Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
en az 2saat bekletiyorum en fazla 3 saat 3saate pk dayanamıo kızım benm kızım 40 günlük en az 5dk en cok 15dk emio ama 15dk sürmüo genelde senn ne kadarlık cocugun doktor 3 saate bi emzirsen ii olur midesini ancak terkedio dedi ama 2saat gecince 3e dayanamıo bebişim[/QUOT
3 ay 5 günlük oldu. artık emmek istemiyor. ne yapıcam bilmiyorum eskiden 2 saatte bir emerdi simdi 4 5 saat bekledim acıkma sinyalı vermiyor.
ben de bebeğimi emziriyorum...1saat yada 2saat ara oluyo değişiyo yani
Ben deneyimli bir anne olarka hemen size çok önemli bir bilgi vereyim. 3 ay civarında bebeklerde geçici bir emmeyi istememe dönemi oluyor. Bir tür huy değişikliği. Benim oğlum normlade ve hala da meme delisi bir bebek olduğu halde 3,5 aylıkken iki hafta kadar emmeyi reddedecek düzeyde soğumuştu memeden. Önce sol göğsümü istemedi, sonra ötekini de. Emmeye yatırınca basıyordu çığlığı. Doktora da götürdüm, ağır bir reflü ya da kulak iltihabı ya da sancılı başka bir rahatsızlık olabilir diye. Hiçbirşey çıkmadı. İnatlaşmadan emzirmeyi denemeye devam ettim. iki hafta sonra eskiye döndü, eski danam geri geldi. Endişelenmeyin, o dönemlerde memeden uzaklaşma normal. 4-5 saat arayla da olsa severek emiyorsa sorun yok. Normali 3 saattir ama bu geçici dönemde 4-5 saat, 6-7 saat ara verebilir. Siz meme teklif edin 3-4 saatte bir. Geçecek. Tamamen artık hareketlerinin kolaylaşması ile ilgili bağımsızlık kazanma psikolojisinden kaynaklı.
Ha bir de 8-9 ay civarı böyle bir dönem yaşayacaksınız. Eğer bu 3 ay ve 8-9 ay civarı olan huy değişikliklerini atlatırsanız 2 yaşına kadar çok istekle emecektir.
Yok yok kesinlikle bırakmaz memeyi. İnatlaşma derken çok uzun süre ağlatma. Ama 3-4 saatte bir meme ver. Biraz ayakta filan emzirmeyi dene, yatarak emzirmeyi dene, gezerek emzirmeyi dene, uykuda ver. Geçecek bu dönem.
keşke sütüm olsaydıda he sn emzirseydim
kaç aylık peki bebeğiniz.
sağlık bakanlığına göre her istediğinde emzirmeliymişsin.ama eğer gazı yoksa altı kuruysa ısrarla ağlıyorsa bebek doymuyor olabilir kilo takibi çok önemli.
ilk aylarda saati yoktu neredeyse sürekli memedeydi. istedikçe yani. ama 3. ayda 1,5-2 saat arayla oldu. şu anda 5 ay 3 haftalık ve 3,5 4 saatte bir emiyor. ne zaman karnı acıkırsa tabi 3 saat öncesi karnı acıktıysa ozamanda doyuruyorum o düzenini kendi ayarladı. ilk aylarda sütümde az geliyordu 20 dk tutuyordum şimdi 5 dk. bile sürmüyor valla cok cok çekiyo bitince bırakıyone kadar sıklıkla emziriyorsunuz? fakat lütfen istedikçe demeyin min. max süreler ne