• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

NATO: "Türkiye'nin bilgilerinin doğru olduğu görülüyor"

Kakao ve Ben

Guru
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2014
13.528
15.845
298
BBnoFNc.img
© CNN Türk tarafından sağlanmıştır
Ankara'nın talebi üzerine acil olarak toplanan NATO, Türkiye ile dayanışma içinde olduğunu açıkladı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili olarak, "Elimizde olan bilgi, diğer müttefiklerle uyumlu ve Türkiye'nin bilgilerinin doğru olduğunu gösteriyor" dedi.

NATO Konseyi'nin Türkiye'nin talebi üzerine yaptığı olağanüstü toplantı, yaklaşık bir saat sürdü.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile üye ülkelerin büyükelçilerinin katıldığı toplantıda, Türkiye, uçağın düşürülmesiyle ilgili bilgilendirme yaparak, uçağın Türk hava sahasını ihlal ettiği gösteren radar izleri ve diğer bilgileri üye ülkelerle paylaştı.

Stoltenberg, toplantı sonunda düzenlediği basın toplantısında, daha önce Rusya'nın NATO sınırı yakınlarındaki askeri faaliyetlerine yönelik endişesini dile getirdiğini hatırlatarak, "Daha önce defalarca Türkiye ile dayanışma içinde olduğumuzu ve NATO müttefiki Türkiye'nin toprak bütünlüğünü desteklediğimizi deklare ettim. NATO'nun güneydoğu sınırındaki gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Ankara ve Moskova arasında daha fazla temas kurulmasını isteyen NATO Genel Sekreteri, "Sakin olunması ve tansiyonun düşürülmesi çağrısı yapıyorum. Diplomasi ve gerilimin düşürülmesi durumun çözümü için önemli" ifadesini kullandı.

Stoltenberg, Türkiye'nin, uçağın Tük hava sahası üzerinde düşürüldüğü yönündeki açıklamasına dair soruya, "Elimizde olan bilgi, diğer müttefiklerle uyumlu ve Türkiye'nin bilgilerinin doğru olduğunu gösteriyor" yanıtını verdi.

Gerilimin artması durumunda NATO'nun pozisyonun ne olacağına dair bir soru üzerine Stoltenberg, "Bu ciddi bir durum. Hepimiz gerilimin düşmesine katkı sağlamalıyız. Ankara ve Moskova arasındaki irtibatı memnuniyetle karşılıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Stoltenberg, benzer olayların gelecekte yaşanmaması için de mekanizmaların güçlendirilmesine çalışılması gerektiğini söyledi.

"RUSYA'NIN DA HEDEFİNDE IŞİD OLMALI"

Stoltenberg, ayrıca, "Rusya'nın da hedefinde IŞİD olmalı. Rusya'nın Suriye'de vurduğu yerlerde IŞİD bulunmuyor. Ortak düşman IŞİD'le mücadeleyi güçlendirecek her türlü çabayı memnuniyetle karşılarız" dedi.
Kaynak
http://www.cnnturk.com/

Kakao bu konu cevap almaz:KK53: Başlık " Nato : Türkiye nin bilgilerinin YANLIŞ olduğu görülüyor" dedi" olsaydı konu uçardı:KK53: Malum Erdoğan düşmanlığı Ülkeye düşmanlığına kadar vardı:KK53::KK53:

Kakao bu konu cevap almaz:KK53: Başlık " Nato : Türkiye nin bilgilerinin YANLIŞ olduğu görülüyor" dedi" olsaydı konu uçardı:KK53: Malum Erdoğan düşmanlığı Ülkeye düşmanlığına kadar vardı:KK53::KK53:

Neden böyle bir düşünce acaba.rus uçakları sınır ihlali yapıyor uyarıyorlar .
Madem tüm bilgiler Türkiye lehine doğrulanıyor,ne yapacaklardı sizce..

Neden böyle bir düşünce acaba.rus uçakları sınır ihlali yapıyor uyarıyorlar .
Madem tüm bilgiler Türkiye lehine doğrulanıyor,ne yapacaklardı sizce..
Öyle değil mi ama hanım?
Sen eşi askeriyede olan birisin, şu duruma bak forumdaki!
Türkiye nin ilk kez sınırını ihlal etmiyorlar, bu 5. kez oluyor. Ekim ayının başından beri tüm yetkililerce uyarıldılar ama hala ağa babanın eşeği osuruyor muamelesi yapıp bizim sınırımızı ihlal ederek Türkmen katliamı yapıyorlar, bizde angajman gereği uçaklarını önce uyarıp cevap alamayınca düşürüyoruz ve Türkiye deki bazı kişiler Rustan çok Rusyacı oluyor.
Bu forumda bile kalkmış " niye vurduk" diyorlar hatta hatta bizim askerimizin polisimizin canına kasteden pkk yardakçılığı yapıyorlar.
Yeter ulan yeter az onurlu az gururlu olun az kendinize gelin. Resmen vatan teferruattır demek oluyor bu davranışlar...

