Ne diyim , nasıl davranim Şaşırdım...

maddiyata laf edemiyolar cok skur kendi yeri var isletiyo durumu iyi.. babam sevdigimlede konusmus bnm senlik bi durumum yok memnunum senden ama kizimi vermem demis.s.s
O zaman ailenin aklı başka birisinde

Benim kuzenimde aynı olayı yaşadı ailesi istemedi vermezseniz kimseyle evlenmicem diye restini çekti ailesi kabul etti şimdi bebekleri oldu neredeyse evlerinden çıkmıyorlar çok iyi anlaşıyorlar ailesini de üzmedi sevgisinede sahip cikti

O zaman ailenin aklı başka birisinde

Benim kuzenimde aynı olayı yaşadı ailesi istemedi vermezseniz kimseyle evlenmicem diye restini çekti ailesi kabul etti şimdi bebekleri oldu neredeyse evlerinden çıkmıyorlar çok iyi anlaşıyorlar ailesini de üzmedi sevgisinede sahip cikti
ne gzl ya bole seler duyunca icime su serpiliyo.. ins benimde ole olur..iki arada kalmak cok kotu.. senvdgn bi yanda kirmim uzmim ailen bi yanda..

sebeplerini öğren ailenin. bunu sana en mantıklı ablaların anlatabilir diye düşünüyorum. ayrıca ailesi nasıl insanlar.? ailenin onları beğenmeme sebebi nedir? az çok tahmin edebilirsin. anlatırsan daha çok yardımcı olabiliriz. aileler bazen gerçekten olmayacak sebepler söylüyorlar, kızlarının mutluluğunu es geçebiliyorlar maalesef ama unutma şu anda o çocukla sevgiliyken başka, evlenince başka olacak. emin ol. bu herkes için böyle. çünkü farklı durumlar bunlar. acaba evlenince nasıl biri olacak? sen sorun yaşadığında bu sefer ailen kendin yaptın, kendin çek der. allah korusun boşanmak filan değil ama en küçük bir sorunun olduğunda bile dertleşecek kimsen olmayacak. ve sahipsizlik, bir erkeğin zor zamanlarda kullanacağı en büyük kozdur. o yüzden aileni boşver diyemiyorum. en mantıklısını yapıyorsun, anlatma olanları sevgiline. akrabalar arasında, ya da tanıdıkların içinde fikir danışabileceğin ablaların, teyzelerin varsa onlara bir danış. aileni kırıp geçersen ileride üzülme ihtimalin yüksek.

Bodoslama olacak ama birkaç sorum var.
Aileniz neden sevgiliniz için iyi değil yorumları almış?
İş güç sebebiyle mi yoksa karakter yüzünden mi?
Ailem varlıklı birilerini istiyor demişsiniz de, burada iki konum var.
İlki ailenizin durumu yerindedir ve sizin alıştığınız düzenden geri kalmanızı istemedikleri için böyle davranıyor olabilirler.
Ya da tam aksine, kızımız kendini kurtarsın, bizler gibi sıkıntı çekmesin diye 2 3 kademe üste bakıyorlardır, dolayısıyla istemiyorlardır.
Şimdi bu durumlardan hangisi sizin yaşadığınız?

