Bebek Beslenmesi ne olur yardım bebeğim yemeyi reddediyor....

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

deniz.

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2009
254
6
96
İstanbul
arkadaşlar 4 aylık bebeğim aptamille besleniyordu anne sütü yok. ve arada meyve muhallebi falan vermeye başladım ...ancak bebeğim yemeyi tamamen reddediyor...kesinlikle acıkmıyor...mesela dün yedi en son oda zorla ve bu gece bu gün bu saate kadar hiç birşey yemedi zorladığım zaman ağlıyor..kesinlikle acıkmıyor...uyuyor sürekli...uyanıyorda tabi..çokta sağlıklı görünüyor hasta falanda değil..keyfi yerinde..ne yapacağımı şaşırdımm.. varmı böyle bir durum yaşayan yardım edin...2 gün oldu ve acıkmıyor...gerçi sadece 2 gündür değil 1 aydan beri böyle hep zorla veriyorum....yardım edin deliricem...ek gıdala başladığım içinmi böyle..mamayımı beğenmiyor.....yardımmmm.....

evet canim ek gidaya geçişte bu tip sorunlar oluyor..biraz ek gidaya ara ver istersen sadece mamatakviyesinde bulun..yemediginde şekeri düşebilir ve serrum vermek zorunda kalınabilir..eger biberonla içmeyi reddediyorsa çay kaşığıyla tattır sonra tadni alinca biberonla içirirsin..

benim bebeğimde seninki gibi bir fark var ben uyutup biberonla besliyorum aradada kaşıkla kaşığa fobisi oluyor bazen bende uyutup biberonla veriyorum sende dene istersen belki çözüm olabilir bu

aynı sorunu biz de yaşadık hala yaşıyoruz mama yemek istemiyo hala benim oğlum ben 3 aya kadar emzirdim sonra mamaya geçtim emmeyi bırakınca inan senin anlattığın gibi yapıyodu benim oğlumda 12 saat aç dururdu da yine mama istemezdi üstelik ben ozaman hiç bişi de vermyodum yani ek gıdayla alakası yok bence..2 ay öyle çektik 5 ayda dr tavsiyesiyle çorbalara muhallebilere geçtik yine yemek istemiyodu kaşıkla..biberonla vermeye başladım bende şimdi gayet güzel yiyo ama dediğim gibi mamayı hala zorla zorla veriyorum yemiyo çoğu zaman çorbasına muhallebisine hatta yoğurda katıyorum bende sade yemiyo asla..arkadaşın da dediği gibi hiç bişi vermediğim zamanlarda günde bi iki öğün uyutarak veriyodum bazen yiyodu bazen uyku da fayda etmiyodu..günde en fazla 250 cc içiyodu..sen de öyle dene uyuturken daldığında vermeye çalış ek gıda için biraz daha bekle derim yani tattır sadece ama biliyorum çok iyi anlıyorum seni herkes çeşit çeşit şey söyler ama kimse neler çektiğini bilmez..aç bırak yer illa derler ama yok yok açken de yemiyo been artık çıldırıyodum herkese bağrıyodum çok biliosunuz gelin siz yedirin die inan kabus gibi günlerdi..herkes mamayı kesme illa ver diodu ama yemeyince napçan başka şeyleri verdiğimde yiyor şimdi oğlum en sonunda bişiler boğazına girsin ne olursa olsun demeye başladım..yani diceklerim bukadar çünkü biliyorum yemeyen çocuk çok zor Allah kolaylık versin sabır versin düzelir inşallah..buraya da biçok kez konu açmışımdır mama hakkında yemek istemiyo die..

benim kızım hiçbirşey kaşıkla yemez oldu ben deliricem diyodum ama uyurken biberonla besliyorum kilo almıyo ama milupa 1 yaş sonrası devam sütü ve sütlü bisküvi devamlı uyurken besliyorum şimdi beklesem kaşığa alışsın midesi kapanack bende bol bol uyurken yediriyorum ve artık küçük hanım kendi yemek yemek istiyor salata suyuna ekmek bandırıyozz kendi yiyecek geçen gün danino çay kaşığıyla kendi yiyecek kıyamet kopuyor kendine bırak birşeyler yiyo anlıycağınız şöyle bir tabak çorba içirmişliğim yoktur 13 aylık bu arada sanırım zor bir çoçuk herşeyi önüne koyuyoruz o yiyor..

Canım 4 aylık bebek istemez pek ek gıda. Sen onun devam sütünü değiştir. Tadından hoşlanmıyor olabilir. Benim oğlum aptamili hiç almadı. Değiştirdik biz de. 5,5 aylık olana dek sadece bebek sütü verdim. 5,5 aydan sonra yavaş yavaş başladım muhallebi filan.

arkadaşlar bebeğim 5.5aylık oldu.emzirmeye devam ediyorum fakat artık ek gıdalara geçmek istedim ama bebeğim yemek istemiyormama kaşığını gördüğü an ağzını kilitliyor.biberon da almıyor ne yapmalıyım yardım eder misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…