• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi ne kadar mama yemeli?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

selege

İlayda Deniz
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2009
215
0
116
Kayseri
slm arkadaşlar kızım anne sütünü bıraktı artık emmiyor bende devam sütlerinden aldım ancak bir günde ne kadar yemeli bilemiyorum,ek gıdada alıyoruz.Bu arada kızım biberonu tutmuyor kaşıkla vermekte çok zorlanıyorum biberona nasıl alıştırabilirim fikri olan varmı acaba?

slm arkadaşlar kızım anne sütünü bıraktı artık emmiyor bende devam sütlerinden aldım ancak bir günde ne kadar yemeli bilemiyorum,ek gıdada alıyoruz.Bu arada kızım biberonu tutmuyor kaşıkla vermekte çok zorlanıyorum biberona nasıl alıştırabilirim fikri olan varmı acaba?

Bir günde alması gereken miktar normalde 500ml canım,ek gıdalarda yiyorsa bunu kendinde ayarlayabilirsin bebeğinin yemek saatlerini ayarlayarak.
biberonuda sanki emziriyormuş gibi göğsüne yatır ver biberonu.
eğer alıştıramazsan biberona, alıştırma sulukları var uçları delikli onunla da verebilirsin.:74:

10 aylık olmuş aslında devam sütü almasına bence gerek yok.onun yerine kaşık mamalarını verebilrsin bence.emzik kullanıyor mu bilmem ama benim oğlumda istemiyordu biberonu bende damaklı biberon ucu aldım emzik gibi olanlardan.şimdilik sorun çıkarmıyor.o da olmazsa kaşıklı biberon kullan.daha pratik olur.

10 aylık olmuş aslında devam sütü almasına bence gerek yok.onun yerine kaşık mamalarını verebilrsin bence.emzik kullanıyor mu bilmem ama benim oğlumda istemiyordu biberonu bende damaklı biberon ucu aldım emzik gibi olanlardan.şimdilik sorun çıkarmıyor.o da olmazsa kaşıklı biberon kullan.daha pratik olur.

teşekkürler hayır emzikte kullanmıyor,damaklı biberonla deniyorum ama onu da sakız gibi çiğniyo,alıştırma bardaklarınıda aynı şekilde yapıyor.Zaten kaşık maması veriyorumda yaşına girince süt içmeye başlayacak ya biberona onun için alışsın istiyorum,ama hiç alışacaga benzemiyor.

Back