• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne olacak benim bu sinir halim ?

maydanooz

Guru
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2012
411
110
303
merhaba kızlar

öncelikle eşim güzel söz söyleyemeyen biri. en başından beri aşkım canım cicim bitanem seni seviyorum vs diyemez ağzından çıkaramaz utanır böyle yetişmiş sanırım... bu beni hep sinirlendirdi. hep kurdum acaba sevmiyo mu? acaba yaşı geldi diye evlendi sevmiyoda ondan mı demiyo?acaba içinden mi gelmiyo? vs vs hep kurdum. ona soruyordum artık beni seviyo musun diye...

zaman geçti insanların yanında hep şiştim. herkes birbirine güzel sözlerle sarılarak ilgilenirdi bizim yanımızda. ben el gibi eşimle kenarda otururduk. yapamazdı. insanlarla her buluşmadan sonra şişer sinirlenir surat asardım elimde değil. şimdilerde de herşeye sinirli bir insanım acaba bu olaydan ötürü mü bilmiyorum.

tamam zaten genelde de sinirli bi insandım ki en yakınlarıma daha beter oluyorum. bu ilişkimizi yıpratıyo. çünkü ben sinirlenmezsem aşırı tepki göstermezsem eşimle çok iyiyiz. ama ben bu durumu düzeltemiyorum. dr a gittim ilaç verdi ama eşim gitmemi kullanmamı istemedi. başı bile ağrısa ilaç kullanmayan biridir. ama ben tek başıma bu sinir agresif halimi değiştiremiyorum.

bardağın altı ıslaktır sehpaya koyar kızarım, yatak örtüsünü ütüleyip sermişimdir gelir çat diye üzerine atar kendini kızarım, sofrada örtüye yemek damlatır kızarım, yere su damlatır kızarım, çıkardığını ortada bırakır kızarım, apartman kapısı çekilerek açılıyordur o yanlışlıkla çeker kızarım, telefonu açmaz kızarım, başlarda işten çıktım demediği içinde kızardım..... siz düşünün böyle insani şeylere hep kızar laf ederim bağrırım....

o bişey yapmasada kızdığım olur mesela hava sıcaktır terlerim ( terlemeyi hiç sevmiyorum rahatsız oluyorum) ona sinirlenirim sanki sıcağı o yapıyo. aslında ben kendi kendime sinirlenirim ama o yanımda olduğu için ona yansır. ona kızdığımdan değil.

bir gün sahildeyiz soyunma kabinine girdim. çıkınca çocuk kabin paralı dedi. ben gene bi sinirlendim. ne parası ya bezden kabinede mi para vercez dedim. çocuk bi büzüldü üzüldüm. oda haklı koymuş biri onu oraya girenden para al demiş emir kulu. ama artık refleks gibi bu bende. düşününce evet yaptıklarım gereksiz saçma ama ben önüne geçemiyorum :(

ne önerirsiniz bana ? o_O

Esiniz de peygamber sabri varmış sizle hayat inanılmaz zor olmalı. Bir an önce doktorun verdiği ilaçları kullanın sınirleriniz harap olmus

Esiniz de peygamber sabri varmış sizle hayat inanılmaz zor olmalı. Bir an önce doktorun verdiği ilaçları kullanın sınirleriniz harap olmus
4 yıl çağrı merkezinde satış yaptım. burdan kalan bi sinir sanırım bu. peygamber sabrı var valla. başkası olsa döverek öldürürdü heralde :)

Eşinizin sabrına imrendim, hoş ben kendi eşimin sabrına da imreniyorum. Bence ilaçlarınızı düzenli bir şekilde kullanmaya başlayın yoksa bunun sonu gelmez ve artarak çoğalır. Kendimden biliyorum bende bir dönem hakikaten böyleydim.

4 yıl çağrı merkezinde satış yaptım. burdan kalan bi sinir sanırım bu. peygamber sabrı var valla. başkası olsa döverek öldürürdü heralde :)
bu durumu bildiğiniz halde kocanıza hala kötü davranıyorsanız sadece sizi psikolog paklar bence geç olmadan tekrar gidin ve ilaçlarınızı düzenli kullanın

ilaç mı kullandınız ?

Evet ve OKB teşhisi kondu ama ilaçlarla baya yol katettim. "Yatak örtüsünü ütüleyip sermişimdir gelir çat diye üzerine atar kendini kızarım." Şu cümlenizi okuyunca tebessüm ettim, o dönemler bende de vardı böyle takıntılar ve bu yüzden çok çabuk sinirlenip söyleniyordum. Hatta bir gün eşim geldi hop yatağın üstüne uzandı bana sende gelsene yanıma aşkım dedi (adam romantik ama ben) ya kalk oradan daha yeni kıyayıp ütüledim ben o örtüyü mahvettin diye sinirlenip söylenmeye başlayınca adam usulca kalktı içeriye gitti. Sonradan da çok pişman oluyordum ama o anlık o tepkileri maalesef ki veriyordum.

Benim annem de ayni sizin gibi. Belki daha da fazlasi.. ve düzeltmek icin cabalamiyor bile..
En azından bunun bir kusur oldugunu bilip düzeltmek icin cabaliyorsunuz.. öfke kontrolu icin pek cok yöntem var. Ilac yerine terapi daha güzel olabilir.
Bazi eksiklikler hayatinizda oluversin. Duzelttiginiz yatak örtüsünü zaten yatmak icin kullaniyorsunuz böyle düsunun ;)

Evet ve OKB teşhisi kondu ama ilaçlarla baya yol katettim. "Yatak örtüsünü ütüleyip sermişimdir gelir çat diye üzerine atar kendini kızarım." Şu cümlenizi okuyunca tebessüm ettim, o dönemler bende de vardı böyle takıntılar ve bu yüzden çok çabuk sinirlenip söyleniyordum. Hatta bir gün eşim geldi hop yatağın üstüne uzandı bana sende gelsene yanıma aşkım dedi (adam romantik ama ben) ya kalk oradan daha yeni kıyayıp ütüledim ben o örtüyü mahvettin diye sinirlenip söylenmeye başlayınca adam usulca kalktı içeriye gitti. Sonradan da çok pişman oluyordum ama o anlık o tepkileri maalesef ki veriyordum.
çok kötü hissettiriyo insana gerçekten. düşününce ne kadar saçma halbuki

Benim babam da aynı sizin gibiydi. Yemek masasında yere çatal düşürsek kıyameti koparırdı. Doktor ilaç tedavisi derken şuan çok şükür aştı bunları. Bence siz de tedavinizi aksatmayın ilaçlarınızı kullanın biran önce. Eşiniz ilaç kullanmanıza karşıymış demek ki o katlanabiliyor bu durumunuza (çocuğunuz var mı bilmiyorum ) ama ileride çocuklarınız olduğunda bu sinirli haliniz onlar için hiç iyi olmaz tabi en önemlisi sizi de yıpratır. İlaçlarınızı kullanmanızı tavsiye ederim.

Kendinizi törpülemeye çalıştınız mı ya da eşinizle konuşmayı denediniz mi?

Back