ne kadar dogru bir ebeveynsiniz testi...

Nil

KK Kro
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2008
8.579
105
363
İzmir
SORULAR
1) Soru :Çocuğunuzun uzun dönemli okul başarısında hangisinin en etkili olduğunu düşünüyorsunuz?
annenin eğitimli olması
ailenin gelirinin yüksek olması
çocuğun özel okulda okuması

2) Soru :Çocuğunuza anaokuluna başlayacağı ilk gün demeniz gereken en önemli şeyin aşağıdakilerden hangisi olduğunu düşünüyorsunuz?

ilk günün zor olacağını ama güçlü olması gerektiğini
okulda iyi bir çocuk olması gerektiğini
öğretmenini üzmemesi gerektiğini

3) Soru :Hepimiz için popüler olmak önemlidir ama çocuklar için özellikle anaokulunda popüler olmak çok çok önemlidir. Çocuğunuza popüler olabilmesi için ona nasıl bir tavsiyede bulunurdunuz?

ona temiz ve iyi görünümlü olması gerektiğini söyler ve bunu yapabilmesi için ona yardım ederdim
hayal gücünü geliştirmesini ona söylerdim
yeni hobiler edinmesini sağlardım

4) Soru :Birçok çocuk ödüllendirilmeye olumlu davranışlarla cevap verir. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi size en uygun ödüllendirme şekli olarak gözüküyor?
çocuğun iyi bir şey yaptığını gördükten sonra onu ödüllendirmek
çocuğu yorgun olduğunda ödüllendirmek
çocuğu her zaman ödüllendirmek

5) Soru :Anaokuluna yeni başlayan çocuğunuz için okuldaki hangi bölümü kullanmak ilk günlerde çocuğunuz için zor olacaktır?
tuvaletleri
oyun alanını
yemek salonunu

6) Soru :Çocuğunuzun akademik başarısını hangi seçeneğin en olumlu şekilde etkileyeceğini düşünüyorsunuz?
çocuğunuzun sorularını cevaplamak ve onunla her konuda konuşmak onun başarısını etkileyecektir
abur cubur yemesini önlemek onun başarısını olumlu etkileyecektir
çocuğunuza okul hakkında sorular sormak başarısını etkileyecektir

DEĞERLENDİRME
A Şıkkı Çoğunluktaysa
Bu testin tüm doğru cevapları a şıkkında verilmiştir. Eğer testi çözerken çoğunluğa ya da tüm sorulara a şıkkını cevap olarak verdiyseniz çocuğunuzun eğitiminde doğru yoldasınız diyebiliriz.
B ve C Şıkkı Çoğunluktaysa
Çocuğunuzun eğitiminde dikkat etmeniz gereken konular var. İyi niyetli davranıyor olabilirsiniz ancak çocuğunuz davranışlarını olumlu etkileyemiyorsunuz. Bu nedenle daha dikkatli olmanızı tavsiye ederiz.

Benim beş a bir c çıktı. Çocuğumun her konuda iyi yetiştirilmesi için gerçekten çok vakit harcıyorum. Araştırıyorum okuyorum ve onunla birebir ilgileniyorum.

benm a da var c de var b de var : ama tabeeki a lar çoooook

bu testi şu ana kadar yapmış olan kişilerin a şıkkı çogunlukta çıkmış,ben de dahil.yapacak olanlarında a şıkkı çogunlukta çıkacak,tecrubeli anneler de yapsa anne adaylarıda yapsa,hatta bekar arkadaşlarda yapsa a şıkkı çogunluklu olacak.şimdiiii toplumumuza bir bakalım,neden tüm çocuklar başarılı degıl,neden kazanamadıgımız bireyler var ki bunların sayısı hiçte azımsanacak gibi degil.bu ve buna benzer testleri arkadaşlar buraya koyuyor,ben bunlara aynen fal gibi bakıyorum .....falsız kalma şeklinde.ama emin olun ki gerçekle yakın olarak hiç bir alakası yok.çocuk yetiştirmek o kadar ince nüanslara sahip bir meziyet kiii.küçücük bedenleri fakat kocaman kalpleri ve beyinleri var.bizlerden çok daha zekiler,dolayısı ile bizim onlar için yapacagımız enn onemli şey,çok zeki ve çok sabırlı olmak.sanırım demek istediğimi gerçekten iyi evlat yetiştirmeye çalışan ve bunu başaranlar anlamıştır.hepiniz saglıcakla kalın.RABBİM evlatlarımızı korusun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…