Nazlı Bebişlerin Sabırsız Annişleri Buraya....Eller Havaya:))))))))

Elfidacığım üzülme ne olur kıyamam yaaa Allahım büyük hiç bişeycik olmayacak. Bu konuda bilgim yok ama Fatma'nın dedii gibi en az 3lt su iç. hem de bol bol, yanından ayırma şişeni.

Uzuuuunnn bir aradan sonra merhaba hepinize..
Ben giremedim epeydir, nete giriyorum ama buraya takılacak kadar zamanım olmadı. Geçmişi bile okuyamadım, bu gece okuyayım dedim ve saat 4.30. Beni merak eden herkese teşekkürler. Çok şükür ki bir sorun yok, annem uzun zamandır bende kalıyor. Beraber zaman geçiriyoruz, zaman olmadı.

Doktor kontrollerim devam etmekte. Bu çarşamba tekrar kontrole gideceğim. Malumunuz bebeğimiz kız. Bi değişme yok yani. Hareket konusuna gelince açıkçası bende çok bariz şeyler hissetmiyorum. Arada sanki göz seğirmesi gibi bişeler oluyor ama bana sanki bağırsak hareketi gibi geliyor. İlk gebelik sonuçta tecrübe de yok, o hareketleri bebeğin hareketi olarak net biçimde adlandıramıyorum yani. Karnım biraz büyümeye başladı ama öle 5 aylık gibi de değil hani.

Ufak tefek kendimce bişiler alıyorum ona. Uygun bi zamanda resmini koyarım kızımın cicilerinin... Bu arada isim konusuna da değinmişsiniz. benim aklımda nerdeyse 15 tane isim var ama hala netleşen bişe yok. Ben de size yazayım, enazından fikir olur. Bizim ilk favorimiz Nehar... Benim için çok özel bi isim, çok kibar. Ve diğerleri sırasıyla, Lena, Efnan, Eflin, Özüm, İlkim, Efsa, Beray, Arya, Maya, Levin ve İlke. Sizlerin de fikrini almak istiyorum, yardımcı olursanız sevinirim..

Ablacııımmm, seni o kadar iyi anlıyorum ki. Aslında kötü bir örnek olacak ama ben 8 sene önce dayımı akciğer kanserinden kaybettim. 4.evredeydi ve doktor o lanet olası hastalığın parmak uçlarına dahi yayıldığını söylemişti. Yapacak bişe yok demişti. Çok geç kalınmış malesef ama o kadar sinsi bişe ki hiçbir sinyal vermiyor. Benim dayım da bilmiyordu hastalığını ama tahmin etmiştir kendince diye düşünüyorum. Ne o bize bişe söyledi, ne biz ona. Karşılıklı oynadık kısacası. Kemoterapi almadı bile. Sadece ona moral olsun diye radyoterapiye soktular boş yere. 2 ayın içinde kaybettik malesef. 13 gün boyunca geceli gündüzlü hastanede yanındaydık ve o onkoloji servisi insanın psikolojisini çok sarsıyor ve çok uzun bi sürede etkisinden kurtulamıyorsunuz. Hiç unutmuyorum, dayım doktoruna : Siz hiç cam kırıkları üstünde yattınız mı ? demişti. Çok sancısı vardı, 13 gün boyunca çok çekti. Ölmeden 1 gün önce hastalık beyine metastaz yaptı ve ertesi gün kaybettik dayımı. 49 yaşında, daha gencecikken. Başta da dedim ya, kötü bi örnek oldu belki kusura bakma ama inan seni çok iyi anlıyorum. ALLAH'tan umut kesilmez, Rabbim eşine çoluk çocuğuna, siz sevenlerine bağışlasın inşallah. Tez zamanda umarım sağlığına ve o iyi günlerine kavuşur. ALLAH yardımcısı olsun.. Benim canım dayım da rahmet istedi sanki benden. ALLAH'ım mezarını nurla doldursun dayımın da, mekanı cennet olsun inşallah.. Çok dertlendim bak şimdi...

