Ne kadar süt içiyorsunuz?

kk-delisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2008
184
0
96
Kayseri
16 haftalık hamileyim akşamları bir buçuk bardak kadar süt içiyorum ama yeterli mi bilemiyorum. Doktor kontrolüme 10 gün var daha. Siz ne kadar içiyorsunuz?bilmiyorumkismile

bende 28 haftalık hamileyim. sağlık ocağındaki ebe günde 4 bardak süt içmen lazım dedi. ama bunun bir kısmını sabah kahvaltıda peynir ara öğünde yada akşam yemeğinde yoğurt yiyorum. 2 bardakta süt içiyorum. inşallah yeterlidir.

Bende sabahları yumurta peynir yemeye dikkat ediyorum ama sanırım yine de içtiğim süt çok az arttırmam lazım galiba.

Kızlar banada günde 1 lt süt içmen lazım dedi doktorum yada sabah öğlen akşam vbe gece yatarken 1er bardak süt iç lahvaltıda peynir öğlen akşam bve ara öğünlerde yoğurt ye dedi şimdiki yoğurtlarda süt yerine süt tozu kullanıldığından bol miktarda yiyincee ancak yetiyormuş birde bebek kilo alsın diye sütlerden sonra sol yana yat dedi ama ende demir eksikliği olduğundan demir şurubuyla sütü içme etkisini azaltıyp dedi

ben 3 aylık hamileyim. 3 aydır yumurta hiç yemedim. süt de hiç içemedim. biraz kendimi zorlayacam beslenme konusunda.
ama doktorum da herhangi birşey yemene gerek yok dedi.

bende peynirden tiksindim süt zaten içemiyorum eşim burnumdan getiriyor valla napıcam bilmiyorum kıyamıyorumda bebişime ama napıyım içemiyorum ya :(

cnm sütün yararlı olmadığını söyleyenlere inanma. benim iki arkadaşımda da bebeklerinde gelişme geriliği vardı bebekleri kilo almıyordu.2side her akşam yatmadan süt içtiler bebekleri 3 haftada açığı kapattı. bana dr.um tüm peynirlerin filan dışında 500ml süt içeceksin dedi.ben içiyorum.birde kaşar peynirde beyaz peynirden fazla kalsiyum varmış. ve 2 bardak ayranda 1 bardak süt kadar var.ben hepsinden tüketiyorum bol bol. aklıma geldikçe birini mulaka tüketiyorum.ve ceviz ye günde en az 3-4 tane.

bende çalıştığım için sabahları yanımda küçük kutu meyve sütlerden getiriyorum.ekmek arasında peynir kaşar peyniri falan mutlaka koyup her sabah yiyorum hafta sonları evde olduğum için 2 tane haşlanmış yumurta lor peyniri falan da ekliyorum kahvaltıma yine süt içiyorum.öğle yemeğinde veya akşam mutlaka ayran veya yoğurt yiyorum. yatmadan önce de yine 1 bardak süt içiyorum mutlaka. bol yeşil sebzede tüketin arkadaşlar sonuçta ineklerde ot yiyerek süt üretiyor.haftada 1-2 gün balık yemeye de özen gösterin semizotu da yiyin mutlaka veya arkadaşın dediği gibi ceviz-badem-fındık felan da tüketin bizde 5.5 aylık olduk.

Kizlar bende 15. haftalik hamileyim ama Süt icemiyorum ..

Hamile kalmadan önce likir likir icdigim sütü simdi agzima bile süremiyorum bilmiyorumkismile
Kokusu beni mahfediyor .. annem kako ile ic bari diyip israr edio ama yok olmuo ..
onun yerine bol bol dogal yogurt yiyorum acep oda yeterlimi eyvahedigeldismile

Kizlar bende 15. haftalik hamileyim ama Süt icemiyorum ..

