri burdan gelirmiş .
gece cok hareket etmeleri anne yatarken hareket etmedginden uyanık olurlarmıs dogdugundada bunu isterlermiş.
gece gündüz ayırımını ögretmeye calıs canım aksam tüm ısıkları kapat bir gece lambası acık kalsın ve gündüz direk ısıgı görsün.
zaten az kaldı 3ayı gecin dahada iyi olcak hersey sinirlenmemek elde degil ben seni anlıyorum canım bebişinin ellerinden öpüyorum ... kendinize iyi bakın ...:16:
Ne guzel anlatmissin ben de oyleyim kocaman catlak ve sarkik karin kilolar surekli aglayan bebegim :) insallah ben de senin gibi rahata ererim en yakin zamanda :)

canım bak gazlı diyosun benim çay önerimi dene bence rezene melisa kimyon demle iç sütünden bebeğine geçecek zaten gazıda çıkar rahatlar banyo yapınca ağlamadı sudan çıkınca ağladı diyorsun bebekte gaz varsa banyoda tek başına rahatlatmaz

Tamam bide onu deneyeyim hepsinden nekadar koymam gerek? Bide demleme mi yapayim yoksa kaynatayimmi hepsini?

tüm ihtiyaçarı giderilmesine rağmen bebeğiniz hala ağlıyorsa mutlaka başka bi sıkıntısı vardır. ben bi doktora götürmenizi öneririrm. benim oğlum da çok ağladığı huysuzlandığı dönem böbreklerinde kum çıkmıştı:18:

çok ağladığı zaman eğer toksa az bir süreyle karnının üzerine yatır hem gazını kolay çıkarıyor hemde kakasını kolaylıkla yapıyo yanında dur hem kendiside kafasını kaldırıyor hemde yorulur uyur, birde emziğe alıştırmayı deneyinn, benim bebeğim 30 günlük oldu bugünn ,annem yanımda oöyle yapıyor çok huysuzlandımı bir de masaj yapıyor sırtına bacakalrına ayaklarını fln ovuyorr,birde sıkı kundak yapmayı dene kendini anne rahminde sanıyormuş bunlarıda bir dene

tüm ihtiyaçarı giderilmesine rağmen bebeğiniz hala ağlıyorsa mutlaka başka bi sıkıntısı vardır. ben bi doktora götürmenizi öneririrm. benim oğlum da çok ağladığı huysuzlandığı dönem böbreklerinde kum çıkmıştı:18:

Ben de bi dunya test yaptirdim idrar kan vs vs ayrica oglumda uzamis sarilik vardi sebebini anlamak icin bobrek ultrasonu cekmislerdi tas olsa orda cikardi galiba dimi? Ben pek bilmiyorum sizinki idrar tahlilinde falan mi cikti?

çok ağladığı zaman eğer toksa az bir süreyle karnının üzerine yatır hem gazını kolay çıkarıyor hemde kakasını kolaylıkla yapıyo yanında dur hem kendiside kafasını kaldırıyor hemde yorulur uyur, birde emziğe alıştırmayı deneyinn, benim bebeğim 30 günlük oldu bugünn ,annem yanımda oöyle yapıyor çok huysuzlandımı bir de masaj yapıyor sırtına bacakalrına ayaklarını fln ovuyorr,birde sıkı kundak yapmayı dene kendini anne rahminde sanıyormuş bunlarıda bir dene

Yapmadigim sey kalmadi ki kendini anne rahminde hissetmesi icin resmen besigini ona gore donattim alta ilitilmis sicak su torbalari ustune yumusak polar battaniyeler serdim etrafina yastiklar koydum onu cenin pozisyonunda yatirip isiklari los yaptim kolik muzigi koydum cok hosuna gitti ama bu keyif malesef yarim saat surdu kolik agrisi vurunca ne yapsam fayda etmiyo :( dun sabah saat 5 te uyandi bu sabah saat 6 da uyudu 24 saat ne demek 1,5 aylik bi bebek icin ya? Arada en fazla 3 saat uyumustur baska yok yani onunla ilgilenirsen ses yok ama uyutmaya calisirsan deliriyo normal sartlarda yorulup sizmasi gerek yok yani etrafa nasil gulucukler saciyodu anlatamam tabi aralarda kolik sancilarimiz vurdu o zaman ne yapsak fayda etmedi o ayri...bu arada bizimki sikintiya gelemiyo bikere hafif bi kundak yapayim dedim feryat figan agladi velet :)

Back