Nazlı Bebişlerin Sabırsız Annişleri Buraya....Eller Havaya:))))))))

bende senin gibi bir kızıyorum bir diyorum kısmet değilmiş zaten sabit bir dr.um yok buna da tavsiyeyle gitmiştik canım belki de haklısın şu anda beynim o kadar dağınık ki düşünemiyorum bile ve ağlayamıyorum gözyaşlarım geliyor akıtmamak için zor tutuyorum kendimi işyerindeyim keşke bişey çıksa da gitsem diye düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi.
Belkide böyle hiç vakit kaybetmeden spermlerin hareketliliği-sayısı iyiyken tüp yapmalıyız bilmiyorum yaaa:KK14::KK14::KK14::KK14:
Rabbim sen bize bir kapı aççç:KK14::KK14::KK14:

canım şunu söyleyeyım sana ,hayırlı işlerde acele ediniz demiş Peygamberimiz değilmi? bebekte bir hayırlı iş sonuçta.. bence bundan sonra çatlatma iğnesi falan uğraşmayın işi şansa bırakmayın.. zaten geçtiğimiz ekim ayından beri işi hep şansa bırakmadık mı ? bıraktık evet.. bundan sonrası için daha bilinçli olmak gerek.. dediğin gibi hazır kalite iyiyken vakit kaybetmeyın canım hazır adetın gelecek ve tüpte 3.gun falan tedavıye baslanılıyor yaa sen hemen bi tıp merkezi bulmaya calıs kendine bu ayın sonunda insallah hamiş olacaksın canım :KK16::KK16: üzüldün biliyorum ama kendini sakın koyvermeeee... randevunu almaya bak..

hani yine sen bilirsin canım..eşinlede konuş bu konuyu yeniden bir tüp bebek merkezine başvurun derim.. hakkında hayırlısı olsun insallah.. çünkü insan istiyor sonuçta ve artık beklemekte istemiyor

canım şunu söyleyeyım sana ,hayırlı işlerde acele ediniz demiş Peygamberimiz değilmi? bebekte bir hayırlı iş sonuçta.. bence bundan sonra çatlatma iğnesi falan uğraşmayın işi şansa bırakmayın.. zaten geçtiğimiz ekim ayından beri işi hep şansa bırakmadık mı ? bıraktık evet.. bundan sonrası için daha bilinçli olmak gerek.. dediğin gibi hazır kalite iyiyken vakit kaybetmeyın canım hazır adetın gelecek ve tüpte 3.gun falan tedavıye baslanılıyor yaa sen hemen bi tıp merkezi bulmaya calıs kendine bu ayın sonunda insallah hamiş olacaksın canım :KK16::KK16: üzüldün biliyorum ama kendini sakın koyvermeeee... randevunu almaya bak..

hani yine sen bilirsin canım..eşinlede konuş bu konuyu yeniden bir tüp bebek merkezine başvurun derim.. hakkında hayırlısı olsun insallah.. çünkü insan istiyor sonuçta ve artık beklemekte istemiyor

tüp bebek merkezi seçmiştik canım zaten onun dr.una gideceğiz sanırım şu anda eşimin morali de yerlerde test sonucunu söyledim o da benim yüzümden olmuyor dedi bana ilk defa Ya Rabbim kendi moralimi düzeltemeden ona destek vermek zorundayım ve ben dipteyim şu anda bu durumda onu nasıl düzelteceğim bilmiyorummmmmm:KK14::KK14::KK14:
bizim bu ay tam 1yıl oldu canım şansa kadere bıraktığımızın.........

canım çıkmıştım ama yazını görünce geri girdim....

eşine msj olarak şunu yaz; hayırlı işlerde acele ediniz demiş Peygamberimiz değilmi? bebekte bir hayırlı iş sonuçta... eşine soyle kendinden suc bulmasın doktorda suc bulsun bence..

hakkınızda hayırlısı olsun daha önce tüp merkezinde doktorunuz varsa onunla bugun irtibata gecın..sende adetini bekle.. bende tedaviyle ilgili bilgiler var sana özelden atarım senın ve eşinin uyacagı yada yapmaması gerekenler falan...

msja sığdıramadım buraya yazıcam mecburen :KK19::KK19:

1. Yumurta toplama işlemi öncesi:

- Yumurta çatlatma iğnesinin size belirtilen zaman ve şekilde yapılmasını sağlayınız.
- Yumurta toplama işleminin yapılacağı günden önceki gece, gece yarısından sonra hiçbir şey yiyip içmeyiniz. Eşiniz ise iyi bir kahvaltı yapmalıdır.
- Yumurta toplanacağı gün parfüm, deodorant, ruj, oje ve herhangi başka bir makyaj malzemesi kullanmayınız (Hem eşiniz hem de kendiniz).
- Yumurta toplanacağı gün size bildirilen zamanda geliniz, işlemdeki herhangi bir gecikme tedavinin başarısını azaltabilir.
- Yumurta toplanacağı gün, reçete edilen ve getirilmesi istenilen ilaçları muhakkak yanınızda bulundurunuz.
- Eşinizin cinsel perhiz süresi 3 gün olmalıdır; 2 günden az ve 14 günden daha fazla kesinlikle olmamalıdır.

2. Yumurta toplama işlemi sonrası:

- İşlemin yapıldığı gün dinlenmenizi tavsiye ederiz. Eğer kendinizi iyi hissediyorsanız sonraki günlerde normal aktivitelerinize dönebilirsiniz.
- Bazen karın bölgesinde baskı hissi veya kramp tarzında ağrı hissedilebilir. Bu gibi durumlarda sadece parasetamol içeren ağrı kesiciler kullanınız.
- Gebelik testi tarihine kadar her sabah 1 adet progesterone jeli vajinaya yerleştiriniz. Doktorunuza danışmadan başka herhangi bir ilaç kullanmayınız.
- Yumurta toplama işlemi sonrası 4 hafta süreyle cinsel ilişkide bulunmayınız.
- Çoğunluğu su olmak üzere günde 2-3 litre sıvı tüketiniz.
- Verilen anestezi nedeniyle yumurta toplama işlemi yapıldığı gün araba kullanmayınız.
- Ertesi sabah size bildirilen vakitte verilen telefon numarasını arayarak embriyoloğunuzla irtibata geçin ve yumurtaların döllenme durumu, embriyoların kalitesi ve transfer yapılacak tarih ile ilgili bilgileri görüşünüz.

3. Embriyo transferi öncesi:

- Sabah hafif bir kahvaltı yapınız.
- Kullanmakta olduğunuz ilaçları lütfen yanınızda bulundurun.
- Yumurta toplanacağı gün parfüm, deodorant, ruj, oje ve herhangi başka bir makyaj malzemesi kullanmayınız.
- Embriyo transferinden 1 saat önce yaklaşık 2 litre su içiniz.

4. Embriyo transferi sonrası:

- Transfer sonrası idrarınızı yapınız.
- Yarım saat dinlenme odasında dinleniniz.
- Gebelik testi ve kontrol tarihleri hakkında doktorunuzdan bilgi alınız.
- Transfer sonrası birkaç gün istirahat ediniz.
- Gebelik testi gününe kadar aşırı fiziksel aktiviteden kaçınınız. Gebelik testi pozitif çıktıysa, ultrason ile gebeliğin gözlenmesine kadar geçen sürede aşırı fiziksel aktivitelerden uzak durmaya devam ediniz.
- Bazen karın bölgesinde baskı hissi veya kramp tarzında ağrı hissedilebilir. Bu gibi durumlarda sadece parasetamol içeren ağrı kesiciler kullanınız.
- Doktorunuza danışmadan başka herhangi bir ilaç kullanmayınız.
- Gebelik testi gününe kadar cinsel ilişkide bulunmayınız. Gebelik testi pozitif çıktıysa, ultrason ile gebeliğin gözlenmesine kadar geçen sürede cinsel ilişkiden uzak durmaya devam ediniz. Eğer yumurtalıklarınızda çok sayıda ve büyük folliküller varsa cinsel ilişkinin etkisiyle iç kanama oluşabilir veya yumurtalıklara giden damarlar katlanarak tıkanabilir.

