Saç Rengi ve Saç Boyama Naturtint Doğal İçerikli Saç Boyası

EstetikEditor

ne mutlu TÜRKÜM diyene
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2008
6.979
147
158
İstanbul
Bakın yeni bir organik saç boyamız olmuş

Naturtint İspanya'da bulunan Phergal Laboratuarları tarafından üretilmektedir. Saç Boyası dışında organik Şampuan ve Organik Multiplier ürünlerini de bünyesinde barındırmaktadır. Naturtint doğal bitkisel saç boyası amonyak, paraben, rezorsin ve katkı maddeleri içermeyen sertifikalı bir üründür. Beyaz saçları %100 kapatma garantisi verir. Saçlara maksimum düzeyde bakım yapar ve boyana esnasında oluşabilecek saç kırılmasını %80 oranında azaltır.

ben bu markayı henüz kullanmadım. ama kullanmayı düşünüyorum. nette araştırmıştım, katalog fotoğrafını buldum.
üzerine tıklarsanız foto büyür.

Eklentiler

• $naturtint 2.jpg
    98,3 KB · Görüntüleme: 16.842
Son düzenleme:
ben de 8C rengine bayıldım. çok güzel bir bakır rengi fazla kızıllık yok. tam benim ten rengime uygun. eğer bulabilirsem bu boyayı kullanacağım çok merak ediyorum

bu boya iyi renk veriyor mu kızlar? benim saçım koyu kahve, mesela 9 numara saçımı açabilir mi 2-3 ton?

Ayrıca şu renklere bayıldım:

saclarimdaki beyazlar yuzunden ben de cok arastirdim bu organik boyalari.maalesef her ne kadar organik/bitkisel/zararsiz dense de iceriklerinde yine zararli kimyasallar var,sadece oranlari biraz daha dusuk.naturtints icerigi ile ilgili soyle bi inceleme var mesela :Naturtint hair dye- reviewed and rejected / Truth In Aging

ingilizce bi kaynak,Turkce meali ozetle sudur p-Phenylenediamine basta olmak uzere icerdigi diger kimyasallar astimdan alerjiye bircok hastaliga sebep olabilen maddeler. Tints of nature biraz daha masum ama onda da az miktarda Ppd maddesi var.Aksi halde zaten hicbir %100 organik boya beyazlari kapatamaz. Ben kendi adima bunlari bile bile bu urunleri alip kullanamiyorum (evet belki de fazla takintiliyim). Bu urunleri arastiranlara faydali olabilecegini dusunerek paylasmak istedim.

bildiğim kadarıyla fenilendiamin koyu renkli boyalarda var, ve neredeyse piyasadaki bütün boyalarda var baktığım kadarıyla. fenilendiamin içermeyen boyalar, bitkisel toz boyalar (kına içerikli, logona, henna plus gibi). yani öyle ya da böyle bu maddeye maruz kalıyoruz malesef. markaların çoğu da bu maddeyi kullanmaya devam edecek malesef. aslında en iyisi saça hiç bir boya sürmemek, ama saç beyazladığında ne yapacağız? bu durumda, en az zararı olan boyaları kullanmamız lazım. bu markada zararlı olan bazı kimyasallar kullanılmamış. loreal, koleston vb.. market boyalarını kullanmaktansa bu ve buna benzer markaları kullanmak bence daha iyi

BirBende bu markanın boyasini aldım ama teredutteyim çünkü hamileyim 23 haftalik

6N koyu altın sarısını, açık kumral saçlarımda denedim, Saçlarım koyu kahverengi oldu, kutuda gösterilen renkle alakası Yok. Bunun dışında kalitesi iyi, saçlarımı yumuşacık yaptı . Ancak renk tam bir fiyasko, çok koyu.

Ben dün akşam bu markanın 7N Fındık Kabuğu Sarısı tonuna boyadım. Göğüs hizamda kahverengi saçlarım ve gür değil, ince telli. 1 kutu yeter sanmıştım ama yetmedi. Diplere tuttu 2 cm kadar:) geri kalanı eski koyu kahve tonum oldu Ben eldiveni taktım elimle uyguladım diplerden başlayarak boyayı. 35 dk bekledim. Dipte tepede 1cm lik daire gibi bir beyaz alanım vardı, onu da kapatmadı. Saçıma eskiden kendim sadece o tepede diplere Koleston 5.0 kahve tonundaki tüp boyasını sürüyordum. Tam saç tonumda olduğundan doğal duruyordu. Belki de bu Naturtint boya da sadece diplere tutmasının nedeni oraların eskiden beri Koleston 5.0 a boyanıyor olmasıdır. Bilmiyorum ama fiyasko oldu. Gerçi içinde eğer saçınızı tonunuzdan farklı renge boyayacaksanız N(natural) serisi değil G gibi natural olmayan seriye boyayın yazıyordu. Ben 7N yerine 7G alsaydım belki daha iyi olabilirdi. Şimdi 2. kutu alıp tekrar boyayacağım. Ama bilemedim yine 7N mi alsam diplerle aynı olsun diye yoksa önerdiği gibi 7G mi alsam, böylece diplere sürmeden ortaları boyasam tam okadar açar belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…