• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ne ANNE sütü ne devam sütü :((

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

dorukada

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2010
25
1
36
Ankara
kızlar bebeğim 8aylık oldu.. bir ay öncesine kadar düzenli anne sütü alıyodu.bu süre zarfında hiç emmiyor beni ne yolu denediysem olmuyo.sağıp biberonla vermeyi denedim onda da reddediyor. doktorumuz artık emmeyi bırakabiliceğini kendimi çok da üzmemem gerektiğini söyledi. elimde değil ama neyse. bende bi arkadaşımın tavsiyesiyle devam sütü aldım ama mümkün değil onuda içiremiyorum. aç kalsın biraz mecbur içicek dediler olmadı.. gece uyku sersemiyken dene biberonla dediler olmadı. çorbalarına katıyorum kahvaltısına meyvesine katarak veriyorum ama tek başına hiç bi şekilde içmiyo. ne yapacağımı şaşırdım . anne sütü de devam sütüde almıyo varsa aynı durumda olanlar yada bi önerisi olanlar cvplarınızı dört gözle bekliyorum ..

Biberonu değiştirmeyi ve değişik biberon emzikleri denesen.Bir de her nekadar pek hoşlanmasam da süte azıcık pekmez katsan belki tatlı gelir sever.

başka ek gıda alıyorsa onunla doyurmaya çalış. benim kızım 8 aylık ben ek besinlere geçtim ayrıca emziriyorum gece yatarkende aptamil devam sütü veriyorum ama şuan diş çıkartıyo ek besinleri yemek istemiyor.özellikle yumurta,çorbayı reddediyor bende onlara biraz ara veerdim.üst dişimizde kendini gösterdi bi kaç güne kadar oda çıkar sonra tekrar devam edicez yemeye.
sana kolay gelsin.

Biberonu değiştirmeyi ve değişik biberon emzikleri denesen.Bir de her nekadar pek hoşlanmasam da süte azıcık pekmez katsan belki tatlı gelir sever.

süt ve pekmez ayrı ayrı çok faydalı fakat bunları birleştirince çok zararlı oluyor. (kimyasal yapılarından dolayı) Bal ile süt karıştırılır fakat kesinlikle pekmez ile süt karıştırılmaz bilginiz olsun.

benim kızımda öyleydi tam 2 aya yakın emmedi sadece geceleri uyurken emiyordu bırakıyor zannettim bende meğer diştenmiş sizinki de dişten olmasın malum damakları emerken acıyodur ama ek gıda yiyodu kaşıkla olunca

süte pekmez katılmaz faydalı bişeyi zarara çevirmek bu:50:

Süte pekmez katılmaz çünkü sütteki ve süt ürünlerindeki kalsiyum pekmezdeki ve demir içeren diğer besinlerdeki demir emilimini azaltır.Yani o öğünde aldığı demir miktarı az olmuş olur.Yani süt ve pekmez öyle kimyasal öldürücü bir karışım değildir.Benim de söylediğim tat versin diye azıcık demiştim zaten biberona pekmezi boca etsin demedim.Bir biberona konacak yarım çay kaşığı pekmezden zarar gelmez.Ayrıca doktorumuz ki kendisi İstanbul Ünv.de ders veren bir prof.tur süte veya yoğurda pekmez koymamızda sakınca görmemişti eğer yoğurt yemezse diye sormuştuk.

Back