Hamile kalmadan önce likir likir icdigim sütü simdi agzima bile süremiyorum bilmiyorumkismile
Kokusu beni mahfediyor .. annem kako ile ic bari diyip israr edio ama yok olmuo ..
onun yerine bol bol dogal yogurt yiyorum acep oda yeterlimi eyvahedigeldismile

İlk aylarda bende süt içemiyordum,denemediğim süt markası kalmadı,hepsi kokuyor geliyordu. En sonunda içimi daha rahat olan yarım yağlı sütleri keşfettim,yarım yağlı sütler normal sütlere göre daha hafif oluyo,büyük su bardakları ile dolu dolu 2 su bardağını bir dikişte içebiliyorum.Birde birçok sitede yarım yağlı sütlerin normal sütlere oranla daha fazla kalsiyum içerdiğini okudum.Ne derece doğrudur bilemeyeceğim.BİM Marketin kendi markası olan DOST yarım yağlı sütü önerebilirim.İçebildiğim tek süt o şuanda. :) Birde bebeğe yararlı olduğunu bildiğimiz şeyleri yedikten sonra sol tarafa yatmak daha iyi beslenmesine yardımcı oluyormuş.Sol tarafınıza yatmaya özen gösterin derim. Benim Artık son günlerim 33+5 teyim az kaldı doğumuma, Allah hepimizi bir avazda ve sağlıkla kurtarsın inşallah. :lepi:

ilk 3 ay ben de bırak sütü hiç birşey yiyemedim...ama doktorum ilk 3 ay 1 bardak 2. 3 ay 2 bardak ve 3. 3 ay da ise 3 bardak içmem gerektiğini söledi....sütü hiç sevmem zorluyorum kendimi nesquikle falan bi dikişte burnumu kapatıp içiyorum artık :)

İlk aylarda bende süt içemiyordum,denemediğim süt markası kalmadı,hepsi kokuyor geliyordu. En sonunda içimi daha rahat olan yarım yağlı sütleri keşfettim,yarım yağlı sütler normal sütlere göre daha hafif oluyo,büyük su bardakları ile dolu dolu 2 su bardağını bir dikişte içebiliyorum.Birde birçok sitede yarım yağlı sütlerin normal sütlere oranla daha fazla kalsiyum içerdiğini okudum.Ne derece doğrudur bilemeyeceğim.BİM Marketin kendi markası olan DOST yarım yağlı sütü önerebilirim.İçebildiğim tek süt o şuanda. :) Birde bebeğe yararlı olduğunu bildiğimiz şeyleri yedikten sonra sol tarafa yatmak daha iyi beslenmesine yardımcı oluyormuş.Sol tarafınıza yatmaya özen gösterin derim. Benim Artık son günlerim 33+5 teyim az kaldı doğumuma, Allah hepimizi bir avazda ve sağlıkla kurtarsın inşallah. :lepi:

yardimci oldugun icin sagol tatlim zemuszemus

valla belki ilerleyen aylarda düzelirim yani insallahh..
Sol taraf yatma konusuna gelince .. Hep solumda yatmaya aliskinim zaten kaydirigubbakcemile3 bu süpermis iste ..

süt yerine dedigim gibi bol bol peynir ve dogal yogurt tüketiyorum .. umarim Kizim iyi besleniyordur :emir_bebek:

ben de ilk üç ay tiksindim sütten.içemedim. ama yoğurt ve peynir yedim. sonra zorlayarak yatarken 1-1,5 bardak içmeye başladım. ama yort ve peynir de çok tüketiyorum. doktorumua sormuştum başta o da yoğurt süt faketmez dedi. ama yağsız olsun dedi. ben de sütü yarım yağlı alıyorum. bebeğimin gelişimi iyi şu an.27 haftaya başladık.

haftada 1 litre tabi sadece süt yoğurt peynir de her gün süt iyi muhakkak ama demir bulunan besinlerle alındığı zaman o besinin demir değerini düşürüyo demir ilaçları alacaksanız bir saat önce ve sonrası süt ürünü ve çay yüketmemeniz gerek yoksa ilaç bi işi yaramıyor.. bana eczacı söyledi

30 haftalık hamıleyım hamılelıgım boyunca toplasanız 1 lt zorla ya içmişimdir yada içmemişimdir.....midem kaldırmıyor bende zorlamıyorm

banada ilk gittiğim doktor yağsız süt,peynir,yoğurt tüket demiştim ama hiç hoşuma gitmiyor açıkcası yağsız olması. süte kakao karıştırmayın arkadaşlar bütün vitaminini alıyor bende en çok kakaolu severim ama şimdi çilekli içiyorum.akşamlarıda mutlaka sade süt ve sadece ülkerinkini içebiliyorum birde dostunki mecbur kaldığımda pınarın sütü hiç güzel değil. bol bol yeşil yapraklı sebze,ayran,peynir tüketin

Back
X