Davranış Bozuklukları ne olur bir fikir verin

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

Oğlum 3,5 yaşında benzer şeyleri hatta aynılarını belki fazlasını hala yaşıyorum, bize dr 2 yaşın geçmesini bekleyin demişti malum "2 yaş sendromu" zamanı, bence 2 yaşını bitirene kadar bekleyin.

Bizde hala devam ettiği için götüreceğim ben, ama nasıl olacak bilemiyorum hastanelerden nefret eder, dr lar doğru düzgün muayene edemez, en son farklı bir durum için gittiğimizde 3 kişi zaptedemedik düşünün halimizi...
Allah bol sabır ve dayanma gücü versin biz gibi olanlara :Saruboceq:

şimdiki çocukların çoğu öyle..benim yeğenimde oyuncakları kafasına vururdu..Allah yardımcın olsun ne diyeyim

hah benim oğlumdan mı bahsettiniz? aman allahım tıpkısının aynısı.. 3,5 yaşında büyük, 7 aylık küçük.. resmen birbirlerine giriyorlar savaş meydanı ev.. çıldırıyorum bazen.. vurma ne kelime artık cam kırılıp kafasını yarıcak diye aklım gidiyor.. valla benim şansım teyzemiz ve annanemiz yakında oturuyor. resmen yolluyorum yoksa yakında ben psikiyatırlık olacam :bbo: valla ne yalan söyliyim ben psikoloğun çok da faydalı olacağını düşünmüyorum.. en fazla size nasıl davranmanız gerektiğini söyleyecek.. bu bir dönem ve geçirmemiz gerekiyor polyannamın da dediği gibi guclubacismile

Ay canım seni o kadar iyi anlıyorumki ..5 yıl önceki yaşadıklarım aklıma geldide bir an nefes alamadım...Okudukça fenalık bastı beni..ınan aynı şeyleri hatta daha daha fazlasıyla yaşadım..Halende yaşamaktayım maalesef..Benimde 2 çocuğum var oğlum 10 , kızım 4,5 yaşında..
Bugüne kadar çektiklerimi anlatsam inanmazsın bana...Sana sadece sabret diyebilirim, sakin ve kararlı ol...Psikoloğa git tabi ama ben 3 kere gitmeme rağmen farklı farklı psikologlara tam bir sonuç alamadım..Çünkü psikoloğun söyledikleriyle yaşadıklarınız birbirini tutmuyor..Onların söylediklerini uygulamak için robot ve kalıp gibi olmak lazım ki ben olamadım maalesef..Benim kızımın gece ağlamaları meşhurdu bir zamanlar halende azda olsa devam ediyor..Kızım gece ağladığında diyecekmişimki kızım korkacak birşey yok bak ben burdayım sen uyuyana kadar yanındayım...Ama gel görki bunu gerçek hayata geçirdiğimde ortaya traji-komik haller çıkıyor..Dediğini aynen yaptım doktorun ama kızım o an ben konuştukça daha çok ağladı..Ben konuşuyorum ama o ağlamaktan beni duymuyorki dediğimi anlasın..Daha bitmedi..Sonra o uyusun diye başını bekliyorum oturdum yatağının ucuna..Kızım yanlız uyumaya alışkın ben oturunca hepten uykusu kaçtı beni izlemeye başladı bu sefer..Hani annem napıyo orda diye...Alışkın değilki yatağına yatırırım o kendi halinde uyur...Bekle Allah bekle uyuyacak yarım saat oldu kızım uyumuyor hala..E bende insanım otur otur içime fenalık geldi ve bu uygulamayı bıraktım...Biraz uzattım ama bu bir örnekti sadece ben çok faydasını görmedim psikoloğun..Onların sunduğu çözümler sizin hayatınıza uymuyor bazen..Çünkü psikologlar genelde çocuğa nasıl davranmanız gerektiğini , nasıl sabırlı olmanız gerektiğini söylüyorlar hep çocuklar hep çocuklar yani..Ama şunu unutuyorlarki o anne nasıl bir psikolojide neler çekiyor hep biz sabır göstereceğiz..Oysa o anneninde bir sabrı var, dayanacak gücü kalmamış bunlar hep unutuluyor...
Yine çenem açıldı ama napiim canım bende o kadar dolmuşumki benim gibi çekenleri görünce yaralarım acıyor işte...Evlatlarından çeken bütün anne ve babalar Allah sabır versin ...Çok zormuş çoook....

