ne engelli ne sağlam.. bu ne biçim ülke?

malesef değilim.
sağlam da kabul etmiyor. o kadar kpssye çalış yerleş bir yere, istenilen raporda doktor sana ''memur olamaz'' yazsın, kapısından dön... Allah bildiği gibi yapsın ne diyeyim..
nasıl yani atandın ama kabul edilmedi mi?

benimkinin nedeni doğuştan gözde katarakt olması, malesef çaresi yok. doktora yeni gittim. şaşılık ameliyatı olabilirim ama görme azlığından dolayı tekrar kayar dedi açık açık. boşuna yaptırmam gereksiz gibi geliyor bana. ama bu iş imkanı canımı sıkıyor.. ne yapacağım bilmiyorum :KK43: benim en büyük hayalim iş hayatım mükemmel olsun, hep çalışayımdı.. şimdi ev hanımı olurum artık gözüyle bakıyorum :) Rabbim hayırlısını versin bana...
Hemen ümitsizliğe kapılma

Yani bir bilgim yok ama mutlaka bır çaresı olmalı:KK43:

Acaba yakın bir doktor bulunsa o raporda yardım edemez mi?

Acaba yakın bir doktor bulunsa o raporda yardım edemez mi?

eskisi gibi değil artık . yani bilemiyorum. benim hiç torpilim olmadı, hep çabamla geldim bir yerlere. raporda da sahtecilik yapmak istemem açıkçası... neden başka birinin önüne geçeyim ki, belki gerçekten %60-70 engelli olan birinin yerine atanırım, o şartlarda olacaksa olmasın..

nasıl yani atandın ama kabul edilmedi mi?

ben atanmadım, internette okudum. girip adalet bakanlığı alım şartlarını okuyabilirsiniz. koskocaman kekeme ve şaşılık olanlar olamaz yazıyor... :KK43: sen o kuruma yerleşsen bile, seni almıyorlar yanii.

eskisi gibi değil artık . yani bilemiyorum. benim hiç torpilim olmadı, hep çabamla geldim bir yerlere. raporda da sahtecilik yapmak istemem açıkçası... neden başka birinin önüne geçeyim ki, belki gerçekten %60-70 engelli olan birinin yerine atanırım, o şartlarda olacaksa olmasın..
Senın hakkını yiyenler nolacak peki

Yada emeklerin

Ne güzel düşünmüssün ama hayallerin emeklerin uçup gıdecek

Senın hakkını yiyenler nolacak peki

Yada emeklerin

Ne güzel düşünmüssün ama hayallerin emeklerin uçup gıdecek

benim hakkımı gariban halk yemiyor ki, benım hakkımı bu yonetmelıgı hazırlayanlar yiyor. neden engelli insanlara ucube muamelesi yapılıyor onu da anlamıyorum, ki ben kendimi hiçbir zaman engelli olarak görmedim. evet problemim var, ama bana engel teşkil etmedi. ehliyet bile alabiliyorken -araba kullanabiliyor trafiğe çıkabiliyorken- kendi lisansımdan beni atamıyorlar.. atasalar da sağlık raporundan geçemiyorum.. ah benim güzel babam, beni okutmak için harcadığın emeklere acırım..

benim hakkımı gariban halk yemiyor ki, benım hakkımı bu yonetmelıgı hazırlayanlar yiyor. neden engelli insanlara ucube muamelesi yapılıyor onu da anlamıyorum, ki ben kendimi hiçbir zaman engelli olarak görmedim. evet problemim var, ama bana engel teşkil etmedi. ehliyet bile alabiliyorken -araba kullanabiliyor trafiğe çıkabiliyorken- kendi lisansımdan beni atamıyorlar.. atasalar da sağlık raporundan geçemiyorum.. ah benim güzel babam, beni okutmak için harcadığın emeklere acırım..
Çok çok haklısın ülkemizde düzelmesi gereken o kadar şey var ki

Keşke elimden bişey gelse

Bol bol dua edeceğim senın için

Benin bir arkadaşimin bir gözü yoktu. Gözlük kullaniyordu. Gormeyen gözü aldırıp protez taktırdı. Estetik olarsk güzel oldu. Ama kullanimi zor demişti. Engelli düz memur oldu.

Siz kendi mesleğinizi istemenizi anlıyorum. Ama olmuyorsa düz memur olabilirsiniz. Kurum içi sınavlara sosyal araştırci olabilirsiniz. Allah gönlüne göre versin.