YAPILMASI GEREKENLER

1. Hem siz hem de eşiniz tedaviye başlamadan 3 ay öncesinden itibaren sigarayı bırakmalısınız ve sigara içilen alanlardan uzak durmalısınız.
2. Günlük 0.4-1 mg folik asit içeren vitamin hapı kullanmalısınız.
3. Dengeli beslenmelisiniz. Lifli besinler tüketmeli ve günlük 6-8 bardak su içmelisiniz. Bu şekilde çok sık görülen kabızlık problemini en aza indirebilirsiniz.
4. Düzenli egzersiz yapınız.
5. Yumurta toplma işlemine 3 gün kalaya kadar 2-3 günde bir cinsel ilişkide bulunulabilir.
6. Eşinizde veya kendinizde enfeksiyon varsa veya ateşiniz çıkıyorsa muhakkak doktorunuzla görüşünüz.
7. Yumurtalık uyarıcı iğnelerinizi akşam saat 4.00 ile 8.00 saatleri arasında yapınız.
8. Herhangi bir sebeple antibiyotik gibi yeni bir ilaç kullanmanız gereken durumlarda muhakkak doktorunuzla görüşünüz.
9. Enjeksiyon ilaçlarınızı buzdolabının en üst rafında muhafaza ediniz.
10. Ağrınız olduğunda sadece paracetamol içeren ağrı kesiciler kullanınız.
11. Kol veya karından yaptığınız enjeksiyonlarda, iğneyi çıkarmanızın hemen ardından bir parmağınızı enjeksiyon yerine 6 saniye süreyle hafifçe basılı tutunuz. Bu ilaç sıvısının geri akmasını önleyecektir.
12. Yumurta toplama işlemi sonrası günde yaklaşık 2-3 litre sıvı tüketiniz.
13. Bütün iğnelerinizi muhakkak surette size bildirilen zamanda, şekilde ve miktarda yapınız.
14. Anlamadığınız herşeyi ve tedavi süresince yaşadığınız her türlü tıbbi problem mutlaka doktorunuzla paylaşınız.

YAPILMAMASI GEREKENLER

1. Günde bir bardaktan fazla kafeinli kahve, çay veya kolalı içecek tüketmeyiniz.
2. Özellikle embriyo transferinden sonra kesinlikle alkollü içecek tüketmeyiniz.
3. Tedavi süresi boyunca ağır fiziksel egzersizlerden ve ağırlık kaldırılarak yapılan sporlardan uzak durunuz.
4. Sauna, jakuzi ve bunun benzeri aşırı sıcak ortamlarda bulunmayınız. Bu durum özellikle baba adayları için önemlidir.
5. Doktorunuzla görüşmeden kullanmakta olduğunuz bir ilacı bırakmayın ve yeni bir ilaca başlamayınız.
6. Enjeksiyon ilaçlarınızı yanınızda dolaştırmayınız, buzdolabınızın en üst rafına koyunuz, buzdolabının kapağına, derin dondurucuya veya buzluk bölümüne koymayınız.
**
eşinin spermleri dondurulmuş hastanın tedavisi... aşağı yukarı sürecler bu şekilde oldugu için kendime örnek diye kaydetmiştim (ege univ.hasta burası)

A kişi;(tüp bebek yaptıran kişi)18 mart

adetimin 2 günü doktora gittim iğnelere başladılar. 5 günlük puregon verdiler göbekten.

B kişi;

25 martta sana bakıp 1 ya da iki günlük iğne verip ondan 1 gün sonra falan muhtemelen 28-29unda yumurta toplamaya çağıracaklar rahat olursan 15 dk da çıkıyorsun sakin nve rahat ol.sonra biraz hastanede dinlenip eve gideceksin onlar seni bilgilendirirler 2-5 gün sonrası transfere çağıracaklar transfer için gecelik istiyorlar.onu temin edebilirsin bu süreçte

B kişi;

evet vajinal ultrasonla bakıp yumurtaların çapına bakacaklar 1 kaç doz aynı iğneden verip birde durumuna göre bir kaç çatlatma iğnesi yapıp gelmeni ve hastaneye yatış yapmanı isteyecekler.1 gece hastanede yatacaksın .boşuna yatıyorsun ama prosedür bu şekilde işliyormuş.gece lavman yapacaksın tek işlem bu.sabah da iğnelerin saatine göre yumurtalarını alacaklar.sonra da transfer hazırlığı olacak

a kişi;