inatlaşmadan tatlı dille iletişim kurmak gerekiyor bazen insanın sabrı tükeniyor benimde kızım üç buçuk yaşında çok hırçınlaştığı zamanlarda sabretmek için insan üstü çaba harcıyorum

merhaba arkadaşlar

hepinizin yazdıklarını gülümseyerek,gözlerim dolarak okudum.ortak cevap vermeye çalışacağım

-inatlaşmamaya özen gösteriyorum.

-bol bol ya sabır ya sabır çekip,Allahım bana kuvvet ver diyorum:)))

-bazı davranışlarını görmezden gelip,ilgilenmiyormuş gibi yapıp davranışın sönmesini bekliyorum(hiç bir işe yaramıyor,o yine bildiğini okuyor)

-ablası tv izlerken durup duruken,ortada hiiç bir şey yokken gidip kız omuz atıyor yada tekme atmaya çalışıyor

-uyku düzenimiz hiç yok.ölüyorum uykusuzluktan ve sık sık migren krizlerim tutuyor bundan dolayı ailde iğneleri vurulup geliyorum

-ablasını kıskanmaması için elimizden geleni yaptık.onu özellikle ihmal etmemeye çalıştık.maddi ve manevi anlamda her türlü yetitirmeye çalıştık.ama belki yetmemiştir.ne diyeyim doyumsuz evlat:))))

-bugün yine 3 kere kriz geçirir gibi ağladı,bağırdı,vurdu yırttı kendini tabiri caizse..sinirden kendini yedi bitirdi resmen

-ağladığı zaman istediklerini yapmamaya özen gösteriyorum,ki ağlama davranışı pekişmesin diye. ama yiende pekişiyor.

-kızımı psikoloğa götürmesemde be kendim mi gitsem acaba?resmen bunaldım,daraldım.nefes alamıyorum.kızlar uyuduğu zaman tv falan açmıyorum hiç.sessizliğe acaip ihtiyacım varmış yani.

-güne hep ağlayan 2 kızla başlıyorum.ve gün içinde sürekli kavga gürültü patırdı.yatarkende bir gürültü telaş.tam bende yatıp rüyaya dalacağım ki bir ağlama sesi..ya ayaklarım,yerim daha yeni ısınmaya başlamıştı..derken kızların odasına bazen 8 bazen 10 kere gidiyorum,uykunu o en tatlı yerlerinde.

-bu arada cevap yazan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.incelik yapıp yazmışsınız ve düşüncelerinizi,anılarınızı paylaşmışsınız.Allah hepinizden razı olsun.

-ne olur bugün beni için dua edin.kulun kula duası kabul olurmuş.ne olur benide dualarınıza alın

benim kızım 15 aylık maşallah çok uslu fakat uykusuz ama benim annemde kayınvaldemde yakınımda olduğu için imdat dediğimde yetişiyolar eşimde çok yardımcım her konuda hakkını yiyemem ama insan bazen öle bunalıyo ki sana çok hak veriyorum

dün gece kayınvaldemler geldi duruyu aldılar gittiler biz uyuyalım die o kadar iyi geliyo ki bu bana insan kendini toparlıyo uykusunu alıyo morali düzeliyo

inanın bu bölümü oğlum gibi olan var mıdır diye açtım ve gerçekten varmış demek kiiiii
oğlum 19 aylık ve istediğini elde etmek için devamlı ağlıyor dikkatini dağıtıp başka yöne çekiyorum ancak öyle susuyor,sakın istediğini ağlıyor diye yapmayalım alışkanlık haline getiriyorlar
hatta 4-5 ay önce kafasını yere vurarak tepki gösteriyordu hiç ilgilenmedim unuttu çok şükür
kendimde çocuk gelişimi mezunuyum ama yinede bazı konularda yetersiz kaldığımı düşünüyorum
gerçekten çocuk büyütmek özen ve sabır isteyen birşey allah hepimizin yardımcısı olsun