Missyaman doğum günün kutlu olsun. Rabbim oğluşun ve eşinle sana daha nice güzel seneler nasip etsin. Bu arada akranız sanırım. Bende ağustosta 30 u bitireceğim inşallah. 83 doğumluyum..

Fatmacım size de nice 5 ler 10 lar 15 ler diliyorum. ALLAH yuvanızdan huzur mutluluk ve sevgiyi hiç eksik etmesin inşallah..

Hamile arkadaşlarıma ve bebek isteyen herkese öpücüklerimi yolluyorum. ALLAH kalbinizden ne geçiyorsa onun gerçekleşmesini nasip etsin inşallah.. Kendinize iyi bakın..

kızlar bugün dr.a gittik ve herşey yolunda olmasına rağmen suyun az dedi dr.haftaya tekrar gel yine aynıysa erken ayrıntılı ultrasona göndericem dedi.çok canım sıkıldı.

canım fatmanında dediği gibi bol bol su iş bana ilk başalrda dr.um her kontrolde sorardı su içiyor musun diye

su içince her nekadar kısa bir süre sonra idrar ile çıksada kalanı yetiyor.hem bebeğe faydalı hemde çatlak oluşumunda yani oluşmamasında anneye yararlıymış

günaydın kızlar....
dün gece rüyamda strip testlerden yapıyordum çift çizgi vardı rüyası bile güzel ama hep derlerya rüyaların tersi çıkar diye sabah ateşimi ölçtüm hiç yüksek değildi

çok güzel bi gün geçiresiniz inşallah kızlarr.... sizlere bişe sormak istiorum, kullananlar olduysa cewap werirlerse çook mutlu olurum.. dr. klomenden sonra çatlatma iğnesi wermedi , istediğinden fazla yumurta olmuş die,bence çok değil ama.. merak ettiğim çatlatma iğnesi olmassa çatlamıcak mı yumurtlarım?

iyiyim kuzum yaa okuldan geldim accuk yorgunluk, kociş de nöbetçi yayılıyorum öyle. soru hazırlayacam sınavlar başlıyor sen nasılsın canım
iyiyim tatlısım bende evdeyım ders çalışmamak için bolbol kkya griyorum :)) tembellik başa dert anacımm... benımde dün nöbetxiydi sabahı zor ettim koridor ve y.odasının ısıgını sabaha kadar acık bırakacak uyudum bende
ablacımmm nolursun moralll bozmaa olurmuuu...

gerçi kanserden kansere fark var ve bılıyoruzki bazı kanser türevleri yehanın dayısı gibi çabuk götürüyo kimisiyse her ne kadar gec farkedılsede tedaviyle bir şekilde en aza ındırgenıyor...

ben sana iyi örnek yazayımm... bu arada yehanım sanada basın saolsun

benım babamın kanserıde gec farketıldı... babam hep kemıkler agrıyor girp olcam dıyıp ilaç alan bi insandı .. saglık ocagıyla gecıstıren falan.. benım dugunum gecsın dıye beklemıs kii babamın kanser oldugunu oğrendıgımızde 4 yıl gec kalmısız.. ameliyat olmaz dediler heryere yayılmıs.. çok agır tedavı gordu..ve şuan benım babam doktorun biçtiği ömrü geçti masallah suphanallah hafta bir kemiğe vurulan bir iğnesi vardı şimdi onu ayda bir yaptırıyor.. ışın tedavısı alıyor.. birde kemateropi alıyor.. prostat kanseri olmuş babam.. dediğim gibi kanserlerın turevlerıde etkılı tabıkı.. sizin moraliniz yuksek olması lazım veee önemlisi bence ailesine kız kardesıne soylemelisiniz sonrasında size karşı düşmanlık besleyecektır..tamam cocuga soylemeyeın ama eşi bilmeli.. yanında destek olmalı ki enıstenızde iyileşmesinde moralde daha iyi olsun.. bir insanın eşi ne annesıyle kıyas edılır nede ablası abısıyle oyuzden bence eşine kız kardesınız bılsın.. Raabim kımseye kaldıramayacagı yuk vermesn.. benım ailemın yarısı kanserle savas verıyor .. benım teyzelerım rahım ağzı kanserine yakalandılar ve rahımlerını aldırmak zorunda kaldılar..dayım lenf kanserı oldu ve alattı çok sukur gec farkedılmesıne ragmen son evrede yani.. babannem bagırsak kanserını atlattı.. dedem ilik kanserınde uzun yıllar mücade etti dr.biçtiği ömrü (10 yıl daha yasadı) ve 16 şubatta vefat etti tek kaybımız kanserden dedem onuda doktorlar yaşlılıktan dediler 82 yasında vefat etti.. oyuzden ne olursa olsunnn ümidini aslaaa yitirmeyin...

