arkadaslar ben 1 yıl içerisinde 2 düşük ve bir kürtaj oldum(bebek karnımda öldü) sonrasında pek fark etmemiştim ama son zamanlarda sacımın seyreldiğini hissettim..aynaya baktım cıldıracam nerdeyse...cok kafaya takıyorum...yani sacım okadar gürdi ki toka bulamazdım sacımı tutacak..
doktora gitmedim sonucta bir sey vermiyorlar...yasadıgım seylerden dolayı oldugunu düşünüyorum..cünkü cok üzüldüm ve stres yaptım.
sonrasında bircok sampuan denedim en son sebamed kullanıyordum ama ben sabırsızım saçlarımın artık gitmesine dayanamıyorum..bir tel bile benim için önemli hemen sonuc almak istiyorum..
sebamedten sonuc almadım.. suan DEFNE GARLI SAMPUAN ALDIM KREMİ İLE BİRLİKTE AKTARDAN.... zeytinyağlı doğal bir sampuan suan bunu kullanıyorum ilk yıkamada sac tellerini kalın gösteriyor.... yanidolgun gösteriyor..bakalım ilerleyen günlerde umarım daha iyi sonuc alarım.. çünkü baska sampuan denemiyecem..biraz sabırlı davranacam... defne garlı sampuanı kullanıp olumlu sonuc alanlar varmı acaba ????
bence bir doktora git tahlil yaptır çünkü demir eksikliği olabilir sonuçta 2 düşük ve kürtaj fazlaca kan kaybı demek ayrıca (pek bilgim yok bu konuda ama)düşük ve kürtaj yapmak hormonlarını etkiler sanırım dediğim gibi çok anlamam ve eğer hormonları etkiliyorsa bu da saç dökülmesi yapar :26:
folik asit düşüklüğü bebekleri çok etkiliyormuşş..
folik asit düşüklüğü anemiye yol açıyoo..
benim kan testinde düşük çıktı araştırdım baya hamileleri çok etkiliyormuş bebekleri olumsuz etkiliyormuş ee kansızlığa yol açıyormuş kansızlık da saç dökülmesi oluyoo..
mutlaka hormon ve kan tahlili yaptırmalısınız..
önce tahlilleri yaptır cnm nedenini öğren..sonrada sızma zeytinyağı ve badem yağını bi gece önceden sür saç diblerine yavaş yavaş masaj yap o şekilde bi gece kalsın saçında.....ertesi gün bol ılık su ile iyice durula..çok besleyici..inş iyi gelir cnm..bende uyguluyorum....
zaten doktorum bana folidoce verdi..hem folik asit hemde b12 vitamini içeriyor..1.5 aydır kullanıyorum.. kısmet artık ya...cocukta istiyorum..işte kafaya taktıkca üstüne stres olan saçlara oldu.
benimde folikasitim düşük çıktı folbiol verdi 20 gün oldu bekliyorum dökülmenin durmasını..
folik asit düşüklüğü anemi sebebi buda saç dökülmesi tabiki..
sabırlı olucas yapcak başka bişiymiz yok..
valla olan saçlarımıza oluyo ee tabiki üzülüyoruzz minik çıkan saçlarına bak sevin özellikle saçlar temizken banyo sonrası dik dik çıkıyolar onlarla avunuom valla
benimde folikasitim düşük çıktı folbiol verdi 20 gün oldu bekliyorum dökülmenin durmasını..
folik asit düşüklüğü anemi sebebi buda saç dökülmesi tabiki..
sabırlı olucas yapcak başka bişiymiz yok..
valla olan saçlarımıza oluyo ee tabiki üzülüyoruzz minik çıkan saçlarına bak sevin özellikle saçlar temizken banyo sonrası dik dik çıkıyolar onlarla avunuom valla
ayy canım seviom bile ben onlarııı valla..
onlar çıkmasa naparıss kel kalırıs valla..
ama doktor bana dediki saç dökülmen durur minik minik saçların çıkar dedi..
tabi dökülen saçlarım bu kan değerlerime bağlıysa..
20 gündür ilaçlarımı kullanıyorum hala değişme yok endişe ediyorum başka bişidenmi dökülüyor diye..
ama herkes en az 3 ay kullanmadan etkisini göstermes yazmış inanıyorum ve bekliyorum
ayy canım seviom bile ben onlarııı valla..
onlar çıkmasa naparıss kel kalırıs valla..
ama doktor bana dediki saç dökülmen durur minik minik saçların çıkar dedi..
tabi dökülen saçlarım bu kan değerlerime bağlıysa..
20 gündür ilaçlarımı kullanıyorum hala değişme yok endişe ediyorum başka bişidenmi dökülüyor diye..
ama herkes en az 3 ay kullanmadan etkisini göstermes yazmış inanıyorum ve bekliyorum
bugün başka dr gittim hormon testi yaptırdım o da temiz çıktı genetik dökülme bu dediii yıkıldımmmm..
minoxil, pantogor yazdı bakıyorum araştırıyorumm..
canım ben sacım için özellikle bir dr gitmedim ..ama 1 ay önce dr bütün testleri yaptırdı düşükten dolayı hepsi temiz cıktı hormonlardan tut kan testine kadar..
artık ben akısına bırakmısım herseyi ...suan sadece folidoce kullanıyorum..baska ilaç filan vermedi.
diğer yazılarıda okuyorum arkadasın bir dr na sormus yapısal yani dogustan ince ve seyrek saclıysan ona bir care yokmus ..ama normalde gür saclı olup sonradan dökülmüşse saçlar tekrar cıkarmıs diyor..bu beni enazıdan sevindirdi.
demekki seninde folikasit düşük..
bende folbiol kullanıyorum..
zaten folikasit düşüklüğü anemi sebebi..
kansızlıkda saç dökülme sebebi..
şimdilik ilaçlara devam gerçekdende artık yapcak bişe yok
en azından değerlerimiz normal bunu öğrenmiş oldum..
ben zaten çok gür kalın telli saçları olan biri değildim..
saçlarım seyrek ince telli ee bide dökülünce daha da inceldi..
kestirdim ben küt yaptırdım birasda böyle kullanıyim bakim..