23 mart sabah gittim doktora, kan testi ve ultrasonla bakıldı duruma. 2 tane 14 küsür mm'lik ve bol miktarda 11,10, 9 mm'lik falan yumurtalarım varmış. çok su ve sıvı tüket dedi neden ki?? diğerleri de büyümesini bekleyelim dedi, kullanmakta olduğum purogan iğnelerin dozunu düşürüp pazar 100lük, pazartesi 75lik verdi, ve orgalutan iğnesini 2 tane daha verdi pazartesi sabah gel dedi. orgalutan iğnesi çatlatma iğnesi değil demi??

B kişi;

Anladım cnm.sen ohs sendromu geçirmemen için bol su iç demişler.çok fazla yumurtan gelişmiş bu iyi.bundan olumsuz etkilenmemen için çok su tüket.4 litreye yakın için ölçerek iç mutlaka bu çok önemli.hem kilo almamış olursun.hem de sendromu geçirme riskin azalır.sen yatışa hazırlıklı git.bir gece yatırıyorlar yumurta toplama işlemi öncesi..birde kasık ağrın çok normal.yumurtalarının geliştiğini gösteriyor

A kişi;

25 mart süreç belli oldu benim kızlar. yarın sabah sonki orgalutran iğnemi vurulucam, 27 mart çarşamba hastane yatışı oluyor, perşembe yumurtalar toplanıyor. sanıyorum en geç pazartesi de transfer olur gibi gibi.

A kişi

29 mart merhaba dostlar. benim dün yani perşembe günü yumurtalarım toplandı. Ayşen hanım girdi. 5-10 dk sürdü, anestezi istemedim, sadece uyuşturuldum, sanırım lokal anestezi oluyor bu. iyiki genel anestezi yapmamışım. bu işlemde hiçççç canım yanmadı çok şükür, çünkü abdestli girdim de ondan :)) bir de çok yasin okudum :) toplamadan sonra adet ağrısı gibi ağrım oldu ama dayanılmayacak gibi değildi. akşama kadar sürdü. ağrı kesici ALMADIM. yani genel anetezi yapmayın arkadaşlar elinizden geldiğince. cidden zor değil. ultrason muayenesi gibi, hatta yeminle söylüyorum ben daha toplamaya başlamadılar, yıkıyorlar halen sanıyordum, meğer onlar sağı bitirip sola geçmişler.. kolay ve ağrısız geçti. hiç hissetmedim. ben halen daha rahmi temizliyorlar sanarken meğer sağı bitirmişler sola geçmişler. paso konuştum işlem yapılırken, güldüm. zaten seni yatırır yatırmaz serum veriyorlar o serum senin beynini karıncalandırıyor, uyuşturuyor.birde ağrı kesici veriyorlar. rahime de bol sulu bişey yapıyorlar, sanırım orayı da ayrıca uyuşturuyorlar. genel anestezi yaptırmayın derim. dün ben birinci kattaydım. yani çarşamba akşamı yatış yaptım birinci katta, sonra çatlatma iğnemi salı 21'de vurulduğum için perşembe günü sabah 8'de ilk beni aldılar, ve ikinci kata çıkıp 5-10 dk toplama olduktan sonra tekrar 1. kata dinlenmeye indirildim, 16'ya kadar. yani arkalardan falan indiriyorlar, ikici kattaki o bekleme yerinde hiç bulunmadım diyebilirim..
a kişi 31 mart arkadaşlar dün saat 9:45 itibariyle Rafiel doktor ile transferim gerçekleşti. bizimkilerin üstünde çok fazla uğraşmışlar 6 saat kadar. sonunda 1 tane birinci kalite 2 tane orta kalite embriyo elde etmişler Allahın yardımıyla. o birinci kaliteyi koydular,l orta kalite olan iki tanesini ise dondurduk. aslında ben embriyologa değermi dondurmaya diye sordum o da başkası olsa siz bilirsiniz derdim ama size değer dondurun dedi. sanıyorum spermler falan biraz problemli, dedim ya üzerinde baya uğraşmışlar. Ne diyim bu kadar emek, zaman, acı, para, yıpranma Allahım yüzümüzü güldürsün.bunlar boşa gitmesin Rabbim. midem çok bulandı dün evde. hatta çıkardım. kasıklarım ağırıyor, biraz karnım şiş. su içiyorum ama sanki daha çok bulandırıyor....
transfer sürecin hiç uyuşturulmadan oluyor. 5-10 dk falan sürüyor hazırlık süreciyle birlikte. boydan gecelik istiyorlar ama elbiseyle de gidebilirsin hiç problem değil, mini elbiseyle bile gelen vardı. yine çok az canın acıyor, korkulacak hiçbişey yok. canım her süreçte cesaret ve kendi heyecanını kontrolün önemli.
şimdi transfer öncesinde sıkışık gel diyorlar, aman canım sen beni dinle şöyle yap, beni 9'da çağırmışlardı ama biliyorsun ne zaman çağıracakları belli olmuyor düşünki bana 9:45 te sıra geldi.sabah 8'de evde tuvalete gittim sonra kahvaltını yapıyorsun zaten, işte çay yada süt derken mesanen biraz doluyor zaten. bir küçük şişe de su içsen yeterli. çünkü geç çağırırlarsa tuvalete gitme ihtiyacı duyuyorsun ve çatlayacak gibi oluyorsun. ama sıvıya çok abanırsan en fazla 20 dk sonra kesin çıkarırsın boş rahim hiç iyi olmaz.
tranferden sonra istersen hemen ameliyat masasında yaptırıyorlar tuvaletini, ben 1. kata indirildikten yaklaşık yarım saat sonra gittim.