bir dua öğrendım pgt tüp bebek ordaki bir arkadas söyledi saolsun; buraya yazacaktım dün ,ev sahıbı geldığı için çıkmak zorunda kaldım.

dönelham duası;

99 luk tesbihle fatiha okuyosun.
her sayıda tekrar başa dönüp okuyosun yani.
1. okudun 2. ye geçmek için tekrar 1 sonra 2 okuyosun böyle böyle sonuna kadar gidiliyor.
ara verebiliyosun. bana da buradan bir arkadaş tavsiye etmişti. o 1 ayda bititrmiş.
allahım duysun sesimizi...

yaniiii;

her boncuğa okumak için en başa dönüyosun. kaldığın yere çataliğne tak unutmazsın. yani arkadas hesaplamıs 99 luk tesbih bittiğinde yaklaşık 4 bin küsür fatiha okumus oluyormussun.

örn: 1. bocuga okudun 2. ye gecerken tekrar 1. , sonra 2. ye okuyosun. 3 e gecerken 1,2 sonra 3.ye ok?

kızlar bugün dr.a gittik ve herşey yolunda olmasına rağmen suyun az dedi dr.haftaya tekrar gel yine aynıysa erken ayrıntılı ultrasona göndericem dedi.çok canım sıkıldı.

canımm üzülmeee olurmu.. suyu bundan sonra bir pet şişeye koy 1.5 lt mesela.. ondan iç sureklı.. boylece günlük nekadar su içtiğini az çok bılırsın

yehann cnmm şükür kavuşturanavalla hem merakettikhem de özledikk..ama sen ve bebişiniyi olunda biz özlesek te olur tatlımm..maşallah kızçen büyümüş..yolun yarısını atlatmışsnızcicilerinide merakla bekliyoruzzisimlerin hepsi güzel tatlım gönlünmden geçen ismi koy bence hepsi senin kızçene yaakışacakkk
sizin de başınız sağolsun cnm..zor hastalık malesefff

tatlım çok yumoşun olduysa riskli oluyo..kaç yumoşun var acepp:26::26:hayya bazısı korunmasız ilişki de vermiyo cok yum oşta..arkadaşımın arkadaşı öyle 4üz hamile kalmış..önce ikisi ölmüş karnında..sonra diğer ikisi de 5. aydan sonra ölmüş..ölü doğum yapmak zorunda kalmış..Allah korsun tatlım..doktorun ne diyorsa onu uygula derim..
iğne olmadan da çatlama olabilir zannediyorum..:26:

fatmam batdaşım yaa bende de tık yok anacımmmmkaldı 4 gün dimiiiiiiiiii

canım inşallah sorun olmayacak sen içini ferah tut..bol su iç tatlım..şu 1,5 litrelik pet sulardan al ölçüyü bilirsin..bardak bile kullanma dik kafaya daha çok içiliyor öyle..

rain tatlımmAllah yardımcınız olsunçok zor günler çokk..ama tatlım bence eşine söylemeniz gerek..sonra çok yıkılır..size kızabilir..onun hakkı bilmek çünkü..yavaş yavaş alıştırarak söyleyin..dualarımız sizinle..

