Bebek Beslenmesi ne olur bı fıkır verın cok kararsızımm

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mehtap86

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2007
343
4
0
İstanbul
kızlar bebegım 1 yasına gırdı hala emıyor memeyede cok duskun gunduz sureklı gecede 3 4 defa uyanıp emıyor fakat sorunum ben cok zayıfladım 46 47 kıloya dustum yedıgım butun yemekler dırek sutume gıdıyor ve ben vıtamın kullanmama ragmen hıc kılo alamıyorum halsız ve yorgun oluyorum kemıklerım agrıyor artık malum oglumda yuruyor cok yoruyor benı evın ısı falan derken ıyıce maffoluyorum doktora bıle gıttım bır suru test yaptı hıcbırsey cıkmadı emzırdıgım ıcın kılo alamıyomusum oglumda cok emdıgı ıcın benım vucudumdakı butun mınerallerı alıomus sutum vucudum dırencsız kalıoms o kadar cok yemek yıyorumkı anlatamam ama hala aynıyım gece sut vermeyı denedım bıberon agzına surmuo mememı vermeyınce kıyamet kopuo bugunlerde aklı erdıkce dahada dusmeye basladı gelıo acıo gogsumu ama canım cok sıkılıo etrafın baskısı cok cokmussun zayıflamıssın bu ne halın cocuk gıbı kalmısın vs gıydıgım yakısmıo ay delırcem yaa sutten nasıl kesıcem ben bılmıorm vıcdan azabı duyarım sonra dıye korkuorum ne olur bı akıl verın bana sımdı netten arastırdım 2 3 yasına kadar emmesı her yonden ıyıymıs cevaplarınızı beklıormm

canım benim kızımda aynen senin oğlun gibi memeye çok düşkün 14 aylık kızım...başlarda ben de o kadar çok yemek yiyordum ki ona rağmen kilo variyordum ama bir müddet sonra 1-2 kilo aldım şimdi onları vermeye çalışıyorum...ama ben bol bol süt içiyorum peyniryiyorum , su içiyorum kaliteli beslenmeye çalışıyorum...evet 2 yaşına kadar emzirmek gerekiyor ...ben de 2 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyorum...bol bol süt ve su iç kalsiyum ağırlıklı beslen...etraftaki insanların her durum için söyleyecekleri birşeyleri vardır zaten kilo alsan çok kilo almışsın biraz versen ayy çok çökmüşsn derler zaten...en iyisi onları hiç takmamak ama insan sinir oluyor bazen...
bu arada bebişinin ek gıdalarla arası nasıl...ek gıdalarla pek arası yoksa ondan da memeye daha çok düşüyor olabilir..

zaten o çevredeki gevezeler yokmu deli ediyorlar insanı. eskiden bende 49 kilo idim çok zayıfsın derlerdi şimdi 62 kiloyum çok şişmansın diyorlar.
kendi sağlığın için hangisi uygunsa doktorun karar verir canım ama emzirebilsen bence çok iyi olur. mesela pekmezi sıcak suyla sulandırsan cay gibi hem kalsiyum var hem kan yapıcı. ayrıca ciğerde kan yapar. birde bünye meselesi eskiden şişmanmıydın ki?

benim kızımda 11 aylık, günde toplam 3-4 kere emiyor, ek gıdayı da güzel yiyor
senin ki çok emiyormuş yalnız, gündüzü azaltmaya çalışabilirsin
ben de zayıfladım çok, herşeyim bol geliyor, yaşından sonra kesmek istiyorum çünkü çok halsizleştim ve kolay hastalanır oldum
1 sene hadi 14-15 ay dolu dolu emmiş olacak zaten
2 yaşa gerek yok bence, hele 3 yaş çok abartı
aklı erdikçe daha zor olacak bıraktırması ama bize de yazık değil mi ya?

3 yaş bana da abartılı geldi. Bende 2 yaşına kadar emzirme taraftarıyım. Eskisi kadar yoğun olmasa bile su yerine emzirmek istiyorum. Bende bir ara hızla kilo veriyordum. Metobolizma doktorum bu işe dur deyinceye kadar. Şimdi de kilo almışım geçen aya göre kızdı istersen bir metobolizma uzmanı ile görüş. Bu arada elevitine, demirine, kalsiyum sandozuna devam ediyorsun değil mi?? onlara emzirme boyunca devam diyor doktorlar.

benim kızımda 10,5 aylık bende çok sık emziriyorum ama hiç kilo veremiyorum hayır çok da yemiyorum ama neden kilo veremiyorum anlamadım doğumdan sonra kalan 10 kilom hala duruyo offf offf :1no2::1no2:

offf canım benim derdime tercuman olmuşsun yaşadıklarının aynısını bire bir yaşıyorum.Ancak ben geceleri uyanıp yemek yemeğe başladım ve 300 gram almışım bu sayede ama çok halsızim dişimde çürük yok ama dişlerim ağrıyor günde bir şişe süt içiyorum yetmiyor onun dışında yorgunluktan beslemekte istemiyorum yanlızımda.Sanada yardımcı olamıyorum anca derdimi paylaştım.

al benden de o kadar.46 kiloyum,bütün gün koşturmaktan ne kilo alabiliyorum ne halim kalıyor.yanlızım bende,gece 4-5 kez emmek için uyanıyor oğlum,gündüz de uyumak için emer mutlaka ama yinede erken diye düşünüyorum.beni en çok uykusuzluk bitiriyor,neden 4-5 kez uyanır bilmem ki nerdeyse yaşına girecek bıdığım ama gece kalkmaları hiç azalmıyor,hasret kaldım uykuya valla.ne yapmak lazım acaba gece kalkmaması için kızlar ya bişey söyleyin nolur??aç demeyin tok olduğundan eminim.bence aklı erince memeden kesmek daha kolay,şimdi çok zor olur sana da ona da.2 yaşına doğru kes derim.kendimiz de bol bol yemeye devam napalım

ben 2-3 ay demir vs. kullandım, sonra bıraktım
keşke devam etseydim, elevite başlayayım bari

Elevit'in sütün kalitesini ve miktarını arttırıcı özelliğide var ayrıca. Bilginize...

kızlar elevıt kullanıorum ben ve ıstahımı felaket actı 2 3 bardak sut ıcıyorum yemekte cok yıyorum su hele 5lt rahat ıcıorumdur zaten eskıden berı cok su ıctıgım ıcın zor kılo alan bı ınsanım bebegimin iştahı yerınde kızlar gunde 4 5 ogun yıyıyor floras79 benım oglumda aynı her gece 4 5 kez uyanıyor yatarken bı tabak gece maması yedıgı halde emmeye uyanıyor onune gecemedım ne yaptıysam saolun kızlar bıraz daha denıcem bakalım yaza kadar bıde benım tansıyonum cok dusuk hamıleyken doktor demıstı ılerde tansıyon hastası olucaksın dıye hepsı ust uste gelıyo yanıı kotu oluyorum yazın dayanabılcekmıyım bılmıorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…