Ne için varsan Onun için yaşa (GÜNLÜK)

-Aykiz-

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2019
272
578
Hayirli Aksamlar herkese:)

Uzun süredir bu tür "Kisisel gelisim" topiklerini takip ediyorum ve nihayet kendi Konumu acma cesaretimi toparlayabildim.
Bu Günlük ve sizin degerli yorumlariniz, düsünceleriniz, önerileriniz ve paylasimlariniz sayesinde insallah bundan sonra verimlli bir Rutin olusturmak nasip olur ve istedigim, hayalimdeki kisilige ve hayata adim adim ulasirim:)

Günlük planlarimi, rutinimi ve düsüncelerimi hem ajandama yazip, ayni zamanda sizinlede burada paylasacagim insallah. Belki her gün yazmak nasip olmasada her iki günde bir yazmaya gayret edicem.

Cok uzattim lafi, haydi baslayalim.

Ramazan ayi hedeflerim

• Kuran Meali tamamen okumak
  • Namazda okunan Dua ve Surelerin türkce anlamini ezberlemek
  • Yemek duasi ezberlemek
  • Internet üzeri Sohbetler dinlemek
  • Namaz (Namazin daha da farkina varmak ve daha bilincli kilmak)
  • Sahip olduklarima bolca Sükür etmek ve Hayati bilincli yasamak
  • Daha sabirli olmak
  • Giybetten, kötü sözden ve düsüncelerden uzak durmak (Biri dedikodu edince ortami terk et, Uyar, dinleme)
  • Yeni sünnetler ögren ve hayatinda uygula
--> Demem o ki, Allah yolunda ilerlemeye gayret et ve daha iyi bir Anne, Es, Komsu, Kardes, Insan, Kul ol. :)

26.04.2020 Pazar

• 7-8 arasi uyanmaya calis
  • Bakimini yap, güzel temiz giyin ki (yani pijamali gezinme) güne enerjik bi sekilde baslayabilesin :)
  • Oglunla verimli güzel 1 Saat gecir (sonra serbest oynasin ben islerimi hallederken)
  • Minige kahvalti hazirla
  • ortaligi biraz toparla (süpür, sil)
  • Camasirlari topla, ütüle , yerlestir
  • Camlari silmeye basla (en azindan oturma odasini)
  • Maske dikmeyi ögren
  • Mail islemlerini hallet
  • 13-14 Arasi minigin ögle uykusu
  • Meal oku
  • Iftara Tatli hazirla
  • Sohbet dinle (is yaparken firsat olabilir)
  • Cicekleri sula
  • Ramazan Pidesi yap
  • Pazartesi Is icin giyilecek kiyafetleri hazirla
  • Minigin Sabah giyeceklerini hazirla
Haftanin Niyeti

"Olumsuz düsüncelerinden ve cümlelerden uzak dur. Güzel düsün ki güzel olsun" --> Olumlu düsünceler

Hadi baya yazdim, ama Allahin izniyle hepsini basaracagim :)

Saglicakla kalin, hayirli geceler :KK200:

Hayirili Aksamlar♥️

Simdi anca kisaca vakit bulup yazmak mümkün oldu♥️
Dünki listemin cogunu sükür yaptim. Sadece meal okumasi ve cam silmesi kaldi.
Minik dün cok aktifti ve uyumak istemedi ne ögle uykusu ne gece... haliyle bu beni yordu ve kendime umdugum kadar vakit ayiramadim. Ama olsun😊cocuk bu olacak öyle.

Bugün ise gittim geldim. Baya yoruldum. Ev silip süpürdüm, bahcemde islendim ve birazdan yemekleri hazirlayacagim iftara.
Sonra minik uyursa eger vakitlice güzelce meal okumasi yapacagim ve cekilecek zikir listesi yapmak istiyorum.
Islerim bitince iftardan sonra insallah yarinki yapilacaklarimi paylasacagim.

Bu ara dün cok güzel piskoloji sohbeti dinledim. Tülay kök diye bir piskologdan. Gercekten cok verimli ve etkileyici bir sohbetti. Böyle güzel egitici videolar sohbetler dinleyince kendimi daha enerjik ve mutlu hissediyorum. Benim motivasyonum oluyor😊

Haydi ben ocak basina❤️ Hayirli aksamlar yine😊

Hayirli Sabahlar❤

Dün oglumu uyutunca gec olunca bende sahur öncesi uyudum bi iki saat.
Sahura kalkip biseyler atistirip esimle güzel muhabbet ettik.😊 Ramazanin bu hos güzel sohbetlerini seviyorum. Insanlari biribirine isindiriyor ❤