B kişisi;OHSS SENDROMU:

yumurtalarım verilen ilaçlara aşırı tepki vermişti.karnım şiş gergin sürekli mide bulantısı karnımın her yerinde ağrı ve sürekli rahatsızlık huzursuzluk vardı.aldığım sııvı ile idrar çıkışımda dengesizlik vardı içtiğimin yarısı kadar bile çıkamıyordum.sonra hiç idrara çıkamadım.2 gece böyle geçirdim ertesi gün doktoru aradım hemen gel dediler.gittim gder gitmez yatırdılar hastaneye 12 gün kaldım.sürekli kilo aldım birde 12 kilo kadar bunun 10 kilosusunu 6 günde aLDIM:) ohss yi yumurta toplandıktan hemen sonra geçirdim.transferim yapılamadı

A kişsii,

Transferden sonra hemşire 3 buçuk lt su iç dedi ve osmolok şurup iç bir kapak dedi. yine 3'ünde(3 nisanda) gel dedi.
Tranferden sonra ağrılarım oldu biraz. yaklaşık üç gün falan yattım, oturma odasına yatak yapmıştık hep yattım 3 gün. sonra sonra ayaklandım. ama halen evi ben süpürmüyorum canım, arabayla okula gidip geliyoruz. ayaklarımı kaldırmadan uzanabileceğim yere uzanıyorum. 1-2 kiloya kadar kaldırıyorum. hergün küçük sütlerden 1 tane, bir haşlanmış yumurta, bir avuç ceviz, kayısı ya da hurma yada incir yiyorum hergün. gerisi yemek olarak evde ne varsa onu yiyorum. ben salata çok sevdiğim için bolca yeşillik alıp salata yapıyoruz hemen hergün, özellikle marulu severim. kahve maydanoz ve bitki çayları hiç içmedim. şuaralar çok hastayım ağrı kesici de içmedim :KK43:
mide bulantım aş ermem yok maşallah. sadece biraz batmalar ve kramplar var ani hareketlerde. yatakta dönerken bile oluyor. sağımda oluyo batma en çok. hiç bırakmadığım bir şey daha var, yasini şerif, fetih ve meryem suresi. ağrım olduğunda Ya Şafiler çekiyorum ovalayarak. işte böyle.
8 haftaya kadar takip ediliyor egede sonrası başka kadın doğumcu bulmak şart.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herhangi bir istegin olmasi icin

Önce istenilen sey icin niyet edilir sonra sirayla
3 defa "Zilzal" suresi
11 defa "Insirah" suresi
11 defa "Fil" suresi
11 defa da salavat okunur. Okunacak salavat söyledir:
"Allahümme salli ala seyyidina Muhammedi´nin-nebiyyi´l-ümmiyyi ve ala alihi ve sahbihi ve sellim."