sebeplerini öğren ailenin. bunu sana en mantıklı ablaların anlatabilir diye düşünüyorum. ayrıca ailesi nasıl insanlar.? ailenin onları beğenmeme sebebi nedir? az çok tahmin edebilirsin. anlatırsan daha çok yardımcı olabiliriz. aileler bazen gerçekten olmayacak sebepler söylüyorlar, kızlarının mutluluğunu es geçebiliyorlar maalesef ama unutma şu anda o çocukla sevgiliyken başka, evlenince başka olacak. emin ol. bu herkes için böyle. çünkü farklı durumlar bunlar. acaba evlenince nasıl biri olacak? sen sorun yaşadığında bu sefer ailen kendin yaptın, kendin çek der. allah korusun boşanmak filan değil ama en küçük bir sorunun olduğunda bile dertleşecek kimsen olmayacak. ve sahipsizlik, bir erkeğin zor zamanlarda kullanacağı en büyük kozdur. o yüzden aileni boşver diyemiyorum. en mantıklısını yapıyorsun, anlatma olanları sevgiline. akrabalar arasında, ya da tanıdıkların içinde fikir danışabileceğin ablaların, teyzelerin varsa onlara bir danış. aileni kırıp geçersen ileride üzülme ihtimalin yüksek.
haklisn cok gzel yorumladin.. aynen bnlari düşnüyorum. sole bside var ama gorucu evlenince cokmutlu olcam sorun yasamicam diye bi garantide yok.. ablalarmdan ümidim yk malesf.. yanmda degiller.. sevdigim kisinin aile buyukleri ve babamla ortak arkadslari bir ayara gelmeyi dusunuyolr.. ins skntı bisi olmaz.. erkek kavgasindan cok korkarim ben. ne bilm aklima hersey geliyo.. ailemi yanmda istiyom bole durumlarda ama sevdgimde yanmda olsn.s.s

sevdigim
Bodoslama olacak ama birkaç sorum var.
Aileniz neden sevgiliniz için iyi değil yorumları almış?
İş güç sebebiyle mi yoksa karakter yüzünden mi?
Ailem varlıklı birilerini istiyor demişsiniz de, burada iki konum var.
İlki ailenizin durumu yerindedir ve sizin alıştığınız düzenden geri kalmanızı istemedikleri için böyle davranıyor olabilirler.
Ya da tam aksine, kızımız kendini kurtarsın, bizler gibi sıkıntı çekmesin diye 2 3 kademe üste bakıyorlardır, dolayısıyla istemiyorlardır.
Şimdi bu durumlardan hangisi sizin yaşadığınız?
sevdigim aile olarakta uygun bize karakter olarakta.. uyusuyorz yani.. ne gerekiyosa yapacgni soledi bzm icin aileside dahil.. ama annemde babamda yanasmiyo istemiyo.. dkkani var isletiyo cok skur drum iyi..annem daha iyisi nie olmasn onune neler cikcak bn sizi yakstrmiym rezlmi etcn bzi diyo.s.s cok zoruma gidiyo...s kaliyorum ole.. araya buyukleri sokmaya korkuyorum hani tepkileri neolr blmiyorum

Selamlar. yeni uye oldum.. bende cok sıkıntılı dönemler geciriyorum şuan.. burda cok arkadaşımız var bunları yaşamışlar..sonuc beraberler evlendiler sozlendiler.... okuyunca kıskandım benimde böle olcakmı diye düsünmeye başladım.. ben 23yaşındayım..4yıla hakın bir ilişkim var.. ailemden kimse bilmiyor .. erkek arkadasımın tüm ailesi biliyor vr istiyor beni..iki ablam evlenince banada görücü cıkınca eve anlatmak zornda kaldim.. ailemden nerdeyse herkes onu taniyor..onla konstugumu biliyorlar.. ama istemiyolar.. annem yanima yakismadigini soluyor baska bahane bulamiyolar.. babama anlatmis annem ve babamda arastirmis duyduguna gore kimse iyi dememis oysa ben ailesini hepsini taniyorum cok iyiler.. annem babamda paraya maddiyata bakiyolar.. ondan ayril sorduk iyi degiller uygun degiller bize dedi.. ben onu cok seviyorum. eve ayrildim dedm ama hala gorusuym.. cok kotuym.. hep bana severek evlenenlerin aile rizasi almadan evlenenlerin durumlarni anlatiyolr.. hc dinlemiyorm bile.. ama cok kotuym.. napablrm erkek arkadasmi nasl aileme sevdireblirm..
benim annem babam aile rızası olmadan evlendiler
annem zamanında çok yıprandı çok üzüldü ama severek evlendiler ve şu an halen birbirlerini çok seviyorlar :nazar:
aile rızası olmadığı için çok üzülürsün evet ama mutlu olamazsın vs diye bir şart yok sevdiğin insana sırt çevirme
bence aileni ikna etmeye çalış..