Sabah namazi sonrasi sohbet dinledim ve zikir cektim bugün. Ardindan üc dört saat daha uyudum.
Öglen isyerimde seminer olacak oraya gidecegim insallah iki saatligine.
Sabah topraga inmis yagmur kokusunu doyasiya iicime cektim. Huzur buldummm.... cok yüksek enerjim bugün elhamdulillah❤️ Mutluyum ❤️ Böyle kücük seyler insanin ruhuna isliyor ve mutlu ediyor iste.. sükür❤️❤️

Simdiye kadar evi toparladim, oglumun karnini doyurdum ve sohbet dinleyip biraz daha zikir cekip ardindan oglumla oyunlar oynayacagim.
Sabah yine Kendimiz yaptiigimiz ramazan takviminin 5. kapisini actik. Sevindi icinden cikan sekerlere❤❤❤

Hava bu hafta yagmurlu olacagi icin benim cam silme isim de yatti galiba.

Bugün yapacaklarim:
  • Sohbet dinle
  • Zikir
  • Meal
  • Kuran oku
  • Eger yetistirebilisem marketten eksikler alinacak
  • Iftara bir tatli yap
  • Ramazan günlügüne basla (+ sükür günlügü)
Sabah dinledigim sohbetten etkilenerek bu ay ev isini abartmadan yapmak istiyorum yani gerektigi kadar. Daha cok kendimle ibadetlerimle ailemle ilgilenmek hedefim. Ve kendi icime biraz dönmek... Rabbimin bizden istediklerini düsünüp uygulamak.

Gece yine yazmaya calisirim insallah:)
Sohbette dinlerken yazili olarak not etmedim malesef birazdan yine dinleyip bu ay icin yapilacak önerileri not alayim diyorum:)

Saglicakla kalin❤️

Hayirli geceler❤️

Bugün baya yogun gecti. Bas agrim olmasina ragmen yinede cogu seyi halledebildim.
Oglumla güzel vakit gecirdik sabah. Oyunlar oynadik ve resimler boyadik . Sonra beraber hamur isine basladik. Ve aksam icin bi kac hazirlik yaptik sabahtan:)

Seminerim de verimli gecti cok sey ögrendim.
Sonrasindan iki saat uyudum esimde saolsun minige bakti, yoksa üc saat uykuyla daha fazla ayakta durmaya halim olmayacakti😊

Iftar sonrasi minikle babasi ve ben beraber zaman gecirdik. Ve o yatinca güzelce cay pasta keyfi yaptik. Birazdan günlügüme yazicam ve sahura kadar bi iki saat uyurum insallah.

Yarinki planlarimi sabah yazmayi düsünüyorum.
Hayirli geceler❤️

Iyi geceler❤️

Bir hafta olmus yazmayali.🙈
Bu bir hafta icinde ise gidip geldim. Ve rutin ev isleri yaptim. Ayrica bolca egitim videolari izledim youtube den:) ve piskoloji kitabina basladim. Insan arasi iliskilerden bahsediyor kitapta ve oldukca verimli bir kitap bence. Her eve lazim olan türden🥰

Oruclu olmamdan kaynaklanan bid halsizlik var üzerimde bu bi haftadir. Kendimi hep yorgun hissdiyorum . Vitamin haplarimi da almayi bidaz aksattim belkide bundan da kaynaklanmis olabilir.
Günlerim güzel geciyor genel olarak ama ibadet konusunda istedigim noktaya varamadim. Kitap okurken felan devamli agirlik cöküyor malesef. Ve konsantrem gidip geliyor böyleliklw bir cümleyi bi kac kez okumam gerekiyor meal okurken. Bunun üzerine yogunlasmam gerek.

Yarin bahcede biraz calismak istiyoruz.
Ev islerini bitirdim az önce sildim süpürdüm:)

Bi kac evrak islerini yarin halledicem ve insallah havalar böyle yagmursuz kalirsa camlari devam silicem😊 ha birde diger bi hedefim su sosyal medyayi azaltmak... hala🙈 sanirim tek care instgrami silmekle olacak.

Toparlayayim

Yarinki islerim:
- meal oku
- sohbet dinle
-evrak isleri
- zikir
- cam sil eger havadurumu el verirse
- bahcedeki isleri hallet esimle
- iftar yemegini hazirla
- minikle verimli zaman
- instagrami sil --> sosyal media zamani azalt
- dis kapilari sil
- evin önünü süpür
- minikle beraber tatli yap iftara
- is yeri icin online egitime katil
- cumartesi alisveris iicin eksik listesi hazirla

Hayirli geceler❤️

merhaba☺️Baska topikleri takip ederken kendi topigimi unutmusum.🙈
Aylar gecmis yazmayali.

bu süre icinde neler oldu?
•Is yerinde yeni sorumluluklar aldim.
Bu beni mutlu ediyor ve is verenimde oldukca memnun benden. Insallah daha güzel yerlere gelmek nasip olur.

• yogaya basladim. Simdilik evde kendim yapiyorum. Ama cok faydasi var.

