Açıklık getireyim konuya. Nazar boncuğu atalarımızın şamanist olduğu bir dönemden kalmadır. İnsanların gözünden çıkan enerjinin ki buna eski Türkçede köz değmesi denir ateş gibi yaktığı için ,zamanla göz değmesi olmuştur , bu cam olan boncukta toplandığı ve kişiye ulaşamadığı düşünülür. Çok enerji birikirse boncuk kırılır ama size zarar gelmez. Hatta boyundan yukarısına mavi boyundan aşağı yeşil nazar boncuğu takılırdı.
Şimdi sizin durumda olay şu, Türkler de Altaylar gibi Şamanizm bir din değil, bir inanış ve yaşam biçimi. Budizm gibi yani. Hem Müslüman hem şamanist olabilirsiniz. Temelde kabul ettiğiniz bir büyük yaratıcı var çünkü. Ama hayır bu bana ters ,ben sadece Müslüman olmak istiyorum,asla başka şey düşünemem bile diyorsanız o zaman hayatınızdan şamanizme ait gelenekleri ve adetleri de çıkarabilirsiniz nazar boncuğu gibi, ölünün 3ü 7si 40ı törenleri gibi, mevlüt gibi, gidenin arkasından su dökmek, yatır ziyaret etmek ve araştırdıkça inanamayacağınız daha bir çok şey gibi.
İnanmadan takarsanız işe yarar yine çünkü bu enerji akışı sizin kontrolünüzde değil. Ama günah olur mu bilemem.