Ne olur yardım edin çıldıracağım.2 günlük bebek

printemps

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2014
1.063
1.094
133
2 günlük bebeğim var süt gelmiyor diye mama verildi. Herneyse asıl sorun eve geldik sürekli karın ağrısı sancı çekiyor ve ağlıyor. 1 buçuk saat önce mama yemesine rağmen yine yedi ama onunda çoğunu kustu. Bu arada memede sürekli deniyorum hatta hiç susmadığı için memede uyuttum bir kaç saat ama 25 temmuz saat 23,30 dan beri toplamda 2,buçuk saat uyudum ve bu süre zarfında doğum yaptım sancı çektim . Ne olur bu karın ağrısına çözüm bulalım. Dikişlerimin ağrısı göğsümün yarasını umursamıyorum, uykusuzlukta umrumda değil. Çok acı çekiyor sancı geldiğinde, midesi sürekli gurulduyor ve ben çözemiyorum sorunu. 15 gün sancı olur dedi ama böyle bir sancı yok. İçim parçalanıyor.

Öncelikle allah Uzun ömürlü hayırlı bir evlat eylesin.Anason ve ya kimyonkoyup 1 bardak kaynar suyun içine iliyinca iç bunu.İyi geliyor diyorlar.Sen ayaklarını sıcak tut.arkadaşım süt verirken aynı durumu yaşardı. Kuru bakliyat sogan mercimek bulgur varsa düşün artık gaz yapardı bebeğe. Sadece et ve patates birde tatli yerdi gaz olmasin diye.

mamayı mı değiştirseniz? Kimi mama bebeklerde gaz ya da kabızlık gibi sıkıntılara yol açıyor. Bir de mamayı biberonla mı veriyorsunuz? Verdiğiniz biberonun antikolik özelliği olmasına dikkat edin. Kaşıkla veriyorsanız mamayı o esnada da çok fazla hava yutuyorlar.
Bunlarla ilgili bir problem değilse de ne yazıkki bu sıkıntı her bebekte oluyor bağırsakları yeni duruma alışmaya çalışıyor. Ayağından çoraplarını eksik etmeyin. Havlu ısıtıp karnına sarabilirsiniz ve gaz masajı da rahatlatabilir. Hafif hareketlerle bebeğinizin bacaklarını itin ve kendinize doğru çekin.

Sütünü sağmayı dene bide sıcak suyla duş al göğsünü sıvazla. Doktorlar nasıl izin verdi anne sütü varsa mama kesinlikle verilnez çocuğun sancısını söyleyim o kabız olmuştur sızma zeytinyağı ile karnına masaj yap popoyu uyarmsdan azda oraya sürki rahatça yapsın dinlenmessen bir saat de olsa yatmazsan süt gelmez kardeşim . Birde yeşillik ye kimyon çayı yap. Daha aklıma gelirse yaoayım. Allah acil şifalar versin yardımcın olsun canım

Her bebek de gaz sancısı glince maalesef öyle sütünü artırmaya bak mana verme yenidoğan midesi misket kadar sen düşün :)

Humana cayı tüket kardesim hem süt yapar hemde sütten gaz gecmesini engeller. Sütün yeteri seviyedeyse mamayı bırak bence yeterli olduğunu 3 saat emzirmezsen göğüsünde sızıntı olur ordan anlarsın. Yada bebek emerken yutkunmasına dıkkat et en az üç çekişte yurkunması lazım. Gaz sancısı için bebeklere damla satılıyor doktorun onerdığı taktırde kullana bilirsin

mamayı çok veriyorsan o hazımsızlık yapar ve karnını ağrıtıyordur. mama hatta 2 günlük bebeğe verme canım onun midesi daha küçücük ve senin sütün yeter merak etme. emzirdikçe sütün gelecek. eğer öyle rahat ediyosa sürekli memede dursun zaten yenidoğan hep emmek ister onun refleksi bu. hiç telaşlanma ve mama verme

Anne sütü alıyorsa sende bol bol kimyon ye. Sana gaz yapan yiyacekler sütünle bebeğe de geçer tüketme.gaz sancısına pek bir çözüm yok her bebek yaşıyor bunları, ama bitkisel damlalat falan onları deneyinkolay gelsin size.

2 günlük bebeğim var süt gelmiyor diye mama verildi. Herneyse asıl sorun eve geldik sürekli karın ağrısı sancı çekiyor ve ağlıyor. 1 buçuk saat önce mama yemesine rağmen yine yedi ama onunda çoğunu kustu. Bu arada memede sürekli deniyorum hatta hiç susmadığı için memede uyuttum bir kaç saat ama 25 temmuz saat 23,30 dan beri toplamda 2,buçuk saat uyudum ve bu süre zarfında doğum yaptım sancı çektim . Ne olur bu karın ağrısına çözüm bulalım. Dikişlerimin ağrısı göğsümün yarasını umursamıyorum, uykusuzlukta umrumda değil. Çok acı çekiyor sancı geldiğinde, midesi sürekli gurulduyor ve ben çözemiyorum sorunu. 15 gün sancı olur dedi ama böyle bir sancı yok. İçim parçalanıyor.
Canim her emzirmeden ve mamadan sonra gazini ne yap et cikar . En kisa ve dogal cozum . Ama 2 gunluk bebek gaz sancisi cekiyor diyimce sasirdm bir hafta sonra flan bagirsak sistemi oturuyormus..

Şimdi nasıl bebeğiniz?
Geçenlerde eşime bir arkadaşı söylemiş, bebekler doğduğunda midesi kiraz çekirdeği kadar oluyormuş. Kolostrumun yeterli gelmesinin nedeni de buymuş. Kaldı ki 2 günde de hemen süt gelmez zaten. Ben o kadar sancı çektim sonra da sezaryen oldum. 3 gün sonra anca geldi, öoğu kişide de 5. Günde falan geliyormuş. Mama için çok erken olmuş sanki.

Şimdi biraz daha iyi hastahanede üüşüttü sanırım karın ağrısıymış. Mecbur mama verdik kıyamet kopuyor açken. Emziriyorum yetmezse mama veriyorum hala. Doktor dün ilaca başlattı dün gece rahat uyudu şükür. Normalde acıdan sancıdan uyuyamıyordu doğru düzgün.

Çocuk seni emdikçe sütün gelir. Bırak sürekli memede dursun bende ilk doğduğunda yetmiyor sandım ama arkadaşın dediği gibi midesi küçücük kolosturum ona yetiyor. Banada kaynanam felan sütün yetmiyor sütün yok bilmem ne felan diyor du çok canım sıkılıyordu. Doktor çok kızdı bebek meme emiyor sa mama asla verilmez dedi bizimkilerde mama aldı ama asla vermedim sabırla emzirdim. Ağlasın ağlamaktan bişey olmaz. EmZik tuttur ağzına

Back
X