Ne demek istiyor

eda010101

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2024
27
7
22
Merhaba laktat dehidrogenaz (serum/plazma) sonuç 267,00 referans değeri de 125 - 220 cikti kırmızı gösteriyor ne olmuş oluyor düşük mü yüksek mi kızlar

Yüksek çıkmış Max değer 220 sizinki 267 çıkmış yani degerin 47 birim üstünde. Siz bu kanı neden verdiniz ?

Laktat dehidrogenaz (LDH) yüksekliği, vücutta hücrelerin hasar gördüğünü veya öldüğünü gösterebilir. LDH, hücrelerin içindeki bir enzim olduğundan, hücre zarında hasar oluştuğunda veya hücre yıkımı gerçekleştiğinde kana salınır. Yüksek LDH seviyeleri, bir hastalık veya yaralanma nedeniyle hücre hasarı yaşandığının işareti olabilir.

LDH yüksekliği çeşitli nedenlere bağlı olabilir, örneğin:

1. Karaciğer Hastalıkları: Hepatit, siroz gibi durumlarda karaciğer hücrelerinin hasar görmesi LDH seviyesini yükseltebilir.

2. Kalp Hastalıkları: Özellikle kalp krizinde, kalp kası hücrelerinin zarar görmesi LDH’yi artırır.

3. Kas Yaralanmaları: Kas dokusundaki hasar veya inflamasyon, LDH’nin yükselmesine neden olabilir.

4. Kan Hastalıkları: Kansızlık (anemi), lösemi gibi durumlar da LDH yüksekliği ile ilişkili olabilir.

LDH yüksekliğinin nedeni hakkında daha fazla bilgi almak için doktorunuz, LDH testiyle birlikte diğer kan testleri ve görüntüleme tetkiklerini isteyebilir. Bu şekilde, LDH yüksekliğine yol açan spesifik durumu belirlemeye
yardımcı olabilir.
Yapay zeka böyle yorumladi.

Hayır yoktu kan ve idrar vermiştim gebelik kontrolünde 1 hafta sonra tekrar gidicem kontrole ama merak ettim kırmızı gösterince sonuçlarım
Hayırlısı olsun hakkınızda. Gebelikten dolayı da yüksek çıkmış olabilir. Sağlıkla doğurup büyütün inşallah

Enfeksiyon ya da anemi var mı ?
Hayır yoktu kan ve idrar vermiştim gebelik kontrolünde 1 hafta sonra tekrar gidicem kontrole ama merak ettim kırmızı gösterince
Yüksek çıkmış Max değer 220 sizinki 267 çıkmış yani degerin 47 birim üstünde. Siz bu kanı neden verdiniz ?
Hamileyim 23 haftalik kontrole gitmiştim kan ve idrar verdim 1 hafta sonra kontrolüm var tekrar ama sonucumda kırmızı görünce merak ettim

Çok geçmiş olsun, gebelikten dolayıdir heralde. Erkene alabiliyorsaniz gidip danışın ya da saglikocaginda gidip hocam değerlerim böyle kontrolum haftaya erkene alayım mı diye danışın ,içiniz rahat etsin.

Teşekkürler:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…