• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi ne beni emiyor nede formüllü süt emiyor yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

TRAKYALI

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2008
1.085
19
116
Şanlıurfa
selam kızlar 9 aylık bir kızım var 6 aylıkken beni ammeyi bıraktı onca uğraşmam rahmen yazılarını takip eden bilir neler çektiğimi, sonra biberonla mama vermeye başladın yaklaşık 1 aydır düzgün emmiyordu biberon mamsını şimdi de iyice bıraktı ama ek gıdalarını 2 saat arayla veriyorum maşalah güzerl yiyor biberon mamasını artık vermesem olurmu kızlar acaba mamanın yerine yarı su yarı sütmü yapıp versem bilemedim, nolur benimle aynı kaderi paylaşanlar bişiyler yazsın napıcam ben mamanın yerini ne tutarki bebeğime nasıl günlük yeterli kaloriyi aldırabilirimsenağlama

mamanın markasını değiştir canım biz kızma aptamil kullanıyorduk ama 3 numaraya geçince içmek istemedi bizde başka marka kullandık onu içti

kimse bişey yazmamış bana kalırsa sulandırmadan süt ver canım içine pekmez koyabilirsin
cicibebe katabilirsin ben kaşık mamasıda koyuyorum hangi mamayı kullanıyorsun değiştir
belki sıkılmıştır değişikik olsun ama hiç içmiyorsa süt dene derim

mamaya bikaç bisküvi koyup veriyorum ben.bazen benimkide içmek istemiyor.bisküvili olunca içiyor.
ya da mamayı değiştirebilirsin belki değişik markalı bi mama içebilir.

benim komusumun oglu da birakmis 7 aylikken süt icmeyi. gayet saglikli ve kilosu yerinde. ek gidalari yiyorsa sorun degil. süt icin bence doktoruna danis cünkü bebeginde alerji tehlikesi falan varsa belki süte su katman gerekir. 1 yasndan önce inek sütü tavsiye edilmiyor. süt icmesin ama muhallebi, sütlac falan yedirebilirsin sonucta ayni gida...

trakyalı benim oğlumda suan formül mamayı kaç tane dendiysemde ağzına almıyo benartık hiiiçç problem yapmıyorum gece uyurken bir defa oda ancak 100-120 cc içerse içer okadar..ama yoğurt falan çok güzel yer.bazı günler 2-3 gün üstüste hiç süt içmediği olur inşallah buyudukce düzelecek üzülemicem artık seni anlıyorum..

trakyalı benim oğlumda suan formül mamayı kaç tane dendiysemde ağzına almıyo benartık hiiiçç problem yapmıyorum gece uyurken bir defa oda ancak 100-120 cc içerse içer okadar..ama yoğurt falan çok güzel yer.bazı günler 2-3 gün üstüste hiç süt içmediği olur inşallah buyudukce düzelecek üzülemicem artık seni anlıyorum..

bu kadar olur aynı benim kızı tarif ediyosun sanki varyaa aslında bnede takmıycamda doktor kilosu az dedikçe ben mamayı kızımın burun deliklerinden içeri zorla sokasım geliyor çünkü ağzına biberonu sokmak mümkün olmuyor.

bende de benzer durum vardı.en son similacı diğerlerine göre kısmen sevip ondan vermeye çalışıyordum sadece uyrken uyanıkken asla içmezdi. sütlü kaşık mamalarıyla destekleyebilirsin süt proteini ihtiyacını. yoğurdunu artırabilirsin.birde drum iki mamayı karıştırıp verebilirsin demişti ama bende işe yaramadı.muhallebiyi sütle yapıp verebilirsin.

aynı sorun bende de var.. beni de emmiyo mama da yemiyo... içine pekmez atsam mamanın içeriği falan bozulur mu ki kızlar...

7 aylık oğluma sürekli devam maması ve ek gıdalar veriyordum ama mamalar okadar pahalıki bende devam sütü vermeye başladım.sabahları içerisine günde bir sefer olmak üzere 1 çay kaşığı pekjmez katıyorum.gün içerisindeyse azar azar elma suyu şeftali suyu falan katoyırum bayılıp içiyor, ayrıca seninki 9 aylım bayağı büyük devam maması içmesin ne olurki.bana hemşire süt ile su karıştır ver denişti ama inek sütünden korkuyom bir yaşından önce verilmiyormuşya nebilim.bizi nnem hep inek sütü ile bakmış.bi arkadaşım bebeği doğduğundan beri anne sütü veremedi ona maddi gücüde yoktu mama almaya süt ile su karıştırıp verdi ona bebeğin maşallahı var yani.sende devam sütü deneyebilirsin.

selam kızlar 9 aylık bir kızım var 6 aylıkken beni ammeyi bıraktı onca uğraşmam rahmen yazılarını takip eden bilir neler çektiğimi, sonra biberonla mama vermeye başladın yaklaşık 1 aydır düzgün emmiyordu biberon mamsını şimdi de iyice bıraktı ama ek gıdalarını 2 saat arayla veriyorum maşalah güzerl yiyor biberon mamasını artık vermesem olurmu kızlar acaba mamanın yerine yarı su yarı sütmü yapıp versem bilemedim, nolur benimle aynı kaderi paylaşanlar bişiyler yazsın napıcam ben mamanın yerini ne tutarki bebeğime nasıl günlük yeterli kaloriyi aldırabilirimsenağlama

canım bence başka marka mama ver. normal süt verme derim. hele içine bal-pekmez koyma. zaten koyarsan bibirinin etkilerini yok ederler.