• günlük farkli sohbetler dinliyorum. Simdi aktüel konum " sinirlar egitimi" tülay kök

bu arada tülay hanim youtube üzeri seminerler veriyor ücretli. Oraya katilmayi düsünüyorum.

• namazi sürekli kilma konusunda biraz saldim ama devam ediyorum insallah:)

• yeni kitaplar aldim ve günlük okuma hedefleri koydum kendime. Minimum 15 dakkia okumak sart.

• sosyal medya hesaplarimin hepsini sildim. Cok verimli ve faydali oldu. Sanal dünyanin bize gösterdigi o " muhtesem" hayatlardan ve mahremiyet ahlak bulunmayan ortamdan uzak durmak ruhuma iyi geliyor. Tabiki faydali hesaplari takip edememek desavantaji ama kitap okuyarak ve youtube üzeri faydali kanallari takibe alarak , bunun üstesinden geliyorum bence.

• günleri normalde erken basliyoruz ailecek. Son iki gündür biraz halsizim ve ondan kaynakli gec kalktim biraz. Fakat yarin yine eski rutine dönecegim.:)

• hayirlisiyla büyük bir degisiklige karar vermek üzereyim. Ama henüz yeterince arastirmadim karar verebilmek icin. Ama insallah karar verdikten sonra cok güzel günler beni bekliyor olacak♥️♥️♥️♥️

simdilik bukadar. Vakit buldukca yazarim💕

Uzun bir aradan sonra tekrar Merhaba!

Yeni yil yaklasiyor ve sanirim herbirimiz yeni hedefler, aliskanliklar, rutinler, hayaller pesinde. Bu motivasyonumuda degerlendirip tekrar konuma canlilik getirip kendime ceki düzen vermek istedim.

Yeni yil icin hedeflerim

• Kilo vermek-- > Saglikli beslenmek ( Gecen 1 sene icinde baya aldim ve bu durum hic hosuma gitmiyor)
  • Namazlarimi sürekli kilmak ( Bunu basaracagim insallah ve böylelikle günlerin haftalarim aylarim düzene girecek)
  • Olumlu düsünmek ( Düsüncelerimiz davransilarimizi etkiliyor. Güzel ve pozitif düsünmek daha iyi sonuclara yol acacak)
  • Kendimi gelistirmek ( Hem bedenen hemde zihnen. yani Spor yapmak istiyorum ve ayni zamanda zihnimi de gelistirmek hedefim. Buda kitap okuyarak, gündemi takip ederek yeni sehirler, lokantalar ve insanlarla tanisip kesfmetkle mümkün)
  • Ekran saatlerimi azaltmak. (Buna cekirdek ailemde dail olacak. Onun yerine farkli aktiviteler, geziler ve projeler düzenlemem lazim)
  • Kendime zaman ayirmak ( Bu yalniz cafeye gidip kahve icmekte olabilir, geziye gitmekte, hobi edinmek,masaya gitmekte , vb,...)
  • Sükür günlügüne baslamak (Her gün 5 sükür sebebi yazacagim kitabima. Bu sükretmeyi cogaltacak, kücük seyleride kücümsememek icin ve daha pozitif olmayi saglayak)
  • Ev düzeni ( Kendime belirli bir plan olusturmaliyim. Böylece saatlerce temizlikle gecirmemis olacagim ve degerli zamanimi baska hosuma giden alanlarda harcayabilirim)
  • Sosyallesme & Aile/Arkadas ( En az haftada bir sosyal bir etkinlik istiyorum. Bu Misafirlikten tutun, gezi ye kadar büyük kapsamli bir topik. Yanisira da aile ve arkadas baglarimi güclendirmek niyetim. Bu belirli günler büyüklerimi sevdiklerimi arkadaslarimi telefonla aramakta olabilir, ziyaret etmekte, mektup yazmakta, hediyselesmekte.)
Özet gecmek gerekirse kendi hayatimi güzellestirmek istiyorum mümkün oldugunca. Ve bu güzel enerji aileme ve etrafimdakilere de dokunsun isterim. Hedefim bir Aile kültürü olusturmak ( Evin kurallari, etkinlikler,anilar biriktirmek ve cocuguma güzel bir cocukluk ve gelecek verebilmek) & istedigim benlige, hayata, yasama ulasmak. Hayallerimdeki hayati yasamak ve icimde o hep arzuladigim beni, asil Aykizi ortaya cikarmak. Insallah!

Simdilik Hedeflerim bukadar. Süre boyunca tabi baskalari da eklenebilir. 1 Sene uzun bir zaman ve ben bunlari basarabilecegime eminim.

Buraya belki cokca yazmayabilirim, belkide aylar gecer yine ( umarim öyle olmaz). Ama geri baktigimda " hedeflerime ulastim" demek istiyorum.

X