sevdigim

sevdigim aile olarakta uygun bize karakter olarakta.. uyusuyorz yani.. ne gerekiyosa yapacgni soledi bzm icin aileside dahil.. ama annemde babamda yanasmiyo istemiyo.. dkkani var isletiyo cok skur drum iyi..annem daha iyisi nie olmasn onune neler cikcak bn sizi yakstrmiym rezlmi etcn bzi diyo.s.s cok zoruma gidiyo...s kaliyorum ole.. araya buyukleri sokmaya korkuyorum hani tepkileri neolr blmiyorum

Eğer durum böyle anlattığınız gibiyse, ailenizin özellikle annenizin sizin için farklı bir planı var gibi görünüyor.
Tavsiye edeceğim şey, ikna çabasından öte sevgilinizin iyi bir insan olduğunu, sizi mutluk etmek adına her şeyi yapacağını göstermeye çalışın.
Ya da laf arası, nasıl biri olmalı ki mesela kim olmalı rezil olmazsın diye sorun, belki aklından geçen kişinin kim olduğunu öğrenir, ona göre bir strateji belirlersiniz.

Ailen senin duygularını anlamayabilir. Belki onlar hiç bu derece sıcak ve samimi sevgiyi tatmamışlardır ve yalnızca dünyevi koşulları göz önünde bulunduruyorlardır. Ama bu doğru bir bakış açısı değil. Acaba sevdiğin erkekte güzel olmayan bazı noktalar mı tespit ettiler diye düşündüm ama zayıflığını, esmerliğini söz konusu yapmaları ne derece senden ve doğru olandan uzak bir düşünce yapıları olduğunu gösteriyor. Ayrıca sen birini severken senin karşına başka birilerini talip adı altında çıkarmaları bana sorarsan edep ve şeref yoksunu bir davranış. Eğer sevdandan eminsen sonuna kadar devam etmelisin. Dünyada içerik hep şekilden önemlidir. Aynı niyetin davranıştan önemli olduğu gibi. Gönlünde boşluk kalmasını istemiyorsan aşkın için mücadele edeceksin. Sevgisi için de mücadele etmeyen bir insan ne için mücadele edebilir başka? Ailene karşı üslubunda yumuşak ol ama tavrın sakın oynamasın. Tavrın çok net olsun. Bu tür konuları kendi içinden geçirme bile, diğer taliplerin mümkün olabileceğini düşünme bile. Aşkına ihanet eden her şeye ihanet eder. Bunu da aklından çıkarma.

ilk zamanlar odamdan ckmiyodum.. burdan konulari okuyunca tavr yapmadm ama cok konusmuym evdekilerle.. suan zamana biraktik .. ama evde bnm icn baskasi dusjnulunce kotu oluyorm eve arkamda destekci goremiyorum.. ailemden kac defa sevdigim kisiyi karsisina alip konsmasini istedim ama malesf.s.s direk kapat konuyu istemiyoruz.. cok istiyosan git evlen bzi unut evlatliktan reddederize kadr geliyo.s.s icim aciyo. oysa yanmda olup tanimaya calissalr cok sevcekler efendi durust oldugunu gorckler.. ama yok.. o admi atmiyolr

Benin ailemde eşimi hiç istemedi
kendilerine göre geçerli nedenleri de vardı
nişanlandıktan sonra eşim gerçekten onlara iyi bir insan olduğunu gösterdi
ailem akrabalarım en çokta karşı çıkan babam eşimi çok sevdi
sevdiğinize güveniyorsanız ailenizi üzmeden ikna edin
özellikle de annenizle varsa ablanız yada abinizle konuşun
onlar babanızı yumuşatır

Zorla evlendirecek degiller ya. Diren sadece, senin karsına cıkarılan hiç kimseye en ufak bi ihtimal vermediğini görünce vazgececekler bu planlarından en sonunda. Zaman alır ama ne yapalım...

zamana biraktik evt ama cok yiprandik simdiden.. bahsini bile acmama izin vermiyolar.. bn onu cok seviyorum oda bni cok seviyor.. sevgisine inaniyorum..ailem bi tanisa hersey guzel olcak ama yok annemde babamda cok katilar.. napm sasrdim.s.s