Daha sonra kibleye dönülerek 786 defa "Bismillahirrahmirrahim" okunur ve niyetinde istedigi sey icin dua edilir. Bu isleme 7 gece devam edilir ve Allahin izniyle ne isterse, istegine kavusur...

teşekkür ederim canım desteğin için konuşup çözmemiz lazım bu sıkıntımızı eşim benden uzaklaşıyor gördüğüm kadarıyla neden anlayamıyorum ne yapmam gerektiğini bilmiyorum bilmiyorum

günaydın kızlar....gerçi benim için aydın bir gün değil ama bunada şükür ....geldi bizimkiler....

bende aynı durumdayım canım test negatif yarın benimkilerde gelir artık hayırlısı hakkımızda.............
canlarım.. Rabbim size ailenize en hayırlı, huzurunuza huzur , neşenize neşe katacak bebişleri inşallah bu ay gönderir.. asbem mesajımı gördün mü?

canım cok üzüldüm.bence de daha bekleme den tüp bebek işine giriş yaş ilerledikçe her şey zorlaşıyor

Eşim dr.a bile gitmek istemiyor şu anda canım biraz toparlanalım bakalım bu ay ara vermeyi düşünüyorum zaten çok yorgun hissediyorum Rabbim nasip edecek inşallah bizlere dee:KK16:

asbe bende bugün eşim öğlen gelince hsg çektireyim dedim eylüle kadar olmazsa artık eşim mecbur tekrardan ameliyat olacak .hsgde de bişey çıkmazsa bende bir sıkıntı kalmıyor yumurtluyorum hormonlar normal başka ne kalıyorki kist sorunumda yok.okula gittim bugün arkdaşlar ağladınmı diye sordu bende dedim eşim gitti ya ona ağladım diye :KK1::KK1::KK1:

asbe bende korunmayı bırakalı tam 1 yıl oldu geçen yıl ilk haziranda denemiştik kimyasaldı ondan sonrada bir daha hiç olmadı.

asbe bende bugün eşim öğlen gelince hsg çektireyim dedim eylüle kadar olmazsa artık eşim mecbur tekrardan ameliyat olacak .hsgde de bişey çıkmazsa bende bir sıkıntı kalmıyor yumurtluyorum hormonlar normal başka ne kalıyorki kist sorunumda yok.okula gittim bugün arkdaşlar ağladınmı diye sordu bende dedim eşim gitti ya ona ağladım diye :KK1::KK1::KK1:

asbe bende korunmayı bırakalı tam 1 yıl oldu geçen yıl ilk haziranda denemiştik kimyasaldı ondan sonrada bir daha hiç olmadı.

Çektirdin mi canımcımmm temiz dimi herşey yolunda inşallah:KK16:
aynı zamanda başlamışız desene canım benim ben martta düşük yaşadım sadece tek farkımız bu....bu ayda birlikte hamile kalaydık iyiydiii:KK16:
eşinin değerleri ne durumda kontrol ettirdiniz mi canım yakın dönemde acaba?

teşekkür ederim canım desteğin için konuşup çözmemiz lazım bu sıkıntımızı eşim benden uzaklaşıyor gördüğüm kadarıyla neden anlayamıyorum ne yapmam gerektiğini bilmiyorum bilmiyorum

asbe kuzum erkekler bizden çok daha hassas bu konuda..sanırım eşin sorunu tamamen kendisinde buluyor..
oturup konuş onunla cnm gerekirse 1-2 ay dinlenin kafanızdan çıkarın..valla erkekler strese giriyo spoşları da etkileniyo..hem bu Allah kısmet etmeden sadece bizim istememizle olacak bişey değil..bunun bir sınav olduğunu kusurlu ne sen ne de o olmadığını anlat tatlım..
sonuçta şu anda öncelik sizin ilişkinizde bağlarınızın kopmaması..bir ara benim eşim de öyle olmuştu..birde ben hamile kalana kadar en yakın arkadaşlarımızın ikiside hamile kalınca adamın psikolojisi bozuldu..

