- 15 Temmuz 2015
- 2.799
- 6.256
-
- Konu Sahibi AnotherDream
Kültür farkı. ..Hımm evet aramızda kültür farkı olduğu "görüş farki"yerine kültür farkı demenizden belli.Size yılışıklık gelen bana sosyal bir davranış geliyor. Kültür farkı. Ayrıca alerjinin cinsiyeti olmaz. Erkek adam alerji mi olur demişsiniz, kurduğunuz alakaya hayran kaldım.
Amma hikaye yazmışsınız ya. Ben ne diyorum siz ne diyorsunuz. Soru sormak, gülümsemek dediğim lafı teee herifi bara çağıran kadına getirmişsiniz. Evet, kocanızın yanından bile geçseler ayartp götürmeye bakıyor kadınlar. Hele sohbet geçtiyse uuu, mazallah sonu yatakta filan bitmesin. Siz kendi ürettiğiniz senaryolarla yaşamaya devam edin. Paranoya benim işim değil, hayal gücüm de sizinki kadar geniş değildir bu konuda zaten. Evet kültür farkı, hem kültür hem görüş, hem karakter farkı hatta.Kültür farkı. ..Hımm evet aramızda kültür farkı olduğu "görüş farki"yerine kültür farkı demenizden belli.
Yeni moda da aşırı hareketlere davranışlara medeniyet kılıfı uydurmak oldu.erkeklerin baslari kollari oynuyor kizlar bir garip konusuyor...boyle yaptım çünkü çok medeniyim.
Şöyle yaptım çünkü çok kulturluyum. Aynen devam.
Medeniyet kültür bu mu allah aşkına. Bilim Teknoloji Sanayi almış başını gitmiş...biz hala arkadasimin kocasiyla gülüştüm buluştum çünkü çok medeniyim acayip kültürluyum..kafalar bunlar.
Benim esime misal dokunarak konuşan tel numarasi vermeye çalışan telefonla arayıp abuk subuk muhabbet etmeye çalışan ya da gel su barda kulturlü medeni sohbetler yapalim diyen kadına medeniyetin tokadini koyarım ben arkadaş.
Ayrıca "ESKİDEN" erkekte alerji olmazdı dedim.
Yani ben babamdan Dedemden dayimdan amcamdan filan hiç duymadım "bünyem cok alerjik" diye birşey.
Yeni nesil kültürlü (sizin deyiminizle) medeni erkeklerinin yüzük takmama yalanı.
Ben de takmam eşim de takmaz. Dedik yok arkadaş takmayalim sevmiyoruz alisamiyoruz yani. Eşim malesef alerjik bir durum yaşayacak kadar kültürlü çıkmadı.
Mrb bayanlar. Benim sorunum eşim bir yıllık evliyiz ,suana kadar çok büyük sorunlar yaşamadık ama eşimin bi huyu var ki o da beni sinir ediyo. İnsanlarla ozellikle bayanlarla hemen samimi olabilmesi . Ben yanindayken daha dikkat ediyo davranışlarına ama ben yanindan ayrilip tekrar dönünce kahkahalar havada uçuşuyor deyim yerindeyse. Geçen gün lisans üstü başvuruda bulunacagiz universite binasina geldik öğrenci işlerini ararken eşim önden gitti ben donmeyince biraz bekledim arkasından gittim . Bi baktim kızın biriyle resmen gülerek konuşuyorlar hiç bana buldum diye haber vermek yok beni görünce suratini zor toparladı kizin yanindan ayrıldı. Sen niye haber vermiyosun niye tanimadigin insanlarla böyle hemen samimi oluyosun dediğimde de kıskanç oluyorum. Benim zaten kendimi begenmeme sorunum oluştu son zamanlarda eşim de dikkat ceken biri evlenmeden önce arkadaşlar filan şakayla karışık nasıl buldun sana nasıl baktı gibi yorum yaptılar çok takmamaya çalışıyorum ama üzülüyorum da. Gittiğimiz yerlerde ön plana o çıkıyor sanki bizi yakistirmiyolar gibi düşünceler oluştu. Daha önce böyle şeyleri takmazdim.Sorun bende mi eşimde mi o yüzden emin olamiyorum yardımcı olursaniz sevinirim. Nasıl davranmam lazim bu adama ?
Tamam.Amma hikaye yazmışsınız ya. Ben ne diyorum siz ne diyorsunuz. Soru sormak, gülümsemek dediğim lafı teee herifi bara çağıran kadına getirmişsiniz. Evet, kocanızın yanından bile geçseler ayartp götürmeye bakıyor kadınlar. Hele sohbet geçtiyse uuu, mazallah sonu yatakta filan bitmesin. Siz kendi ürettiğiniz senaryolarla yaşamaya devam edin. Paranoya benim işim değil, hayal gücüm de sizinki kadar geniş değildir bu konuda zaten. Evet kültür farkı, hem kültür hem görüş, hem karakter farkı hatta.