Selamlar. yeni uye oldum.. bende cok sıkıntılı dönemler geciriyorum şuan.. burda cok arkadaşımız var bunları yaşamışlar..sonuc beraberler evlendiler sozlendiler.... okuyunca kıskandım benimde böle olcakmı diye düsünmeye başladım.. ben 23yaşındayım..4yıla hakın bir ilişkim var.. ailemden kimse bilmiyor .. erkek arkadasımın tüm ailesi biliyor vr istiyor beni..iki ablam evlenince banada görücü cıkınca eve anlatmak zornda kaldim.. ailemden nerdeyse herkes onu taniyor..onla konstugumu biliyorlar.. ama istemiyolar.. annem yanima yakismadigini soluyor baska bahane bulamiyolar.. babama anlatmis annem ve babamda arastirmis duyduguna gore kimse iyi dememis oysa ben ailesini hepsini taniyorum cok iyiler.. annem babamda paraya maddiyata bakiyolar.. ondan ayril sorduk iyi degiller uygun degiller bize dedi.. ben onu cok seviyorum. eve ayrildim dedm ama hala gorusuym.. cok kotuym.. hep bana severek evlenenlerin aile rizasi almadan evlenenlerin durumlarni anlatiyolr.. hc dinlemiyorm bile.. ama cok kotuym.. napablrm erkek arkadasmi nasl aileme sevdireblirm..

Kararindan vazgecme ve ailene biraz zaman tani. Zamanla onlarda kabullenicektir cünki hic bir Anne, Baba evladinin kötülügünü istemez. Baslarda bende benzer sorunlar yasamistim Annemle ama sonunda ikna etmeyi basardik esimle. Siz birbirinizi seviyorsaniz bu Engelide atlatirsiniz Allah'in izniyle. sadece icini ferah tut ve herseyi biraz zamana birak

Aklıma durumuna çok uygun bi türkü geldi yazmadan geçmeyim :)

esmerim biçim biçim
ölürüm esmer için
alem bana düşmandıııır
esmer sevdiğim için oy hele loooy loyy loy kibar yarim esmerim oy :KK70: :KK70:

goygoyumu yaptım :) şimdi ciddi olucam.

yaşın kaç? neden evlenmen için bu kadar baskı var?
ailem para için istemiyor diyorsun. sevgilin çalışmıyor mu? belki bu yüzden istemiyorlardır.

Kararindan vazgecme ve ailene biraz zaman tani. Zamanla onlarda kabullenicektir cünki hic bir Anne, Baba evladinin kötülügünü istemez. Baslarda bende benzer sorunlar yasamistim Annemle ama sonunda ikna etmeyi basardik esimle. Siz birbirinizi seviyorsaniz bu Engelide atlatirsiniz Allah'in izniyle. sadece icini ferah tut ve herseyi biraz zamana birak

ole yaptik suan hersey durgun hic bsi olmamis gibi davraniyolar..ama yaza dgru konuyu acmayi dusunuyoruz tekrar adini koymak istiyoruz.. dua edin bana .s

Aklıma durumuna çok uygun bi türkü geldi yazmadan geçmeyim :)

esmerim biçim biçim
ölürüm esmer için
alem bana düşmandıııır
esmer sevdiğim için oy hele loooy loyy loy kibar yarim esmerim oy :KK70: :KK70:

goygoyumu yaptım :) şimdi ciddi olucam.

yaşın kaç? neden evlenmen için bu kadar baskı var?
ailem para için istemiyor diyorsun. sevgilin çalışmıyor mu? belki bu yüzden istemiyorlardır.
sarkin gzldi tskler:KK1: 23yasndayim iki ablam evlendi sira bana geldi gibi goruci cikinca sevglimi soledim eve az cok taniyo ailem ama bi turlu isinamadilar. sevglim calisiyo kendi dukkani var skur iyi drumu iyi..ailesinden destekcisi cok.. bunu nekadr eve anneme anlttim yine dinlemediler.. daha iyisi karsina cikar diyolar tanimak bile istemiyolr.s.s

X