özlemde birisiyle tartışmış 5gün ceza yemiş maalesef haftaya bizimle inşallah

kasım anneleri topiğinde oldu kuzum olay..aslında olay bile değildi ama işte heralde şikayetçi oldular birbirlerinden bilmiyomki..
özo da daha önce ceza aldığından şimdi 5 günmüş cezası..bugün yarın bitecek sanıyorum

Çektirdin mi canımcımmm temiz dimi herşey yolunda inşallah:KK16:
aynı zamanda başlamışız desene canım benim ben martta düşük yaşadım sadece tek farkımız bu....bu ayda birlikte hamile kalaydık iyiydiii:KK16:
eşinin değerleri ne durumda kontrol ettirdiniz mi canım yakın dönemde acaba?

yok cnm çektirmedim daha bugün 1.gün 6.günden sonra çekiliyormuş.inşallah randevuda sıkıntı olmazda haftaya alabilirim.eşim şubat başında yaptırmıştı cnm değerleri çok kötü değil aslında ama birazda nasip sanırım bazen uğraşayım diyorum bazende allah nasip etmedikten sonra ne yaparsan yap olmaz diyorum .allahım bana bir yol göster diye dua ediyorum elimden geleni yapayımda gerisi allaha kalmış artık.eşimede yaptırırz test belki tekrar ramazan girmeden

asbeee canımmm sakın gücünü kaybetme durmak yokkk yılmak yokk.sakın eşim benden uzaklaştı deyipte sende tavır alma ona malum erkeklerin psikolojileri biraz daha tuhaf bizden.rimele katılıyorum al karşına konuş önemli olan sizin birbirinize desteğiniz ve sevginiz olduğunu anlat.gerekirse biraz ara ver düşünme ama iskorpite de katılıyorum canım eşinin değerleri hazır yükselmeye başlamışken yabana atmayın değerlendirmeniz gerekiyorsa farklı yollarla değerlendirin.hakikaten bu işler nasip kısmet işleri tabiki mevlam nasip edecek öncelikle ama sakın sonradan keşke deme tek isteğim bu.

hem öyle bir sene oldu diye pes etmek yok :KK20::KK20:biliyorsun benim 24.ayda denk geldi diğer arkadaşalrın desen ona keza

kendini biran önce toparla dularımız inanın hepinizle mevlam en yakın zamanda sağlıklı gebeliği bu topikte isteyen bütün arkadaşalrımıza nasip etsin tez zamanda mübarek aylara girdik duayı bırakmak yok daha çok dua edeceğiz birbirimize

günaydın kızlar....bugün hava güzel biraz cam silmeyi düşünyorum hazır 3 gün tatil varken işlerimi halledeyim.
hsg için aradım hastaneyi önce k.doğumdan randevu alcaksınız dedi dr.un kendi çekiyormuş filmi böyle olması daha iyi gerçi dr. kendi gözüyle görmüş olur.bende p.tesi randevu aldım bu dr. nasıl çıkacak bakalım.yanlız ücret konusunda bilgi vermiyorlar telefonda.ipekle gideceğiz hastaneye mecburen...

asbe kuzum erkekler bizden çok daha hassas bu konuda..sanırım eşin sorunu tamamen kendisinde buluyor..
oturup konuş onunla cnm gerekirse 1-2 ay dinlenin kafanızdan çıkarın..valla erkekler strese giriyo spoşları da etkileniyo..hem bu Allah kısmet etmeden sadece bizim istememizle olacak bişey değil..bunun bir sınav olduğunu kusurlu ne sen ne de o olmadığını anlat tatlım..
sonuçta şu anda öncelik sizin ilişkinizde bağlarınızın kopmaması..bir ara benim eşim de öyle olmuştu..birde ben hamile kalana kadar en yakın arkadaşlarımızın ikiside hamile kalınca adamın psikolojisi bozuldu..
Canım zaten eşimin değerleri çok düşüktü şimdi çok çok daha iyi maaşallah ama ilk defa böyle söyleyince çok ağrıma gitti. Allahım korusun ben onsuz bir hayat düşünemem o anda negatifi görmemin psikolojisini sizde çok iyi bilirsiniz ama geçiyor insan herşeye alışıyor Rabbim nasıl ve ne zaman isterse o zaman olur sınavı veren Rabbim sabrını da verir elbet Allahımın büyüktür:KK16:

kasım anneleri topiğinde oldu kuzum olay..aslında olay bile değildi ama işte heralde şikayetçi oldular birbirlerinden bilmiyomki..
özo da daha önce ceza aldığından şimdi 5 günmüş cezası..bugün yarın bitecek sanıyorum
Evet canım özledim valla gelsinde iki lafın belini kıralım:KK34:
yok cnm çektirmedim daha bugün 1.gün 6.günden sonra çekiliyormuş.inşallah randevuda sıkıntı olmazda haftaya alabilirim.eşim şubat başında yaptırmıştı cnm değerleri çok kötü değil aslında ama birazda nasip sanırım bazen uğraşayım diyorum bazende allah nasip etmedikten sonra ne yaparsan yap olmaz diyorum .allahım bana bir yol göster diye dua ediyorum elimden geleni yapayımda gerisi allaha kalmış artık.eşimede yaptırırz test belki tekrar ramazan girmeden
Aynen öyle canım Rabbim izin verecek önce hayırlısıyla o da temiz çıkacak bu arada hsg den sonra hamiş kalanlar var biliyorsun dimi ay hadi inşallahhhh:KK16::KK16:

asbeee canımmm sakın gücünü kaybetme durmak yokkk yılmak yokk.sakın eşim benden uzaklaştı deyipte sende tavır alma ona malum erkeklerin psikolojileri biraz daha tuhaf bizden.rimele katılıyorum al karşına konuş önemli olan sizin birbirinize desteğiniz ve sevginiz olduğunu anlat.gerekirse biraz ara ver düşünme ama iskorpite de katılıyorum canım eşinin değerleri hazır yükselmeye başlamışken yabana atmayın değerlendirmeniz gerekiyorsa farklı yollarla değerlendirin.hakikaten bu işler nasip kısmet işleri tabiki mevlam nasip edecek öncelikle ama sakın sonradan keşke deme tek isteğim bu.

hem öyle bir sene oldu diye pes etmek yok :KK20::KK20:biliyorsun benim 24.ayda denk geldi diğer arkadaşalrın desen ona keza

kendini biran önce toparla dularımız inanın hepinizle mevlam en yakın zamanda sağlıklı gebeliği bu topikte isteyen bütün arkadaşalrımıza nasip etsin tez zamanda mübarek aylara girdik duayı bırakmak yok daha çok dua edeceğiz birbirimize
Allah razı olsun canım benimmm dün akşam oturduk konuştuk biraz acaip çökmüş durumda o benden daha umutluymuş bu ay meğerse biraz zamana ihtiyacı var birkaç gün sonra daha da iyi olacak inşallah. Sadece şu birkaç günü atlatmamız lazım sanırım bende en azından bir ay ara verelim toparlanalım dedim ama hiç yanaşmadı kendi haline bırakalım Rabbim izin verirse olur olmazsa düşünürüz dr. işini falan diyor bakalım şu adetimi olayım bitsinde hayırlısıyla ondan sonrası Allah kerimmmm:KK16:

günaydın kızlar....bugün hava güzel biraz cam silmeyi düşünyorum hazır 3 gün tatil varken işlerimi halledeyim.
hsg için aradım hastaneyi önce k.doğumdan randevu alcaksınız dedi dr.un kendi çekiyormuş filmi böyle olması daha iyi gerçi dr. kendi gözüyle görmüş olur.bende p.tesi randevu aldım bu dr. nasıl çıkacak bakalım.yanlız ücret konusunda bilgi vermiyorlar telefonda.ipekle gideceğiz hastaneye mecburen...

Ohhh tatil 3gün hee p.tesiyi tatil ilan ettiler hee mis ne güzel vallaa kolay gelsin tatlımmmm:KK16:
Dr. randevusu da iyi olmuş muayenede olmuş olursun o bahaneyle ne güzel hadi bakalım p.tesi güzel haberlerle gelirsin hayırlısıyla:KK16:

X