sedacım

ailen ve kayınvaliden yardımcı olduğun için çok şanslısın canım.benim büyük kızım 3 yaşında ve onunda uyku sorunu vardı ve inan ben 3 yıldır doğru dürüst uyuyamıyorum.küçük kızımda da aynen uyku sorunu var.gece adam gibi uyumazlar gündüz uykusu zaten hiç yok.her gün güne yorgun başlıyorum.dediğim gibi migrenim olduğu için uykusuzluk daha çok tetikliyor.eşim ise öyle çokk çok yardımcı bir eş değil ne yazık ki.tüm yük bende nerdeyse.ne yapalım.Allah çocuklarımıza sağlık sıhhat versin diye dua etmekten başka çare yok.cevapların için çok sağol

itekçim

bak yalnız değilimişsin:))) ne yazık ki son dönemlerde çocuklar hep hırçın,mutsuz..ne yapmalıyız bilmiyorum?

canım çocuk gelişimi mezunu olduğunu belirtmişsin.canım bende öğretmenim.o kadargelşim psikolojisi dersi aldık ama...
neyse canım Allah sabır versin

evet ben bu konuda çok şanslıyım ama çok erken anne oldum insan çok bunalıyoo sanki başa çıkamıcam gibi geliyo evet allah annelerin yardımcısı olsun.

evet canım öyle:)))
ben bazen babamızlada çakışıyorum öyle değil böyle davranmalıyız diye inan onun psikolojisi bozulmasın diye maskara olduk yaw:roflol:

benim küçük kız bugün birza daha iyi.bugün epey bahçede durdu,oynadı çok yoruldu.dreken başladı yine ağlamaya

canım bizde başladık artık dışarı çıkmaya ama gel görkiii eve g.rmek mesele oturup birde ona ağlıyor eve girmeyelim diye her zamanda çıkamıyoruz 5 aylık küçük bir bebişim daha var ikisiyle gerçekten çok zor oluyor

Allah yardımcımız olsun, senin iki tane olduğu için kat kat yıpranıyosun ama bence pedagoga bi götür. benim oğlumda sürekli anne anne diye ağlıyo bir buçuk yaşında. zaten doğduğundan beri herşeyiyle zor bi bebekti şimdi anlatsam bana da acırsınız. emmedi hep sağdım hep kustu bi yaşına kadar, hep ağladı hep gazlıydı battaniyede salladık 1 yaşına kadar, şimdi de salıncakta yada ayakta sallanmadan kesinlikle uyumaz saat başı uyanır gündüz hep ağlar. günde 2,3 saatımiz parkta geçiyo evde hep yapışıyo bişey isterken aynen başını duvara vuruyo ben görmüyorum çok şiddetli vurmuyodu önemsemedim bıraktı bu ara.ağlaması hep var. herkes çok sabırlısın diyo ama bende sabır bitti ikinciyi düşünmekse hayal oldu
kesinlikle yardım almakta fayda var ben 2 yaşını bekliyorum biraz daha konuşabilrise belki rahatlar diye, olmadı götürcem

meraba arkadaşım,benimde 6 ve 5 yaşlarında iki oğlum var.inan iki oğlan olunca işin dahada zorlaşıyor.Ama benim büyük oğlumda vardı bu problem.Bi özel eğitimciyle konuştum onun tavsiyelerini sabırla yerine getirdim.Zor oldu ama oldu.Ağladığı zaman canın ağlamak mı istiyor ama ben senin ağlamanı dinlemek istemiyorum sen git odanda ağla geçincede yanıma gel sohbet edelim yada bi yerlere gidelim deyip onu odasına götürüyordum kapıyıda kapatıyordum.O orda ağlıyodu saatlerce bazen odasından çıkıyordu ben tekrar alıp götürüyordum.Bazende duymamazlıktan geliyordum işte o çok zor ama yapmaya çalıştım.Sonra bi gün yanıma geldi anne bi daha seni üzmeyecem dedi o gün bu gündür kapıları çarpmaz kendini dövmez inş.seninkide düzelecektir canını sıkma .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…