Öyle değil mi ama hanım?
Türkiye nin ilk kez sınırını ihlal etmiyorlar, bu 5. kez oluyor. Ekim ayının başından beri tüm yetkililerce uyarıldılar ama hala ağa babanın eşeği osuruyor muamelesi yapıp bizim sınırımızı ihlal ederek Türkmen katliamı yapıyorlar, bizde angajman gereği uçaklarını önce uyarıp cevap alamayınca düşürüyoruz ve Türkiye deki bazı kişiler Rustan çok Rusyacı oluyor.
Bu forumda bile kalkmış " niye vurduk" diyorlar hatta hatta bizim askerimizin polisimizin canına kasteden pkk yardakçılığı yapıyorlar.
Yeter ulan yeter az onurlu az gururlu olun az kendinize gelin. Resmen vatan teferruattır demek oluyor bu davranışlar...
:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Rusyanın hedefinde ışid olmalı keleşim türkmenler değil..

Öncelik işid elbette,onların inlerini yerle bir etsinler..

Öyle değil mi ama hanım?

Kurallar neyi gerektiriyorsa Türk jetleri olarak anında indirecekler zaten,o kadar uyarı yapılmış kerşı taraf hala ısrarla direniyorsa kaşınıyor derim ben buna..

Öncelik işid elbette,onların inlerini yerle bir etsinler..

Kurallar neyi gerektiriyorsa Türk jetleri olarak anında indirecekler zaten,o kadar uyarı yapılmış kerşı taraf hala ısrarla direniyorsa kaşınıyor derim ben buna..
hükümet olarak erdoğan olarak bakmıyorum olaya keleşim az da olsa bilirsin beni ... beni DEVLETİMİN istikrarı ilgilendirir..

defalarca uyarıldığı halde Türkiye vurmuştur uçağı keleşim...TÜRKİYE olarak lingonun ahırımıyız biz keleşim..
Oranın buranın ahırı değiliz ama sen var gel içeride olan bin bir türlü militanı barındır, sonra uluslarası sorunlar doğuracak bir uçağı sınır ihlali yaptı diye indir.
Mayınlar döşensin sisli havaya sığın..
Bu aynen şeye benziyor bence; başta söyleyeceğini sonda söylemek, en son söyleyeceğini en başta söylemek.
Madem gövde gösterisi yapacaksın halka indir İŞID'i de alkış tutalım.

Oranın buranın ahırı değiliz ama sen var gel içeride olan bin bir türlü militanı barındır, sonra uluslarası sorunlar doğuracak bir uçağı sınır ihlali yaptı diye indir.
Bu aynen şeye benziyor bence; başta söyleyeceğini sonda söylemek, en son söyleyeceğini en başta söylemek.
Türkiyenin ışıdi beslediğine inanmayanlardanım ipekim..

Türkiyenin ışıdi beslediğine inanmayanlardanım ipekim..
Velev ki beslemiyor. Ben de düşünmek istemiyorum. Ankara Hacı Bayram Camii'nin oralarda mesken tutmuşlar. Gazeteye de çıkmıştı bir ara.. Başkentte...
Bugün Ahmet Hakan'ın yazısını okursan Suriye mültecilerinden biri diyor "devlet istesin yerlerini gösteriyim."
Devlet bilmiyor mu?????????cidden bulamıyor mu???????

O ucak sadece sinir ihlali yapti diye dusurulmedi ki. Zaten o ucak basli basina yanlis yerdeydi.
"Yiaa ben isidle savasiyorum" diyip gidip Turkmenleri bombalayamazsin. Orası bizim için hem manen hem de stratejik manada önemli.

10 kere uyarilmasina ragmen sinir ihlali yapan uçağı da düşürürsun. Sana uygulanan ambargo verdiğin gözdağı yaninda solda sıfır kalır.

Yok Putin gazi keser yok putin bizi soyle yapar boyle yapar diye twitter da zirvalayanlar var . "Moskof" usaklari :KK53:

O ucak sadece sinir ihlali yapti diye dusurulmedi ki. Zaten o ucak basli basina yanlis yerdeydi.
"Yiaa ben isidle savasiyorum" diyip gidip Turkmenleri bombalayamazsin. Orası bizim için hem manen hem de stratejik manada önemli.

10 kere uyarilmasina ragmen sinir ihlali yapan uçağı da düşürürsun. Sana uygulanan ambargo verdiğin gözdağı yaninda solda sıfır kalır.

Yok Putin gazi keser yok putin bizi soyle yapar boyle yapar diye twitter da zirvalayanlar var . "Moskof" usaklari :KK53:
:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Dediklerine katılıyorum lakin dikkati çekmek istediğim başka bir şeydi..

Back