4 tane canım war canım .. bende istemem tabii o kadar olsun 1 yada 2 bayram etme sebebim olur.. şimdi eve geldiimde ovülasyon testi yaptım,pozitif cıktı,zaten doktorda pazartesi salı ev ödevi werdi,yarın sabah çağırdı bakalım kaç tanesı çatladı die bakcak.. sağda 1 solda 3 tane.. ama ben bugün sadece sağda sancı hissediorum.. 1 i mi catlıcak sadece die üzülüorum.. benım zaten 1 tane yumurtum olur heray,neden kullandım ki bu kadar ilacı die düşünüorum.. birde 16 aydır her ay 1 yumurta döllenmemiş, şimdi 4 yumurtanın 4 ünün de döllenme ihtimali çooook çok zayıf gelio, scorpim.. yaa böyle arafta gibiyim, doktorda haklı kendıne gore tabii ama bende haksız sayılmam.. sıcak banyo acaba ii gelır mı dierlerini de catlatmaya merak ettim ?

tatlım bende senin gibi her ay yumurtluyom catlıyom herşey iyi de bende kalamıyommm..off yanii derdimiz aynı..senin eşine spermiyogram yapıldımı kuzum..
sağda ağrın varsa o çatlayacak tatım.ovu testte alam vermiş..dördü de çatlamayabilir..ama çatlayanın döllenme ihtimalini düşün..siz bugün kesin çalışın tatlım..birde dördü de aynı anda çatlamaz gelişimine göre sanırımbikaç gün oynayabilir..doktora sorarsın yarın..sıcak banyo önermiyorlar genelde ama tam bilmiyorum cnm..o bölgenin ph değerini değiştirme derim..ilişki öncesi banyo yapma..hatta sonra dk bacakları hatta enişte silkelesin bacakları..

saol canım yaa aksam aksam benim derdimle uğraştın.. bu çocuk işi başladıından beri kaçıklaştım hepsini değerlendirmek istıorum walla, tüp bebekte bile her cıkan yumurta kalıtelı olmuo iyi spermler döllese bile bi kısmı sınavı gecemıo.. werdi spermıogram canım ml 70 mılyon totalde 140, toplam motilite %40 bu biraz düşük ama sanırım sayıdan kurtarıo die doktor bi daha istemedi.. bu ay bizde sallıoruz halı pozisyonunda walla gülmekten çatlaıoruz.. o kadar ugrasıoruz ya olmaz kesin bu ay.. ne zaman sallamam artık yeter derim o wakit olur, tam başka ugraslar bulmusken.. Allaha dua edıorum ya tez zamanda hayırlı sağlıklı evlatlar ver, ya da içimizdeki bu yangını azalt ki ,üzülmeyelim her kırmızı kart yediimizde..

olurmu kuzummm bizim derdimiz ortakk..burada amacımız aynı
cnm maşallah eşinde problem yok senin yumoş çatlıyo..demekki sizin de bizim gibi vakti zamanı gelmemiş tatlım..insan aylar geçtikçe yıpranıyor onu anladım..yani olsun diye ısrarcı değilim..hayırlısını istiyorum Rabbimden ama görünen bi sorun yokken neden olmuyor diye de düşünmeden edemiyorum..inşallah günaha girmiyorumdurrr:26:
bak bu ay en yakın iki arkadaşım hamile..hemde ilk aydan..
ama bir yandan da dün bi arkadaşım anlattı uzun süredir çocuğu olmayan bi tanıdıkları ikiz hamileymiş ama ikisi de down sendromluymuş..Allahım dedim töbe ben beklemeye razıyım..sen bizi böyle imtihan etme.ne zaman sorgulamaya başlasam bi yerden bi hikaye gelip bana tövbe ettiriyor...o yüzden sabretcez kuşummm

Bu da şimdilik biriktirdiklerim. Aldıkça bu çekmeceye koyuyorum. Henüz ona ait bir dolap almadık :)

İnşallah canım gönlünden geçen neyse onu nasip etsin ALLAH.. Gerçekten çok tatlı oluyolar, kız çocuk bi başka oluyo..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…