Cidden artık bu gelecek kaygısından bıktım. Bunaldım.Sıkıldım. Bu zamana kadar hep başarılı bir hayatım oldu. doğuştan gelen tek gözümde çok az görme, göz tembeliği, buna bağlı da şaşılık mevcut. öbürü çok şükür biraz miyop ama gözlükle idare ediyo beni :nazar:
Hanımlar, cidden sıkıldım. bakın , ben engelli raporu alsam bana verecekleri oran %32, %40 altında olduğu zaman engelli kadrosundan yararlanamıyorsun. e, adalet bakanlığından atama yapmak istiyorum, sağlık koşullarında kocaman yazıyor ki psikologlar ve sosyal çalışmacılarda şaşılık kekeme vs. olamaz. ataması iptal edilir. Ben napayım? Ki büyük ihtimal çoğu bakanlık ataması böyledir... Resmen boş yere okumuşum dedirtiyorlar insana.
cidden hüngür hüngür ağlamak istiyorum. devlet engelli demiyor sana, sağlam işi de vermiyor. ben napacağım?
emeklerimin hepsi boşa mıydı? gördükçe sinirleniyorum!

dışarıdan çok belli oluyor mu şaşılık? bugün ehliyet için sağlık raporu aldım aile hekiminden. 30 sn sürmedi. doktor bana sordu birşeyin var mı diye, yok dedim. ufak bi görme testi yaptı 10 saniyelik şu hangi harf bu hangi harf diye yakın mesafeydi zaten. öyle detaylı bi muayne vs olmadı. daha önce rapor almayı denemiş miydin?

dışarıdan çok belli oluyor mu şaşılık? bugün ehliyet için sağlık raporu aldım aile hekiminden. 30 sn sürmedi. doktor bana sordu birşeyin var mı diye, yok dedim. ufak bi görme testi yaptı 10 saniyelik şu hangi harf bu hangi harf diye yakın mesafeydi zaten. öyle detaylı bi muayne vs olmadı. daha önce rapor almayı denemiş miydin?

doktorum kayma çok fazla değil demişti, ancak elbet belli oluyor. fotoğraflarda vs net gözüküyor. ben bunu dert etmiyorum. benim devlet hastanesinden almam gerekiyormuş raporu. sağ gozumu kapattıgında sol gözümle sadece ışıkları, insanların suretlerını secebılıyorum, yani babam olsa gözümle tanıyamam galiba. ya da 1 cm otemde bıle olsa yazı okuyamam anlatabılıyor muyum?

Benin bir arkadaşimin bir gözü yoktu. Gözlük kullaniyordu. Gormeyen gözü aldırıp protez taktırdı. Estetik olarsk güzel oldu. Ama kullanimi zor demişti. Engelli düz memur oldu.

Siz kendi mesleğinizi istemenizi anlıyorum. Ama olmuyorsa düz memur olabilirsiniz. Kurum içi sınavlara sosyal araştırci olabilirsiniz. Allah gönlüne göre versin.

lisans atamam sıkıntı çıkarıcak gibi gözüküyor.. hayırlısı olsun

düz memurluğu açıkçası düşünmedim.. umarım Rabbim benim için en hayırlısını verir. teşekkür ederim cevaplarınız için

düz memurluğu açıkçası düşünmedim.. umarım Rabbim benim için en hayırlısını verir. teşekkür ederim cevaplarınız için

Kurumlar ünvan değişikliği sınavı yapar. Geçenlerde bir kurumun sınavın da görmüştüm. Yinede bir düşün. Ünvan değişikliği sınavı yaz bir bak.

Bende düz memur olarak atandim. Şimdi kendi mesleğimi yapacağım. Tabi izin verirlerse. Memurluk yapınca alışkanlık oluyor. Onu değiştirmeye çalışacağım.

Benim çok alerjilerim var. Herşeyi yiyemiyorum. Çoğu kimyasal dokunuyor. Aslında bazi hastaneler Özür orani veriyorlarmış. Şimdi parfüm olayını halledrmiyorum gittiğim yerde. Üstelik ilçeye gidiş geliş yapıyorum. Otobüs kullanıyorum. Özür oranı çıkartırsam belki dikkat eder çevre diyorum. Ama saygı kalmamış , olmuyor. Ki birçok engelli sorun yaşıyorken bende çekmeye devam edeceğim galiba

X