Öyle bişey yakalamadim hic olsa bi sekilde yakalardim heralde ilerde yapar mi tedirginliği oluyo tabi böyle davranışları yüzündenkarim beni kisanmasin diyen erkekten bisey beklemeyin. bir tek domuz esini kiskanmaz cunku o hayvanin yaratilisi öyle. esinizin söyledigi cok yalnis ve sacma tabikide kiskanacaksiniz.
esiniz capkin yanlis anlamayin ama bence görüstügü bayanlar mutlaka vardir. belkide cogu kez aldatildiniz ama hic haberiniz olmadi ve ruhunuzda duymamis olabilir. dikkat edin derim.
Ben öğretmenim çalışıyorum. Aslinda bi kac defa büyük tartışmamız oldu da biraz dikkat eder hale geldi benim yanimda o da. adam bi görevliyle konuşuyor atiyorum ilk defa gördüğü biri x hanim filan diye konuşuyordu yaka kartindan okuyup neyseki onlari birakti ben dikkat etmezdim öyle şeylere hic ama artik bende kendi gibi davranicam görsün bakalimhmmm yüzük takmıyorsa iyice sakatlaştı durum! gümüş alerji yapıyorsa çelik alın başka bişey alın. bu yüzük takılacak deyin. takmıyorsan ben de takmam bundan sonra takılırız bekar gibi deyin.
nişanlıyken demiştim ben eşime bu yüzük parmağından çıkarsa parmağını keserim diye! siz çok yumuşak yüzlüsünüz galiba. benzer olaylarda ben şirretliğimle dizginlemişim biraz benmkini. 2 aylık evliyken avm de bir kıza gülümsedi diye yemek tepsisini fırlatıp ağlayarak kaçmışlığım var.
çalışıyor musunuz siz bu arada?
Tabi canım onlara cevaplarını verdim zaten şaka yollu olarak bi daha soyleyemedilersana arkadaşların nasıl buldu seni dediğinde laflarını bi taraflarına sokamadın mı
senin özgüvenin nerde bacım yapma ya
kıskandıkça çirkinleşirsin dikkat et
gerek yok gidip yatmıyor seni aldatmıyor
muhabbet ediyor demekki
Tipten bahsetmedim sadece yalnızTipinden dolayı ön plana çıkma dönemi kapanmadı mı arkadaşlar?
Yani 90 lı yıllarda biraz vardı sanki ama teknoloji çağında hala insanlar yakışıklı/güzel diye ön plana mı alıyorlar niteliksiz dahi olsa? Hadi güzele bakarsın kafanı çevirirsin ama ortamda yükseltme var mı hala cidden?
Artık yeni kuşağın daha bilgili, donanımlı olduğu şu dönemde bunların gerçek olmadığını söylesin biri.
o zaman özgüven bebeğimTabi canım onlara cevaplarını verdim zaten şaka yollu olarak bi daha soyleyemediler
Gurur yapiyorum bazen ama az kaldi iyi bi konuscam konuşunca da ne kadar geri dönüşü olur bilmiyorum :)nasıl sabrediyorsunuz anlamadım
alın eşinizi bi gün bi köşede sıkıştırın
bi daha böyle kakara kikiri yaptığını görürsem kolunu bacağını kırarım senin diye carlayın.
evli bi adamsın sen saçmalama başlatma sosyalliğinden diye de devam edin
valla ben olsam elimde kalır o adam :)
sosyalliğin de dozu var yani
sizi hatta kendini unutuyo adam kızlarla konuşurken.
Teşekkür ederim canim inşallah o günlerde gelir elimden geleni yapcam :)o zaman özgüven bebeğim
gül geç eğlen hep olumlu bak yüzün nasıl
güzelleşecek sen bile şaşarsın kıskanma bırak
aldatcak seni yok saycak bi adam değil demi
boğma adamı yapma gelemiyorlar böyle şeye
bi süre sonra o sana sorcak neden aramıyon neden böyle yapmıyorsun diye
boşver ölümlü dünya kaç kere yaşıycan bu evliliği
cehenneme çevirme evliliğini
gül bahçeleri daha güzel
sonuna kadar :)Biz kadinlar , bu tarz ozguvenini son doruklarinda yasayan erkeklerin durusunu istersek cok rahat sekilde çıt diye
kırabiliriz.. : )
Yapabiliriz ya inanmiyor musunuz : )
evrene olumsuz şeyler yollamıyalım arkadaşlarTeşekkür ederim canim inşallah o günlerde gelir elimden geleni yapcam :)
Aynen oyle : )sonuna kadar :)
Hersey bizde bitiyo aslında düşününce onemsedigimiz kadar varlar :)Biz kadinlar , bu tarz ozguvenini son doruklarinda yasayan erkeklerin durusunu istersek cok rahat sekilde çıt diye
kırabiliriz.. : )
Yapabiliriz ya inanmiyor musunuz : )